ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καπετάνος: "Οι Ρουμάνοι ήρθαν μόνο για τη νίκη"

Καπετάνος: "Οι Ρουμάνοι ήρθαν μόνο για τη νίκη"
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Καπετάνος, ως γνώστης της Ρουμανίας, μίλησε στο Sport24.gr για την αντίπαλο της Ελλάδας, μας μετέφερε το κλίμα στη χώρα και κατέθεσε τις απόψεις του για το ματς.

Έπειτα από έξι χρόνια στην ξενιτιά, αποφάσισε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τα πάτρια εδάφη. Έξι χρόνια φανταστικά, όπως λέει ο ίδιος, τα οποία θα έχουν πάντα την δική τους ξεχωριστή θέση στην καρδιά και στο μυαλό του.

Αν κάποιος, λοιπόν, μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για τη Ρουμανία και τα λόγια του να έχουν μια άλλη βαρύτητα, έχοντας ζήσει "από μέσα" το ποδόσφαιρό της, δεν ειναι άλλος από τον Παντελή Καπετάνο.

Ο 31χρονος επιθετικός, άλλοτε άσος της Στεάουα Βουκουρεστίου και της Κλουζ, ο οποίος ανήκει πλέον στο δυναμικό της Ξάνθης, μίλησε στο Sport24.gr με αφορμή την κυριακάτικη μάχη της Εθνικής μας με τη Ρουμανία για την πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2016.

Μας μίλησε για τους Ρουμάνους, αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα και που θα πρέπει να "χτυπήσει", ενώ δεν δίστασε να πει πως οι αντίπαλοί μας είναι ένα... κλικ πιο έτοιμοι. Έχει υπέροχες μνήμες από την χώρα, ενώ έκανε ειδική μνεία στο νέο βήμα της καριέρας του στην ακριτική Θράκη.

Καπετάνος: "Οι Ρουμάνοι ήρθαν μόνο για τη νίκη"

Ερωτηθείς για το εξαετές πέρασμά του από τη Ρουμανία, την γνώση για την χώρα και το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική μας, σχολίασε: "Η Ρουμανία είναι ίδια περίπου με την τελευταία φορά. Η Ελλάδα πρέπει να προσέξει πρώτα απ' όλα τον εαυτό της και να ακολουθήσει το σύστημά της. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως πιστεύω ότι πάνω απ' όλα η ομάδα μας πρέπει να επικεντρωθεί στο τι θα κάνει η ίδια στο γήπεδο".

Για το αν έχει επαφές με τη Ρουμανία, ποιο είναι το κλίμα μετά και τα περσινά μπαράζ, ο Παντελής Καπετάνος εξήγησε στο Sport24.gr ότι "έχω μιλήσει με κάποιους ανθιρώπους εκεί και το κλίμα είναι πως η Ρουμανία έρχεται μόνο για τη νίκη, για τους τρεις βαθμούς. Το πιστεύουν πολύ, θα τα δώσουν όλα, δεν ξεχνούν τα περσινά, θεωρούν ότι έγινε αδικία και πιστεύουν ότι θα φύγουν νικητές από το Φάληρο".

Για τα ατού των αντιπάλων μας και τα δυνατά τους σημεία, τόνισε ότι "το κέντρο της Ρουμανίας είναι η δύναμή της. Δεν ξέρω βέβαια σε τι κατάσταση θα είναι, αλλά εκεί είναι δυνατή. Είναι πιο έτοιμοι από εμάς, λόγω του ότι έχουν δώσει περισσότερα παιχνίδια, ενώ οι διεθνείς μας άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία μετά το Μουντιάλ και έχουν δώσει λιγότερους αγώνες".

Όσο για το αν τον έχουν προσεγγίσει για συμβουλές, είπε: "Πέρυσι στα μπαράζ, ναι με ρώτησαν. Τώρα δεν έχω μιλήσει με κανέναν".

Όταν ρωτήθηκε για το που θα πρέπει να "χτυπήσει" η Ελλάδα και ποια είναι τα τρωτά σημεία των Ρουμάνων, είπε πως "οι Ρουμάνοι έρχονται να παίξουν ανοιχτά. Δεν θα κλειστούν, διότι θέλουν να νικήσουν και θα παίξουν επιθετικά, θέλουν να κάνουν το παιχνίδι τους. Πρέπει να τους βρούμε ανοιχτούς πίσω και να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Είναι μια ομάδα τεχνική, αλλά μπορούμε στην κόντρα να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα".

Καπετάνος: "Οι Ρουμάνοι ήρθαν μόνο για τη νίκη"

Για τον Κλάουντιο Ρανιέρι και το νέο ξεκίνημα της Εθνικής με τον Ιταλό κόουτς στον πάγκο, τόνισε: "Θα το δείξει ο χρόνος. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμα. Ο Σάντος ήταν επιτυχημένος, αν και δεν παίξαμε καλή μπάλα. Τα πήγε πολύ καλά και μακάρι να συμβεί το ίδιο και τώρα με τον Ρανιέρι".

Όσο για το αν θα επηρεάσει το άδειο γήπεδο και ποια ομάδα περισσότερο, απάντησε ότι "θα επηρεάσει αρνητικά και τις δυο ομάδες. Τους δικούς μας επειδή δεν θα έχουν τον κόσμο να τους υποστηρίζει και τους Ρουμάνους, διότι δεν θα έχουν το... κίνητρο από το αντίπαλο κοινό".

Ο Παντελής Καπετάνος εγκωμίασε το πέρασμά του από τη Ρουμανία, τονίζοντας στο Sport24.gr πως "πέρασα φανταστικά έξι χρόνια εκεί. Καλύτερο το επίπεδο του πρωταθλήματος εκεί και γενικά οι Ρουμάνοι είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από εμάς".

Τέλος, αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στην Ελλάδα και την Ξάνθη, αλλά και στις προσωπικές του φιλοδοξίες: "Ήρθα σε μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, που παρέχει τα πάντα σε έναν ποδοσφαιριστή. Τα έχουμε όλα και ελπίζω να κάνω κάτι καλό με την Ξάνθη. Ήρθα για να βοηθήσω και στόχος μου είναι να επανέλθω εκεί που θέλω και να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά".

Καπετάνος: "Οι Ρουμάνοι ήρθαν μόνο για τη νίκη"

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ