ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η μελαγχολία της εθνικής Ελλάδας

Η μελαγχολία της εθνικής Ελλάδας
INTIME SPORTS

Αν μας ζητούσαν να χαρακτηρίσουμε με μια λέξη την εικόνα της Εθνικής Ελλάδας και όσο μας έδειξε στο φιλικό με την Εθνική Βελγίου, αυτή σίγουρα θα ήταν ο "προβληματισμός".

Αν ρωτούσαμε κάποιον που παρακολούθησε το φιλικό της Ελλάδας με το Βέλγιο, ποια από τις δύο ομάδες δεν θα παίξει στο Euro, η απάντησή του κατά πάσα πιθανότητα θα είχε χρώμα κυανόλευκο.

Αν επίσης τον ρωτούσαμε ποια ομάδα έχει περισσότερες προοπτικές για να πετύχει στο μέλλον και να αναδείξει νέα ταλέντα, κάνοντας σπουδαία πορεία, τότε η απάντησή του θα ήταν το Βέλγιο.

Προσοχή, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση ούτε να αποθεώσουμε το Βέλγιο, ούτε να απαξιώσουμε τον Φερνάντο Σάντος και τα... παιδιά του, που για ακόμη μια φορά θα βρίσκονται σ' ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού το φετινό καλοκαίρι, όμως αυτά που είδαμε την Τετάρτη στο Παγκρήτιο μας κούρασαν (τα μάτια), μα κυρίως μας προβλημάτισαν.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως μέχρι το Euro έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά μας και δεν χρειάζεται να απογοητευόμαστε τόσο εύκολα από ένα φιλικό, ωστόσο οι διεθνείς μας έδειξαν ανέτοιμοι, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι τους, με κακή κυκλοφορία της μπάλας και αφόρητα κουραστικοί.

Το 1-0 ήταν ένα δώρο της βέλγικης άμυνας που ναι μεν εκμεταλλευτήκαμε σκοράροντας, όμως δεν συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό και δεν καταφέραμε με οδηγό το προβάδισμα να κάνουμε το παιχνίδι μας και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Έγιναν βέβαια κάποιες δοκιμές και είναι δεδομένο πως η ομάδα χρειάζεται δέσιμο, μέχρι να βρει τα πατήματά της.

Το θετικό στοιχείο που κρατάμε, είναι η συνολική αμυντική λειτουργία των παικτών του Φερνάντο Σάντος. Εκτός από τη φάση του γκολ, οι διεθνείς μας κατάφεραν να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν ευκαιρίες, παρά την ανωτερότητά τους. Αντίθετα, από τη μέση και μπροστά υπήρχε... θέμα.

Εδώ βλέπουμε και την αντίθεση με την εθνική Βελγίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας έχει ταλαντούχους άσους κυρίως στην άμυνα, ενώ οι Βέλγοι πετάνε φωτιές από τη μέση και μπροστά. Είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις. Με νεαρούς, γρήγορους και τεχνίτες ποδοσφαιριστές είναι δεδομένο πως μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στο κοντινό μέλλον.

Από την άλλη η εθνική Ελλάδας, είναι μια πιο στιβαρή, ώριμη, σοβαρή και έμπειρη ομάδα, που ξέρει να καλύπτει τις -πολλές- αδυναμίες της και θυσιάζει το θέαμα στο βωμό του αποτελέσματος. Αυτές οι ομάδες είναι πιο πιθανόν να πετύχουν, έστω κι αν δεν... τρελαίνεσαι να την βλέπεις να αγωνίζεται.

Όπως και να 'χει, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας βρίσκεται στα τελικά του Euro (οι Βέλγοι όχι) και θα χρειαστεί δουλειά, δέσιμο, μα πάνω απ' όλα βελτίωση για να πετύχει. Σίγουρα, το "μένω, δεν μένω" του Σάντος δεν κάνει καλό, όμως μη ψάχνουμε για δικαιολογίες. Ας πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ