STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ του σήμερα

Το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ του σήμερα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε ένα ντέρμπι που δεν θυμίζει τίποτα από τα παλιά. Την πρώτη εντός έδρας νίκη αναζητούν οι πράσινοι, βαθμολογική και ψυχολογική ένεση ψάχνουν οι κίτρινοι.

Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ότι ο Παναθηναϊκός ως δέκατος στην κατάταξη θα υποδέχονταν την τελευταία της βαθμολογίας ΑΕΚ.

Παρότι, ο αγώνας χαρακτηρίζεται ντέρμπι, σε τίποτα οι δύο ομάδες δεν θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν τους. Ο Παναθηναϊκός έχει 9 βαθμούς παραμένει χωρίς νίκη στην έδρα του και δεν έχει κερδίσει τα τελευταία δύο παιχνίδια.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Πλατανιά ωστόσο παραμένει ουραγός του πρωταθλήματος.

Ο Ζεσουάλφο Φερέιρα αναμένεται να χρησιμοποιήσει στην βασική 11αδα τους Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλο και Σπυρόπουλο ενώ υπάρχουν σκέψεις από τον Πορτογάλο προπονητή να δώσει φανέλα βασικού στον Μπαρμπαρούση.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης σε συνέντευξη του υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Την ίδια άποψη έχει και ο Ιμπραήμ Σισοκό που υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το ξεκάθαρο φαβορί.

Το αποψινό ντέρμπι είναι το πρώτο του 'Εβαλντ Λίνεν ως προπονητής της ΑΕΚ. Στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό ως προπονητής του Πανιωνίου και έχει καταφέρει μια φορά να πάρει τη νίκη σε ματς της Νέας Σμύρνης το 2007-08.

Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για διάφορους λόγους. Την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και πιθανή νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού θα αλλάξει το κλίμα για τον αγώνα με τους "ερυθρόλευκους" ενώ πέρα από τον προσωπικό εγωϊσμό θα δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες και σε διοικητικό επίπεδο με την υπόθεση Βιντιάδη.

Ο Γερμανός προπονητής θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Νίκου Κατσικοκέρη του μοναδικού απόντα στην σημερινή αναμέτρηση.

Σε δηλώσεις του για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Ρότζερ Γκερέιρο δήλωσε ότι μία πιθανή νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού θα αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας.

Στην προϊστορία των δύο ομάδων ο Παναθηναϊκός μετρά 27 νίκες, 20 ματς έχουν έρθει ισόπαλα και 10 φορές νικήτρια έχει φύγει η Ένωση. Στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας ματς οι "πράσινοι" μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία, ενώ στα τελευταία πέντε ματς (εντός/εκτός) δεν έχουμε ισοπαλία.

Ο Κατσουράνης έχει σκοράρει δυο φορές τα τελευταία χρόνια εναντίον της Ένωσης. Πάντως ο Παναθηναϊκός όποτε κερδίζει συνήθως το κάνει με ένα γκολ διαφορά.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ