ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νοσοκομείο "Η Εθνική Ελλάδας"

Νοσοκομείο "Η Εθνική Ελλάδας"
INTIME SPORTS

Η Εθνική δίνει τον τέταρτο αγώνα της στα προκριματικά του EURO 2016 και ήδη έχει γίνει μια 11άδα ανακλήσεων σε σχέση με τις αρχικές επιλογές του Κλάουντιο Ρανιέρι. Το Sport24.gr θυμίζει.

Οι αλλαγές στο ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας με τον Κλάουντιο Ρανιέρι στον πάγκο είναι πολύ μεγάλες. Ο Ιταλός προπονητής έχει καλέσει κοντά στους 40 παίκτες το διάστημα που βρίσκεται στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν κάνει καλά ή όχι και το πως θα μπορέσει να αποκτήσει μια σχετική ομοιογένεια η "γαλανόλευκη", αν κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζει το ρόστερ της.

Εντούτοις, δεν θα πρέπει να αφήσει στο περιθώριο κάποιος και την ατυχία. Καλώς ή κακώς, υπάρχει και αυτό το κομμάτι και δεν γίνεται να μην αναφερθεί. Η Εθνική δίνει τον τέταρτο αγώνα της στα προκριματικά του EURO 2016 και όμως έχει χρειαστεί να κάνει ήδη... 11 ανακλήσεις σε σχέση με τις αρχικές επιλογές του κόουτς.

Ο Ρανιέρι καλεί παίκτες, αλλά οι τραυματισμοί δε λένε να αφήσουν ήσυχη την ομάδα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να ψάχνει μονίμως αντικαταστάτες. Το ζήτημα είναι ποιοι καλούνται στις θέσεις εκείνων που τραυματίζονται και εκεί είναι η ένσταση πολλών και ασκούν κριτική στον προπονητή, αλλά και το ότι ίσως καλούνται παίκτες που δεν είναι απολύτως έτοιμοι.

Το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και θυμίζει τις αναποδιές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε αυτά τα προκριματικά, όπου οι προσθαφαιρέσεις έχουν αλλοιώσει αρκετά το προφίλ της ομάδας και δεν της επιτρέπουν να πάρει ανάσα.

Τρεις με τη Ρουμανία

Η αρχή έγινε στο πρώτο παιχνίδι με τη Ρουμανία στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραϊσκάκη, όπου η Εθνική ηττήθηκε με 0-1. Ο Δημήτρης Σιόβας ήταν στις αρχικές κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή, αλλά τελικά έμεινε εκτός λόγω του ότι ήταν ανέτοιμος να αγωνιστεί. Η συνέχεια ήρθε με τον Νίκο Καράμπελα, ο οποίος χτύπησε στο ματς της Λεβάντε με την Μπιλμπάο και ο Ρανιέρι κάλεσε στην θέση του τον Γιώργο Τζαβέλλα. Τρίτη κακοτυχία ήταν αυτή του Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος τραυματίστηκε στο Παναιτωλικός - Ολυμπιακός και την θέση του πήρε ο Πέτρος Μάνταλος.

Τέσσερις με Φινλανδία και Βόρεια Ιρλανδία

Μετέπειτα έγιναν οι κλήσεις για τα δυο απανωτά ματς με Φινλανδία στο Ελσίνκι (1-1) και με Βόρεια Ιρλανδία στο Φάληρο (0-2). Εκεί υπήρξαν πέντε ανακλήσεις σε σχέση με τις πρώτες επιλογές του Ρανιέρι. Η αρχή έγινε με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, του οποίου το πρόβλημα στο ζυγωματικό αποδείχτηκε πιο σοβαρό απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί και αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Σκόνδρα. Ο Παναγιώτης Κονέ χτύπησε στο παιχνίδι της Ουντινέζε με την Τσεζένα (θλάση στον δικέφαλο) και την θέση του πήρε ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος από το... παράθυρο βρέθηκε εκ νέου στην αποστολή. Τρίτος στη... λίστα ήταν ο Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος τραυματίστηκε στο Γιουβέντους - Ρόμα (οστικό οίδημα στον προσαγωγό) και την θέση του πήρε ο Κώστας Γιαννούλης του Ολυμπιακού. Σα να μην έφτανε αυτό, νοκ-άουτ τέθηκε και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είχε θλάση στον τετρακέφαλο

Άλλοι τέσσερις με τα Νησιά Φερόε

Φυσικά, η... παράδοση έπρεπε να συνεχιστεί στο επικείμενο ματς με τα Νησιά Φερόε και στο φιλικό με την Σερβία τέσσερις ημέρες μετά στα Χανιά. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, ανακάλεσε την πρόσκληση των Κώστα Φορτούνη και Χοσέ Χολέμπας και στη θέση τους κάλεσε τους Θανάση Ντίνα και Χρήστο Τασουλή. Για τον Χολέμπας ενημέρωσε η ομάδα του ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί, ενώ ο δεύτερος αισθάνθηκε σφίξιμο στον προσαγωγό, γι' αυτό μάλιστα δεν έπαιξε απέναντι στον Πανθρακικό. Μια ημέρα μετά, ο Κλάουντιο Ρανιέρι ανακάλεσε την πρόσκληση των Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Δημήτρη Σαλπιγγίδη και στη θέση τους κάλεσε τους Δημήτρη Κολοβό και Λουκά Βύντρα. Ο μεν "Πάπα" υπέστη κάκωση στην κνήμη κόντρα στην Γκλάντμπαχ, ενώ "Σάλπι", πονάει στο πόδι και επίσης δεν είναι σε θέση να παίξει για την "γαλανόλευκη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ