ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδας

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδας
INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Παπαμακάριος βαθμολογεί την απόδοση των παικτών της Εθνικής Ελλάδας στην αναμέτρηση με την Ρουμανία.

Η Εθνική Ελλάδος κέρδισε με 3-1 την Ρουμανία και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην Βραζιλία και το μουντιάλ του καλοκαιριού καθώς θα πάει στην ρεβάνς για να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ.

Διαβάστε την κριτική των παικτών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ορέστης Καρνέζης:

Μέχρι την φάση της ισοφάρισης σε 1-1 δεν έχει κινδυνέψει αλλά στο γκολ έχει μερίδιο ευθύνης όπως και ο Τοροσίδης. Ούτε βγαίνει, ούτε μένει στην εστία του παρακολουθώντας άπραγος την μπάλα. Εν συνεχεία μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους είναι απλά θεατής. Όπως επίσης και στο δεύτερο μέρος που δεν έγινε ούτε μια φάση μπροστά στην εστία της Εθνικής Ελλάδος με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί να επέμβει σε κανένα σημείο.

Βαθμός: 6

Βασίλης Τοροσίδης:

Ξεκίνησε καλά τον αγώνα εκμεταλλευόμενος τον χώρο που του έδιναν οι Ρουμάνοι και ανεβαίνοντας διαρκώς στο πρώτο τέταρτο. Στην φάση της ισοφάρισης του αναλογεί η μισή ευθύνη καθώς ο παίκτης του βάζει το γκολ. Ένα λεπτό αργότερα όμως βγάζει την ασίστ για το δεύτερο τέρμα ενεργώντας αστραπιαία καθώς και είδε τον "Σάλπι" και την έκανε με την μια. Συνέχισε καλά και μάλιστα είχε και μια καλή στιγμή με έναν ωραίο συνδυασμό και σουτ στο πρώτο μέρος. Αρκετά καλός και στο δεύτερο ημίχρονο όπου δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα από την πλευρά του ενώ συνέχισε να είναι απειλητικός για την άμυνα της Ρουμανίας. Δεν ανέβηκε τόσο πολύ όσο στο πρώτο μέρος αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας.

Βαθμός: 7

Σωκράτης Παπασταθόπουλος:

Πολύ σταθερός στο πρώτο ημίχρονο και νικητής σε όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους του. Ο Παπασταθόπουλος έπαιρνε το βάθος στην άμυνα, ένα μέτρο όχι περισσότερο, και δείχνει ότι είναι ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής. Στα μέσα του πρώτου μέρους έκοψε και βγήκε και γρήγορα στην επίθεση αποτελώντας μια λύση χωρίς όμως να γίνει αποδέκτης της μπάλας. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα κόντρα στους επιθετικούς των Ρουμάνων ενώ μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα είχε δυνάμεις για να βγει και στην επίθεση, να κρατήσει την μπάλα, και μάλιστα έχοντας καθαρό πάντα μυαλό.

Βαθμός: 8

Δημήτρης Σιόβας:

Δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι χάνοντας σε μια φάση τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά εν συνεχεία ανέβηκε. Πήρε αρκετές μονομαχίες, ιδίως στον αέρα, ενώ ήταν επικίνδυνος και στις στημένες φάσεις. Είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Παπασταθόπουλο. Στο δεύτερο μέρος όπως και ο αμυντικός της Ντόρντμουντ έτσι και αυτός δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα με τους αντιπάλους του και έκοψε κάθε φάση πριν καν δημιουργηθεί.

Βαθμός: 7

Χοσέ Χολέμπας:

Αρκετά δραστήριος από τα αριστερά χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα αμυντικά το πρώτο μέρος και ανεβαίνοντας αρκετά συχνά όντας απειλή για την άμυνα της Ρουμανίας μαζί με τον Σαμαρά. Ο Χολέμπας ανάλαβε και πολλές από τις εκτελέσεις των στημένων με αρκετά εξ αυτών να είναι πολύ καλά για την ελληνική ομάδα. Σταθερός και στο δεύτερο ημίχρονο ο αριστερός μπακ της Εθνικής Ελλάδος δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα ενώ συνέχισε να ανεβαίνει και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις.

Βαθμός: 7

Αλέξανδρος Τζιόλης:

Αθόρυβη δουλειά από τον Αλέξανδρο Τζιόλη στο πρώτο ημίχρονο καθώς ο μέσος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε έναν άχαρο ρόλο μπροστά από τα δυο στόπερ, ενώ αρκετές φορές γινόταν και τρίτος στόπερ η κάλυπτε έναν εκ των Σιόβα ή Παπασταθόπουλο που ανέβαιναν. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα ενώ είχε ακριβώς τον ίδιο ρόλο. Μόνο που προσπάθησε να ανέβει λίγο παραπάνω, να πάρει περισσότερο μπάλα στα πόδια του και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ομάδας. Παράλληλα είχε πάντα και τον νου του πίσω να καλύπτει το ένα από τα δυο στόπερ.

Βαθμός: 7


Γιάννης Μανιάτης:

Μέτρια η απόδοση του Γιάννη Μανιάτη στα 77' λεπτά που αγωνίστηκε πριν δώσει την θέση του στον Καραγκούνη. Ο μέσος της Εθνικής Ελλάδος έριξε πολύ τρέξιμο και κάλυψε σχεδόν όλο το γήπεδο αλλά σε έναν ρόλο που έπρεπε να βοηθήσει επιθετικά δεν το έκανε όσο έπρεπε. Αρκετές φορές στις μονομαχίες του με τους Ρουμάνους χρησιμοποίησε τα χέρια του για να τους κόψει και ευτυχώς για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είδε κάποια κάρτα.

Βαθμός: 6

Κώστας Κατσουράνης:

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είχε θετική παρουσία στα 85' λεπτά που αγωνίστηκε. Σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο από τα άλλα δυο χαφ προσπάθησε να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας στο πρώτο μέρος χωρίς όμως να του βγουν δυο, τρεις καλές εμπνεύσεις που είχε. Ανασταλτικά δεν βοήθησε τόσο πολύ έχοντας τους Μανιάτη και Τζιόλη να μαρκάρουν και για αυτόν. Στο δεύτερο μέρος αντίθετα βοήθησε ακόμα περισσότερο αμυντικά ενώ ήταν δραστήριο και επιθετικά έχοντας την ασίστ στο τρίτο γκολ και μια σπουδαία χαμένη ευκαιρία για το 4-1 στο 70' της αναμέτρησης.

Βαθμός: 7

Δημήτρης Σαλπιγγίδης:

Ο κορυφαίος της Εθνικής μαζί με τον Μήτρογλου. Ο "Σάλπι" δεν πέτυχε απλά το γκολ που έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ελλάδα με 2-1 αλλά ήταν και αυτός που είχε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μήτρογλου ενώ σε όλη την διάρκεια ήταν ο μοναδικός από τους τρεις επιθετικούς που μάρκαρε τόσο πολύ και βοηθούσε σε κάθε διώξιμο της μπάλας από την περιοχή. Ο "Σάλπι" έκανε για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο παιχνίδι.

Βαθμός: 9

Γιώργος Σαμαράς:

Μέτρια και η απόδοση του Γιώργου Σαμαρά ο οποίος σίγουρα μπορεί πολύ καλύτερα. Υπήρχαν φάσεις στο πρώτο μέρος που αδίκησε τον εαυτό του αλλά και τους συμπαίκτες του μην δίνοντας τους πάσα και προσπαθώντας να τελειώσει ο ίδιος κάποιες φάσεις. Παράλληλα στο πρώτο μέρος από τύχη δεν είδε την κίτρινη κάρτα στο εσκεμμένο χέρι που έκανε για να σταματήσει την μπάλα. Ο Σαμαράς και στο δεύτερο μέρος δεν φάνηκε τόσο πολύ και το μόνο θετικό στο παιχνίδι του είναι πως δύσκολα μπορεί να του πάρει κανείς την μπάλα από τα πόδια και με αυτό τον τρόπο κερδίζει και φάουλ σε καλά σημεία για την Εθνική ομάδα.

Βαθμός: 6

Κώστας Μήτρογλου:

Τέσσερις φάσεις δυο γκολ για τον Κώστα Μήτρογλου που παραμένει "καυτός" και με τα γκολ του οδηγεί την Εθνική Ελλάδος στην Βραζιλία. Ο σκόρερ των δυο τερμάτων της Ελλάδος ήταν πάρα πολύ καλός και σε καίριες θέσεις όταν έπρεπε. Με κίνηση μέσα και έξω από την περιοχή ενώ πίεσε και βοήθησε και στην άμυνα σε δυο φάσεις. Θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει χατ τρικ αλλά ο γκολκίπερ των Ρουμάνων στο 72' του στέρησε το τρίτο γκολ. Αντικαταστάθηκε στο 79' από τον Φάνη Γκέκα με όλο το γήπεδο να τον αποθεώνει.

Βαθμός: 9

Καραγκούνης:

Έπαιξε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί αλλά το γεγονός ότι συμπλήρωσε 130 συμμετοχές και οδεύει προς το Μουντιάλ λέει πολλά.

Βαθμός: -

Γκέκας:

Μπήκε και αυτός στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αντικαθιστώντας τον Μήτρογλου και δεν μπορεί να κριθεί. Στο γκολ που βάζει είναι εκτεθειμένος.

Βαθμός: -

Σάμαρης:

Μπήκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης αντικαθιστώντας τον Κατσουράνη και σίγουρα δεν μπορεί να κριθεί.

Βαθμός: -

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ