ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

32 χρόνια χωρίς τον Απόστολο Νικολαΐδη

32 χρόνια χωρίς τον Απόστολο Νικολαΐδη
Νικολαΐδης

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Απόστολος Νικολαΐδης, έφυγε από τη ζωή στις 15 Οκτωβρίου του 1980.

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που έχουν περάσει ποτέ από τον Παναθηναϊκό είναι ο Απόστολος Νικολαΐδης.

Ο "Πατριάρχης" του Παναθηναϊκού, όπως πολύ εύστοχα του αποδόθηκε ο τίτλος. Υπηρέτησε το Τριφύλλι από όλα τα πόστα, αλλά η μεγαλύτερη συνεισφορά τΑκόμα και όταν δεν κατείχε την προεδρία, επί της ουσίας αυτό διεύθυνε το πράσινο υπερωκεάνιο... Αυτός έπαιρνε τις κρίσιμες αποφάσεις και σε αυτόν κατέφευγαν όλοι για συμβουλές...

Ακόμα και όταν δεν κατείχε την προεδρία, επί της ουσίας αυτό διεύθυνε το πράσινο υπερωκεάνιο... Αυτός έπαιρνε τις κρίσιμες αποφάσεις και σε αυτόν κατέφευγαν όλοι για συμβουλές...

Δυστυχώς, στις 15 Οκτωβρίου του 1980, ο Απόστολος Νικολαΐδης νικήθηκε από τον μοναδικό ανίκητο αντίπαλο... Τον χρόνο... Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, ο "Πατριάρχης" του Παναθηναϊκού άφησε την τελευταία του πνοή.

Δύο λόγια για τη ζωή του

Ο Απόστολος Νικολαΐδης αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες του Παναθηναϊκού.

Υπήρξε αθλητής του Συλλόγου, αλλά και διοικητικό στέλεχος του Τριφυλλιού έως και το καλοκαίρι του 1979. Ήταν ένας χαρισματικός και πολυσύνθετος αθλητής. Εκτός από το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε με το μπάσκετ και το βόλεϊ, ενώ ήταν επί σειρά ετών Πρωταθλητής του στίβου στο δέκαθλο, τη σφαιροβολίας, στη δισκοβολία, στο επί κοντώ και το ύψος.

Σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική του καριέρα υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους μέσους και αμυντικούς της εποχής του. Οι αστείρευτες δυνάμεις του τον έκαναν να ξεχωρίζει και να αποσπά κολακευτικά σχόλια από συμπαίκτες και αντιπάλους.

Το 1928 ολοκλήρωσε την αθλητική του καριέρα και έκτοτε κατείχε θέση στα διοικητικά του Συλλόγου.

Διαβάστε αναλυτικά στα "Πράσινα Νέα"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ