ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαφορά ποιότητας και νοοτροπίας

Διαφορά ποιότητας και νοοτροπίας

Η Εθνική μας ομάδα απέδειξε για ακόμη μια φορά πως διαθέτει ποιότητα, νοοτροπία νικητή και έκανε εύκολα το "δύο στα δύο" στα προκριματικά του Μουντιάλ

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014, πετυχαίνοντας σε δύο αγώνες ισάριθμες νίκες με Λετονία και Λιθουανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απέδειξε στα δύο αυτά παιχνίδια πως έχει μεγάλη διαφορά ποιότητας και νοοτροπίας από τους αντιπάλους του, αλλά και ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις 11 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Μια διαφορά νοοτροπίας που ξεκίνησε με τον Ρεχάγκελ και συνεχίζεται με τον Φερνάντο Σάντος ο οποίος προσθέτει τα δικά του στοιχεία ώστε η "γαλανόλευκη" εκτός από ουσιαστική να γίνει και θεαματική, άλλωστε ποιότητα διαθέτει.

Αυτή ήταν και η διαφορά στα δύο πρώτα ματς των προκριματικών με αντίπαλο την Λετονία και την Λιθουανία.

Η Εθνική μας παρότι "πέταξε" δύο ημίχρονα, όταν σοβαρεύτηκε δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στους αντιπάλους κάτι που το παραδέχθηκαν και οι αντίπαλοι προπονητές.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο διαθέτει τη νοοτροπία του νικητή και μπαίνει στο γήπεδο για να πάρει το "τρίποντο" και τα καταφέρνει.

Διαθέτει τέτοιους παίκτες ποιοτικούς που μπορούν σε ένα μόνο ημίχρονο να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας προς το καλύτερο.

Αυτό έγινε με τον Σαμαρά ο οποίος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο ματς με την Λετονία στην θέση του Μήτρογλου και έγινε η ανατροπή.

Αυτό έγινε και με την Λιθουανία όπου ο Σάντος έβαλε στο δεύτερο μέρος τον Μήτρογλου, απελευθέρωσε ακόμη περισσότερο τον Νίνη και έτσι η νίκη με τη Λιθουανία ήρθε σχετικά εύκολα.

Για την Εθνική μας ακολουθεί τώρα μια δυάδα αγώνων με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη και την Σλοβακία που είναι "φωτιά".

Οι δύο αυτές χώρες συγκαταλέγονται στα φαβορί μαζί με την Εθνική για την πρόκριση και η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει και πάλι ότι έχει μια διαφορετική νοοτροπία και με την ποιότητα να πάρει τα πολυπόθητα αποτελέσματα και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση από τον Οκτώβριο.

Το ότι μπορεί να το κάνει είναι σίγουρο, το θέμα είναι να μπει όχι μόνο για ένα ημίχρονο, αλλά για όλο το ματς σοβαρή και να δείξει από νωρίς πιο είναι το "αφεντικό" του ομίλου.

Υ.Γ.: Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ήταν εντυπωσιακή η παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων στο γήπεδο που ήθελαν από κοντά να χειροκροτήσουν τους παίκτες της Εθνικής, κατι που παραδέχθηκε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Υ.Γ.1: Το κρισιμότερο παιχνίδι είναι το επόμενο με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο Φάληρο και η Εθνική χρειάζεται την στήριξη όλων για την πρωτιά του ομίλου.

Υ.Γ.2: Δύο μήνες βρίσκεται στην Ιταλία ο Νίνης και η διαφορά έχει αρχίσει να φαίνεται με την απόδοσή του να αναβαίνει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ