STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ζητείται "άσος"!

Ζητείται "άσος"!
INTIME SPORTS

Για πρώτη φορά μετά από 23χρόνια δεν νίκησαν ξανά οι γηπεδούχοι στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας. Η πρώτη απώλεια του Ολυμπιακού μετά από επτά χρόνια στη Νέα Σμύρνη και η αχίλλειος πτέρνα του Παναθηναϊκού.

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό έκανε την εμφάνιση του με την ολοκλήρωση της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα καθώς το αποτέλεσμα που έλειψε ήταν ο "άσος".

Για πρώτη φορά μετά από 23χρόνια στην μεγάλη κατηγορία δεν σημειώθηκε νίκη γηπεδούχου με τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις νίκες φιλοξενούμενων.

Η προηγούμενη φορά ήταν την 11η αγωνιστική της σεζόν 1987-1988 και ήταν μόλις η δεύτερη καθώς για πρώτη φορά το...φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του την περίοδο 1983-1984 ξανά για την 11η αγωνιστική.

Αναλυτικά τι συνέβη τις προηγούμενες 23 αγωνιστικές...

1η: 4νίκες (γ), 1 ισοπαλία, 3 νίκες (φ)

2η: 2 νίκες (γ), 3 ισοπαλίες, 3 νίκες (φ)

3η: 4 νίκες (γ), 3 ισοπαλίες, 1 νίκη (φ)

4η: 6 νίκες (γ), 1 ισοπαλία, 1 νίκη (φ)

5η: 4 νίκες (γ), 2 ισοπαλίες, 2 νίκες (φ)

6η: 1 νίκη (γ), 3 ισοπαλίες, 4 νίκες (φ)

7η: 4 νίκες (γ), 2 ισοπαλίες, 2 νίκες (φ)

8η: 5 νίκες (γ), 1 ισοπαλία, 2 νίκες (φ)

9η: 3 νίκες (γ), 2 ισοπαλίες, 3 νίκες (φ)

10η: 2 νίκη (γ), 3 ισοπαλίες, 3 νίκες (φ)

11η: 5 νίκες (γ), 2 ισοπαλίες, 1 νίκη (φ)

12η: 4 νίκες (γ), 1 ισοπαλία, 3 νίκες (φ)

13η: 3 νίκες (γ), 2 ισοπαλίες, 3 νίκες (φ)

14η: 4 νίκες (γ), 4 ισοπαλίες, 0 νίκες (φ)

15η: 3 νίκες (γ), 2 ισοπαλίες, 3 νίκες (φ)

16η: 4 νίκες (γ), 3 ισοπαλίες, 1 νίκη (φ)

17η: 4 νίκες (γ), 1 ισοπαλία, 3 νίκες (φ)

18η: 4 νίκες (γ), 0 ισοπαλίες, 4 νίκες (φ)

19η: 3 νίκες (γ), 2 ισοπαλίες, 3 νίκες (φ)

20η: 2 νίκες (γ), 4 ισοπαλίες, 2 νίκες (φ)

21η: 4 νίκες (γ), 1 ισοπαλία, 3 νίκες (φ)

22η: 5 νίκες (γ), 1 ισοπαλία, 2 νίκες (φ)

23η: 1 νίκη (γ), 5 ισοπαλίες, 1 νίκη (φ) **

24η: 0 νίκες (γ), 4 ισοπαλίες, 4 νίκες (φ)

** Την 23η αγωνιστική δεν έγινε το ματς ΠΑΟΚ - Εργοτέλης.

Φινάλε στο σερί

Στη Νέα Σμύρνη σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού που έμεινε στα 11 συνεχόμενα τρίποντα.

Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα κατέγραψαν την πρώτη τους ισοπαλία στην Σούπερ Λίγκα φέτος(20 νίκες και 3 ήττες έχουν ακόμη) ενώ στη Νέα Σμύρνη είχαν την πρώτη τους απώλεια μετά το 2003(0-0) καθώς μετρούσαν 15 συνεχόμενες νίκες επί του συγκεκριμένου αντιπάλου τους.

Ο Μιραλάς σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και έφτασε τα 11 γκολ όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του η οποία εξακολουθεί να διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 45 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 12 τέρματα παθητικό. Σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, ο Ολυμπιακός έχει οκτώ βαθμούς περισσότερους.

Ο Πανιώνιος από την άλλη πλευρά έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια ενώ ολοκλήρωσε χωρίς ήττα τους αγώνες με τους "μεγάλους" στη Νέα Σμύρνη(νίκη επί της ΑΕΚ και ισοπαλία με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό).

Οι Νεοσμυρνιώτες πήραν αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό μετά το 2003 ενώ τελεταία τους νίκη επί των "ερυθρόλευκων" ήταν το 2002 με 3-1 στη Νέα Σμύρνη.

Εντός έδρας έχουν συγκεντρώσει τους 16 από τους 26 τους βαθμούς ενώ σε σχέση με πέρυσι μετά την 23η αγωνιστική έχουν τρεις βαθμούς λιγότερους.

Ο Τάκης Λεμονής απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό έχει απολογισμό τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα.

Χάνει βαθμούς στο ΟΑΚΑ

Το ΟΑΚΑ αποδεικνύεται ως η αχίλλειος πτέρνα του Παναθηναϊκού καθώς έχει χάσει πλέον μετά και την απώλεια με τον Ατρόμητο, δέκα βαθμούς.

Εντός έδρας μετράει εννέα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα ενώ υπάρχει και η ήττα ως τυπικά φιλοξενούμενος από την ΑΕΚ.

Οι "πράσινοι" είδαν τον Ατρόμητο να τους "κόβει" βαθμούς για πρώτη φορά μετά από έξι παιχνίδια ενώ σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, έχουν τέσσερις βαθμούς λιγότερους.

Μάλιστα ο Γκοβού άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα καθώς το προηγούμενο του τέρμα με τον Παναθηναϊκό ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη.

Ο Ατρόμητος στην αντίπερα όχθη, σκόραρε για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αγωνιστικές όπου είχε μείνει "άσφαιρος" ενώ ο Μπρίτο σημείωσε μόλις το δεύτερο του τέρμα.Σε σχέση με την περασμένη περίοδο μετά την 24η αγωνιστική έχει τρεις βαθμούς λιγότερους.

Καλύτερα εκτός έδρας

Η ΑΕΚ συνεχίζει στον δεύτερο γύρο να έχει καλύτερες επιδόσεις εκτός έδρας. Οι "κιτρινόμαυροι" αν και στο ΟΑΚΑ δεν έχουν νίκη το 2011(Δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες), εκτός έδρας μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Μάλιστα συνέχισε και την εντυπωσιακή παράδοση απέναντι στον Εργοτέλη καθώς σε 12 ματς πλέον δεν έχει ηττηθεί από την ομάδα της Κρήτης( 9 νίκες και 3 ισοπαλίες). Σε σχέση με την περασμένη περίοδο μετά την 24η αγωνιστική έχει πέντε βαθμούς λιγότερους.

Ο Εργοτέλης έχασε έδαφος στην έδρα του όπου μετράει πέντε ήττες, δύο ισοπαλίες και τρεις νίκες.Σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο έχει δύο βαθμούς περισσότερους.

Ιστορικό "διπλό" για την Καβάλα

Ιστορική αξία απέκτησε η νίκη της Καβάλας επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα καθώς ήταν η πρώτη στην ιστορία της ομάδας επί του "Δικεφάλου του Βορρά" εκτός έδρας για την μεγάλη κατηγορία.

Οι "Αργοναύτες" είχαν και μία ισοπαλία, το 1977 με 1-1 ενώ κατά τα άλλα οι "ασπρόμαυροι" μετρούσαν 17 νίκες.

Η Καβάλα εκτός έδρας μετράει τρεις νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες ενώ σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο έχει ένα βαθμό λιγότερο.

Ο ΠΑΟΚ εξάλλου δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του και ο απολογισμός του σε αυτό το διάστημα είναι μία ισοπαλία και τρεις ήττες.

Στην Τούμπα ακόμη ο απολογισμός του είναι έξι νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες ενώ σε σχέση με πέρυσι μετά την 24η αγωνιστική, έχει 19 βαθμούς λιγότερους!

Πήρε τον...αέρα της Κέρκυρας

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πάρει τον αέρα της Κέρκυρας φέτος καθώς τη νίκησε για δεύτερη φορά τόσο στην έδρα της αν υπολογιστεί και το παιχνίδι Κυπέλλου, όσο και στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα στον αγώνα του πρώτου γύρου είχε σκοράρει ξανά ο Σολάκης. Η ομάδα της Μαγνησίας συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία μετρώντας πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες εκτός έδρας.

Παράλληλα μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έχει τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα(5).

Η Κέρκυρα στην έδρα της έχει απολογισμό πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες.

"Κίτρινη" υποχώρηση

Ο Άρης μετράει οκτώ βαθμούς λιγότερους σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο με αποτέλεσμα να έχει χάσει έδαφος στην προσπάθεια να μπει στα πλέι οφ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πέτυχε δύο γκολ και με 16 τέρματα έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση μαζί με τον Πανιώνιο.

Στη Λάρισα, οι "κίτρινοι" παραμένουν χωρίς νίκη από το 1991 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία δέκα από τα 12 παιχνίδια με την ΑΕΛ, δεν υπήρξε νικητής.

Η Λάρισα έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο ενώ στην έδρα της ο απολογισμός της είναι τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Καλύτερες επιδόσεις στο "Καυτανζόγλειο"

Μπορεί ο Ηρακλής να μην κατάφερε να νικήσει στην έδρα του αλλά εξακολουθεί να έχει καλύτερες επιδόσεις στο "Καυτανζόγλειο".

Με απολογισμό πέντε νίκες, έξι ισοπαλίες και μία ήττα έχει συγκεντρώσει 21 από τους 29 του βαθμούς ενώ έχει δεχτεί μόλις πέντε γκολ εντός έδρας, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα γηπεδούχου ομάδας.Σε σχέση με την περασμένη περίοδο μετά την 24η αγωνιστική, ο "Γηραιός" μετράει ένα βαθμό περισσότερο.

Η Ξάνθη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν ηττήθηκε στην έδρα του Ηρακλή ενώ εκτός έδρας ο απολογισμός της είναι 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο έχει τέσσερις βαθμούς περισσότερους.

Αστέρας μακριά από την Τρίπολη

Ζωντανός στο κυνήγι της παραμονής έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος έχει καλύτερες επιδόσεις μακριά από την Τρίπολη και το απέδειξε για άλλη μία φορά.

Συγκεκριμένα έχει συγκεντρώσει 17 από τους 25 βαθμούς του εκτός έδρας .Σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο έχει έξι βαθμούς λιγότερους.

Ο Πανσερραϊκός δεν έχει νίκη στις 12 τελευταίες αγωνιστικές ενώ εντός έδρας ο απολογισμός του είναι 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ