ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καραγκούνης: "Τώρα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι"

Καραγκούνης: "Τώρα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Καραγκούνης πικραμένος και τσαντισμένος από την ήττα της Εθνικής Ελλάδος δεν έψαξε δικαιολογίες για την ήττα της Εθνικής από την Βοσνία την οποία χαρακτήρισε δίκαια αλλά σημείωσε πως και από τέτοιες βραδιές μια ομάδα μπορεί να βγει κερδισμένη αρκεί να μείνει ενωμένη.

Χαρακτηριστικά ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υποστήριξε:

"Χάσαμε ένα παιχνίδι που είναι από αυτά που μας ταιριάζουν. Κόντρα σε μια ομάδα δυνατή όπως είμαστε και εμείς. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και αυτές οι βραδιές όπου τίποτα δεν πάει καλά αλλά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι, να κοιτάξουμε μπροστά. Δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμα. Ήταν μια άσχημη ήττα κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Τώρα έρχονται για μας πιο... δύσκολα παιχνίδια γιατί έχουμε αποδείξει ότι κόντρα στις δυνατές ομάδες τα πάμε καλύτερα".

Είπε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και συνέχισε λέγοντας:
"Φάγαμε γκολ από στημένες φάσεις που είναι το δυνατό μας σημείο. Ο αντίπαλος μας ήταν πιο αποφασισμένος. Είχαμε μια ήττα την αποδεχόμαστε και συνεχίζουμε.

Φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Εκεί που πήγαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι δεχτήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση. Μετά δεν αντιδράσαμε σαν μεγάλη ομάδα που είμαστε. Από τέτοιες βραδιές όμως μπορείς να βγεις και κερδισμένος".

Σε ερώτηση για το αν η εικόνα ήταν αυτή που πείραξε περισσότερο και από την ήττα ο μέσος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σημείωσε:
"Στο ποδόσφαιρο όπως είπα υπάρχουν και τέτοιες βραδιές. Οι αντίπαλοι μας φάνηκαν πιο αποφασισμένοι και κατάφεραν και μας χτύπησαν στα δυνατά μας σημεία.

Η αντίπαλη ομάδα κυριάρχησε χωρίς όμως να φανεί απειλητική. Όπως εμείς κερδίζουμε έτσι κάποιες φορές σήμερα χάσαμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Τα δύσκολα παιχνίδια τώρα έρχονται γιατί εμείς έχουμε δείξει ότι κόντρα στις καλές ομάδες όπως η Βοσνία δεν έχουμε πρόβλημα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τα δικά μας παιχνίδια. Δεν πρέπει να κοιτάμε τον αντίπαλο".

Ο Καραγκούνης ρωτήθηκε αν είναι καλύτερο που το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής είναι τον Ιούνιο για να απαντήσει:
" Μετά από μια τέτοια ήττα πρέπει να αποδείξεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ότι ήταν απλά μια άσχημη βραδιά οπότε θα περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο μας παιχνίδι τον Ιούνιο. Τώρα πρέπει να δείξουμε δυνατοί. Όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Δεν πρέπει να ψάχνουμε δικαιολογίες. Ο αντίπαλος μας ήταν καλύτερος χάσαμε δίκαια και απλά πρέπει να δείξουμε όπως είπα χαρακτήρα".

Όσο για την υπέρβαση που δεν ήρθε ο "Κάρα" είπε:
"Σε τέτοια παιχνίδια που χρειάζεται η υπέρβαση έχουμε δηλώσει παρών. Σήμερα δεν ήταν ένα από αυτά και είμαστε τσαντισμένοι με τους εαυτούς μας. Συνήθως εκμεταλλευόμαστε τέτοια παιχνίδια κόντρα σε μεγάλες ομάδες, μέσα στην έδρα τους που έχουν το άγχος. Πρέπει να συνεχίσουμε όμως, ξέρουμε ότι είμαστε καλή ομάδα. Μια κακή βραδιά δεν μπορεί να σβήσει ότι έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια αλλά και σε αυτή την φάση. Τις καλές ομάδες της κάνει η διάρκεια και εμείς το έχουμε αποδείξει ότι έχουμε διάρκεια".

Ο Καραγκούνης συμφώνησε και με τον Φερνάντο Σάντος πως στόχος της Εθνικής είναι η παρουσία της στην Βραζιλία ακόμα και μέσω του μπαράζ λέγοντας:
"Εμείς θέλουμε να πάμε στην Βραζιλία με όποιο τρόπο γίνεται. Στον προηγούμενο όμιλο είχαμε την Κροατία μπροστά μας και την περάσαμε. Τώρα έχουμε πέντε παιχνίδια ακόμα δεν έχει χαθεί ούτε η πρώτη θέση αλλά αν δεν προσέξεις μπορεί να χαθεί και η δεύτερη θέση.

Να ξέρετε όλοι σας ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Καμία φορά από μια τέτοια ήττα μπορεί να βγούμε και κερδισμένοι. Δεν επαναπαυόμαστε αλλά σε κάθε ματς θα παλεύουμε και θα δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας".

Τέλος και σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξανδρου Τσίπρα στην Αγγλία και στο ματς της Φούλαμ ο "Κάρα" αρκέστηκε να σημειώσει πως μετά από μια ήττα της Εθνικής δεν σκέφτεται καμία Φούλαμ:
"Όταν χάνουμε με την Εθνική είμαστε πολύ πικραμένοι όλοι και δεν σκεφτόμαστε καμία Φούλαμ και καμία ομάδα".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ