ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δέκα αξέχαστες γκολάρες της Εθνικής Ελλάδας

Δέκα αξέχαστες γκολάρες της Εθνικής Ελλάδας

Πριν 28 χρόνια ο Νίκος Αναστόπουλος πετύχαινε ένα πανέμορφο γκολ απέναντι στην Ουγγαρία και το sport24.gr παρουσιάζει δέκα από τα ωραιότερα γκολ που έχει σημειώσει η Εθνική. Τα σχόλια δικά σας για να ποστάρετε και άλλα τέρματα!

Στις 12 Νοέμβρη 1986 απέναντι στην Ουγγαρία, ο Νίκος Αναστόπουλος σημείωσε ένα εκπληκτικό τέρμα το οποίο για χρόνια έπαιζε στο σήμα της ιστορικής Αθλητικής Κυριακής. Ευκαιρία να το θυμηθούμε μαζί με άλλες 9 γκολάρες που έχουμε δει από την Εθνική Ελλάδας.

Και περιμένουμε στα σχόλια και τις δικές σας προτιμήσεις, με την απαραίτητη σημείωση ότι μιλάμε για ωραίο γκολ (είτε από ατομική είτε από ομαδική προσπάθεια) και όχι για σημαντικό.

Δεληκάρης με Γερμανία (1974)

H Eθνική υποδέχεται στην Γερμανία στο Καραϊσκάκης και ανοίγει το σκορ με τον Δεληκάρη να σηκώνει το πόδι στον... Θεό (στην αρχή του βίντεο). Μπόνους και το γκολ του στο Ντίσλεντορφ μετά από ένα χρόνο (στο 00:30).

Νικολούδης με ΕΣΣΔ (1979)

Κατάμεστη η Λεωφόρος για τον ''τελικό'' κόντρα στην Σοβιετική Ένωση με φόντο το εισιτήριο για το Euro του 1980. H Ελλάδα επικρατεί με 1-0 με γκολ-ωδή στην ομαδικότητα. Σκόρερ ο Νικολούδης.

Αναστόπουλος με Ουγγαρία (1986)

Ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγει ο "μουστάκιας" δύο αντιπάλους όταν δέχεται την πάσα του Κωφίδη είναι για σεμινάριο. Στο τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα δεν είχε πρόβλημα να τον ξεπεράσει.

Σαραβάκος με Ολλανδία (1987)

Ξεκίνημα στην αναμέτρηση στο Ρότερνταμ και η Ελλάδα ανοίγει το σκορ απέναντι στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Σαραβάκος φεύγει σφαίρα στην αντεπίθεση και εκθέτει με ψηλοκρεμαστό πλασέ τον τερματοφύλακα.

Μαχλάς με Σαν Μαρίνο (1994)

Ο τερματοφύλακας του Σαν Μαρίνο σταματά στο τετ-α-τετ τον Βρύζα, η μπάλα από την κόντρα σηκώνεται πάρα πολύ ψηλά και όταν πάρει την απόφαση να κατέβει την περιμένει ο Νίκος Μαχλάς. Τα υπόλοιπα στο βίντεο.

Φρατζέσκος με Βοσνία (1997)

Ένα κλειστό παιχνίδι που βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στο 0-0 θα μπορούσε να αλλάξει μορφή ακριβώς με αυτόν τον φοβερό τρόπο. Ένα φάουλ σε δύσκολη γωνία. Για τους άλλους εκτελεστές. Όχι για τον Κώστα Φρατζέσκο.

Χαριστέας με Γαλλία (2004)

Η ντρίμπλα του Ζαγοράκη εντυπωσιακή, το κατέβασμα της μπάλας υποδειγματικό, η σέντρα ακριβείας και η κεφαλιά του Χαριστεα καρφωτή στη γωνιά του Μπαρτέζ. Η Εθνική στα ημιτελικά του Euro με θεαματικό τρόπο.

Τσιάρτας με Ουκρανία (2004)

Η Ουκρανία είναι κοντά στη νίκη απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Λογάριαζε όμως χωρίς το αριστερό πόδι του Βασίλη Τσιάρτα. Εκτέλεση φάουλ από πολύ μακριά με εξαιρετική τεχνική και δύναμη. 1-1.

Κατσουράνης με Βοσνία (2006)

Ο περίπατος της Εθνικής στη Βοσνία (0-4) ολοκληρώνεται στις καθυστερήσεις. Ο Κώστας Κατσουράνης δέχεται την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, σηκώνει το κεφάλι, πλασάρει και κρεμάει από εκεί τον Τόλια (04:05).

Νίνης με Ισραήλ (2011)

Η Ελλάδα "δραπετεύει" με το διπλό από το Τελ Αβίβ χάρη σε ένα εκπληκτικό σόλο του Σωτήρη Νίνη. Ειρωνεία της τύχης; Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βγαίνει νοκ-άουτ λίγο αργότερα με ρήξη χιαστών...

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ