ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική έτοιμη για... όλα

Εθνική έτοιμη για... όλα
INTIME SPORTS

Η Ελλάδα υποδέχεται το Λιχτενστάιν (20:00) στο φινάλε των προκριματικών του Euro και περιμένει ένα "δώρο" από τη Λιθουανία, διαφορετικά κοιτάζει Βραζιλία μέσω... μπαράζ. Οι σαρωτικές αλλαγές και η αισιοδοξία του Σάντος.

Το τέλος της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ βρίσκει την Εθνική να φιλοξενεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το αδύναμο Λιχτενστάιν (20:00) και ελπίδα των Ελλήνων φυσικά είναι να σφραγίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την πρόκρισή του σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης για τέταρτη σερί φορά.

Μετά από την παρουσία στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα του 2008 και του 2012 αλλά και τη δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, έχει ανοίξει πλέον η όρεξη της ομάδας του Φερνάντο Σάντος για ένα ακόμα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, για το οποίο πάντως ίσως χρειαστεί να περιμένει λιγάκι.

Αυτό επείδη η απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας δεν θα έρθει μόνο με νίκη απέναντι στο Λιχτενστάιν αλλά θα χρειαστεί και μία μεγάλη έκπληξη ή αν προτιμάτε μία "αυτοκτονία" της Βοσνίας/Ερζεγογίνης.

Η παρέα του Έντιν Τζέκο, η οποία εντυπωσίασε στα προκριματικά και έμεινε αήττητη κόντρα στην Ελλάδα (1 νίκη-1 ισοπαλία) αγωνίζεται την ίδια ώρα εκτός έδρας με τη Λιθουανία, σε ένα ματς όπου αν πάρει τη νίκη -κάτι που είναι και το λογικότερο- θα αφήσει τη "γαλανόλευκη" να βράσει στο καζάνι των μπαράζ.

Σε αυτό το ματς, οι Βόσνιοι αναμένεται να έχουν μάλιστα την υποστήριξη από περίπου 10.000 οπαδούς τους στις εξέδρες του γηπέδου του Κάουνας, κάτι που σημαίνει πως θα διεκδικήσουν σε καθόλα φιλικό περιβάλλον την ιστορική (πρώτη) πρόκριση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτό δεν εμποδίζει όμως τον Φερνάντο Σάντος να ονειρεύεται όπως φάνηκε άλλωστε και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε:

"Εμείς πρέπει να έχουμε πλήρη συγκέντρωση για να νικήσουμε το Λιχτενστάιν και μετά θα περιμένουμε. Έχουμε ελπίδες ακόμη ότι η Λιθουανία θα μπορέσει να πάρει τουλάχιστον μία ισοπαλία.

Οπότε θα περιμένουμε", δήλωσε τη Δευτέρα ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος προσανατολίζεται να παρατάξει αρκετά νέα πρόσωπα στο αποψινό ματς σε σύγκριση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε κόντρα στη Σλοβακία πριν μερικά βράδια.

Αν μάλιστα παραμείνει "πιστός" σε αυτά που έδειξε σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις, τότε το αρχικό σχήμα θα αποτελείται από τους: Σηφάκη κάτω από την εστία, Βύντρα στο δεξί άκρο της άμυνας, Χολέμπας στο αριστερό και κεντρικό αμυντικό δίδυμο Κατσουράνη-Σιόβα.

Οι Ταχτσίδης, Κονέ, Καραγκούνης θα είναι η τριάδα στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση θα παίξουν οι αμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά), Μήτρογλου (κορυφή).

Ανεξάρτητα πάντως από την έκβαση στο Λιθουανία-Βοσνία το κλίμα στην Εθνική Ελλάδας είναι αρκετά καλό, με τους διεθνείς να εκφράζουν την πίστη ότι ακόμα και αν χρειαστεί να δώσουν δύο αγώνες μπαράζ, θα καταφέρουν να κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι και να βρεθούν στη Βραζιλία το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υπάρχει άλλωστε και το "προηγούμενο" της πρόκρισης μέσω αγώνων μπαράζ για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, όταν πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2010 αποκλείοντας τους Ουκρανούς χάρη στο ιστορικό εκτός έδρας γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ