ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κόντρα με Γερμανία

Κόντρα με Γερμανία

Την πρωταθλήτρια του 2009, Γερμανία, την Λευκορωσία, την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, την Κύπρο και το Σαν Μαρίνο θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελπίδων στον πρώτο όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος όπως προέκυψε από την κλήρωση στην Νιόν της Ελβετίας.

Εκπρόσωπος στην κλήρωση ήταν ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Γεωργιάδης ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2013 στο Ισραήλ (προκρίθηκε απευθείας στο τελικό τουρνουά).

Στην κλήρωση πήραν μέρος 52 Εθνικές Ομάδες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας.Προέκυψαν δέκα όμιλοι, δύο των έξι ομάδων και οκτώ των πέντε ομάδων.

Οι πρώτες ομάδες των ομίλων, μαζί με τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες θα αναμετρηθούν στα πλέι οφ και από τους νικητές των ζευγαριών θα προκύψουν οι επτά ομάδες που θα πλαισιώσουν τους οικοδεσπότες Ισραηλινούς, στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Γεωργιάδης, σχολίασε την κλήρωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, αναφέροντας: « Η κλήρωση για μας θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, θα μπορούσε και χειρότερη. Είναι ξεκάθαρο ότι η Γερμανία είναι το φαβορί του ομίλου.

Εμείς θα δώσουμε βάρος στην προετοιμασία της ομάδας μας και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε μια από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα μπαράζ, όπως κάναμε και στην φετινή διοργάνωση».

Αναλυτικά οι προκριματικοί όμιλοι:

ΓΚΡΟΥΠ ΟΜΑΔΕΣ
1 Γερμανία, Λευκορωσία, ΕΛΛΑΔΑ, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Σαν Μαρίνο
2 Σουηδία, Ουκρανία, Φινλανδία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μάλτα
3 Τσεχία, Ουαλία, Αρμενία, Μαυροβούνιο, Ανδόρα
4 Σερβία, Δανία, Β. Ιρλανδία, ΠΓΔΜ, Ν. Φερόε
5 Ισπανία, Ελβετία, Κροατία, Γεωργία, Εσθονία
6 Ρωσία, Πορτογαλία, Μολδαβία, Πολωνία, Αλβανία
7 Ιταλία, Τουρκία, Ουγγαρία, ΕΙΡΕ, Λιχτενστάιν
8 Αγγλία, Βέλγιο, Ισλανδία, Νορβηγία, Αζερμπαϊτζάν
9 Ρουμανία, Γαλλία, Σλοβακία, Λετονία, Καζαχστάν
10 Ολλανδία, Αυστρία, Σκωτία, Βουλγαρία, Λουξεμβούργο
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ