ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Δε νικάει μετά από εντός έδρας γκέλα

Δε νικάει μετά από εντός έδρας γκέλα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μόνο μία φορά έχει νικήσει η Εθνική μας ομάδα σε προκριματικά μεγάλων διοργανώσεων μετά από εντός έδρας στραβοπάτημα από την εποχή του Ότο Ρεχάγκελ και μετά.

Να σπάσει την παράδοση που τη θέλει να μην τα πηγαίνει καλά μετά από εντός έδρας ανεπιτυχές αποτέλεσμα θέλει η Εθνική μας ομάδα κόντρα στη Σλοβακία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά τη λευκή ισοπαλία με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη χρειάζεται τους τρεις βαθμούς, αλλά τα αποτελέσματα του παρελθόντος δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά.

Από τα προκριματικά για το Euro 2004 και μετά η Ελλάδα έχει μόνο μία νίκη σε παιχνίδι προκριματικής φάσης, το οποίο ακολουθεί από ένα εντός έδρας στραβοπάτημα. Η αρχή αυτής της κακής παράδοσης έγινε το 2002 όταν η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-0 από την Ισπανία στο "Απόστολος Νικολαΐδης" και αμέσως μετά γνώρισε την ήττα με το ίδιο σκορ από την Ουκρανία εκτός έδρας.

Στα επόμενα προκριματικά, αυτά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να νικήσει την Τουρκία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" (0-0). Ισόπαλο ήρθε και το επόμενο παιχνίδι της, στο οποίο έπαιξε κόντρα στην Ουκρανία (1-1). Η Εθνική μας σε εκείνη την προκριματική φάση δεν μπόρεσε να νικήσει για μία ακόμη φορά εντός έδρας, αλλά πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών, όταν γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Ουκρανία.

Η μοναδική εξαίρεση σε αυτή την κακή προϊστορία που έχει η Ελλάδα μετά από εντός έδρας στραβοπάτημα συνέβη στα προκριματικά για το Euro 2008. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε τη βαριά ήττα από την Τουρκία με 1-4 στις 24 Μαρτίου του 2007, αλλά αμέσως μετά νίκησε έστω και δύσκολα τη Μάλτα εκτός έδρας με πέναλτι του Μπασινά.

Το επόμενο εντός έδρας στραβοπάτημα ήταν η ήττα από την Ελβετία με 2-1 στις 15 Οκτωβρίου του 2008. Πως το αντιμετώπισε η Εθνική μας; Έμεινε στο 1-1 με το Ισραήλ εκτός έδρας. Τέλος, η τελευταία γκέλα της Ελλάδας στο γήπεδό της είχε γίνει στο παιχνίδι με τη Γεωργία (1-1), μετά από το οποίο είχε φέρει ισοπαλία και με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ (0-0).

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ