ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόβαση των Βόσνιων στο Κάουνας με Ράτζα!

Απόβαση των Βόσνιων στο Κάουνας με Ράτζα!

Στο Κάουνας ταξίδεψε ο Ντίνο Ράτζα προκειμένου να συμπαρασταθεί στην εθνική Βοσνίας. Κατάμεστο από οπαδούς των φιλοξενούμενων αναμένεται το στάδιο "Ντάριους και Γκιρένας" στο Κάουνας.

Οι Βόσνιοι βρίσκονται μία ανάσα από την πρόκριση τους για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Μουντιάλ.

Στη συστράτευση δυνάμεων για τον αγώνα με την Λιθουανία στο Κάουνας συμπεριλαμβάνεται και ένας γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους.

Πρόκειται για τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού (1997-1999) και του Ολυμπιακού (2000-2001), Ντίνο Ράτζα.

Ο 46χρονος Κροάτης, ο οποίος είναι φίλος με τον Βόσνιο ηθοποιό, Εμίρ Χατζιχαφιζμπέγκοβιτς αποδέχθηκε την πρόταση του τελευταίου να ταξιδέψουν μαζί στη Λιθουανία προκειμένου να στηρίξουν την ομάδα του Σάφετ Σούσιτς.

"Με κάλεσε ο Εμίρ και μου το πρότεινε και είπα 'γιατί όχι;'. Σε τέτοιους αγώνες μετρά μόνο η νίκη με οποιονδήποτε τρόπο. Το γκολ της νίκης μπορεί να το πετύχει ο καθένας, ακόμη και ο τερματοφύλακας", τόνισε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στον πλαστικό χλοοτάπητα του Βίλνιους όπως συνέβη στα προηγούμενα ματς των Λιθουανών, αλλά στο "Ντάριους και Γκιρένας" στο Κάουνας, που έχει κανονικό χορτάρι και χωρητικότητα 9.180 θεατών.

Η Βοσνιακή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει διαθέσει τα 4.000 εισιτήρια που δικαιούται βάσει των κανονισμών της FIFA σε τιμές από 21 μέχρι 30 ευρώ, ωστόσο όπως εκτιμάται το γήπεδο θα κατακλυστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από οπαδούς των φιλοξενούμενων.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Σάφετ Σούσιτς. " Περιμένουμε να έχουμε 10.000 οπαδούς μας στην εξέδρα, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξουμε ουσιαστικά λες και είμαστε στην έδρα μας.

Θα ήταν καταστροφή να πετάξουμε όσα θετικά έχουμε πετύχει στη διάρκεια των προκριματικών. Θα παίξουμε επιθετικά από το πρώτο λεπτό για να έχουμε την πρωτοβουλία. Περιμένω από τους παίχτες μου τη νίκη την οποία επιθυμούν διακαώς".

Απόβαση των Βόσνιων στο Κάουνας με Ράτζα!

Τα μέτρα ασφαλείας στο Κάουνας είναι δρακόντεια με την αστυνομία να πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες προκειμένου να αποτραπούν τυχόν επεισόδια.

"Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την απαιτούμενη ασφάλεια κατά την διάρκεια του αγώνα. Η πόλη θα ενισχυθεί από αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου οι πολίτες να είναι ασφαλείς.

Ζητάμε από τους οπαδούς να συμπεριφερθούν κόσμια δίχως ακρότητες", τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κάουνας, Άλγκιρντας Καμίνσκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ