STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα μεταγραφικά σίριαλ των "4"

Τα μεταγραφικά σίριαλ των "4"
Ντα Κόστα Σάντσεθ Μπερμπάτοφ Ντίντακ

Το Sport24.gr καταγράφει τις περιπτώσεις που εξελίχθησαν σε σίριαλ σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, στη μεταγραφική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε.

Όπως συνηθίζεται κάθε καλοκαίρι στις μεταγραφικές περιόδους, έτσι και σε αυτή που πέρασε υπήρξαν "ιστορίες" που τράβηξαν αρκετά. Παίκτες που βρέθηκαν στο "στόχαστρο" των ελληνικών ομάδων, η απόκτηση των οποίων πέρασε από κύματα.

Άλλες περιπτώσεις, από την άλλη, πέταξαν και χάθηκαν, με αποτέλεσμα να επιλεγούν άλλες λύσεις. Η ΑΕΚ πάλεψε αρκετά να βρει αριστερό μπακ, καταλήγοντας εντέλει στον Ισπανό Ντίντακ. Στον Ολυμπιακό... κοπίασαν να "κλείσουν" τον Ερνάνι, ενώ "βασάνισε" αρκετά το θέμα του κεντρικού αμυντικού, ωσότου επιλεγεί ο Ντα Κόστα.

Στον ΠΑΟΚ... παρέλασαν αρκετά ονόματα επιθετικών, αλλά "νικητής" στέφθηκε ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ. Νωρίτερα, δεν ήταν λίγα τα ονόματα των προπονητών που γράφτηκαν στο ρεπορτάζ του Δικεφάλου, για να διαλέξει τελικά η διοίκηση τον Ίγκορ Τούντορ.

Το περισσότερο ψάξιμο στον Παναθηναϊκό επικεντρώθηκε στο θέμα του στόπερ. Με τα... πολλά ο Σέρχιο Σάντσεθ είπε το "ναι" και ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του "τριφυλλιού". Το Sport24.gr καταγράφει και υπενθυμίζει τις περιπτώσεις που εξελίχθησαν σε σίριαλ στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Παναθηναικό και τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΚ

Αριστερός μπακ: Φιγκερόα, Τζιοβάνι, Χαβέζ

Τελική επιλογή: Ντίντακ

Ύστερα από δύο διαδοχικά και ιδιαιτέρως ηχηρά στραπάτσα, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει έναν κατά τα φαινόμενα ικανό αριστερό μπακ στο πρόσωπο του Ισπανού Ντίντακ Βιλά. Για λίγο ασχολήθηκε με τον Μεϊνόρ Φιγκερόρα από την Ονδούρα, αλλά γρήγορα προσπέρασε την περίπτωσή του όταν μπροστά της παρουσιάστηκε η περίπτωση του Βραζιλιάνου Τζιοβάνι Παλμιέρι. Έφερε εδώ τους ατζέντηδές του, ακολούθως τον πατέρα του, αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να τον πείσει.

Μεγαλύτερο ήταν το κάζο που υπέστη με την περίπτωση του Αιγύπτιου Καρίμ Χαφέζ, με τον οποίο υποτίθεται ότι είχε συμφωνήσει σε όλα, ωστόσο όταν εκείνος αφίχθη στην Ελλάδα ισχυρίστηκε ότι τον έβαλαν να υπογράψει διαφορετικά πράγματα από τα συμφωνηθέντα... Ετσι προχώρησε σε συμφωνία με τον Ντίντακ ο οποίος είχε απασχολήσει και νωρίτερα, όμως αρχικά δεν είχε διάθεση να έλθει στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι μπορούσε να βρει κάτι καλύτερο. Όταν δεν του προέκυψε, πείστηκε και ήρθε...

Β. Αρναούτογλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στόπερ: Μεξές, Χούβελεου, Λόλο, Μπαλάντα, Ζαμπράνο

Τελική επιλογή: Ντα Κόστα

Μεξές, Χούβελεου, Λόλο, Μπαλάντα, Ζαμπράνο, είναι μια πεντάδα στόπερ που απασχόλησε σοβαρά τον Ολυμπιακό. Με κάποιους ήρθε πιο κοντά, με κάποιους άλλους φάνηκε γρήγορα ότι θα υπάρχουν δυσκολίες και εντέλει καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν ευδοκίμησε για τους Πειραιώτες. Η θέση του στόπερ ήταν μια από τις προτεραιότητες στο Λιμάνι όσον αφορά την μεταγραφική ενίσχυση, καθώς την σεζόν 2014-15 ο Ολυμπιακός ταλαιπωρήθηκε σημαντικά στο συγκεκριμένο κομμάτι. Οι "ερυθρόλευκοι" έπεφταν πάνω σε... τοίχους, η μεταγραφή του στόπερ καθυστερούσε χαρακτηριστικά και τελικά η λύση προήλθε μέσα από μια πρόταση του Μάρκο Σίλβα. Η αναφορά φυσικά για τον Μανουέλ Ντα Κόστα, ο οποίος θα έχει την εξαιρετικά δύσκολη αποστολή να πείσει το -πάντα απαιτητικό- ερυθρόλευκο κοινό ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να ηγηθεί της άμυνας των Πειραιωτών.

Εξτρέμ: Ερνάνι

Τελική επιλογή: Ερνάνι

Ξεκάθαρη ήταν η διάθεση του Ολυμπιακού να ενισχυθεί και στην θέση του εξτρέμ. Εκεί η διάθεση ήταν να πάνε οι "ερυθρόλευκοι" για μια δυνατή προσθήκη, ωστόσο στην πορεία προέκυψαν τρεις παίκτες, με την υπογραφή Σίλβα. Και αν για τους Πάρντο και Σεμπά δεν υπήρξε σήριαλ, δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί το ίδιο και για την μεγάλη "κάψα" του Πορτογάλου κόουτς, τον Ερνάνι. Από την αρχή οι συζητήσεις με την Πόρτο ήταν σκληρές. Αρχικά οι "Δράκοι" δεν ήθελαν να μπει οψιόν αγοράς στον παίκτη και ο Ολυμπιακός δεν το συζητούσε να του λάχει νέα περίπτωση Κάμπελ.

Όταν η Πόρτο διαπραγματεύτηκε για οψιόν, ζήτησε να μπει στη συμφωνία το ποσό των... 9 εκατομμυρίων ευρώ! Στον Πειραιά θεώρησαν εκτός λογικής το ποσό και σταδιακά αποσύρθηκαν από την διεκδίκηση του παίκτη. Δεν τον ξέχασαν όμως, ούτε ο Ερνάνι παράτησε την υπόθεση, καθώς επιθυμούσε από την πλευρά να συνεργαστεί με τον Σίλβα στον Ολυμπιακό. Ο 24χρονος εξτρέμ συνέχισε να πιέζει για την παραχώρηση του, οι Πειραιώτες επανήλθαν για τον παίκτη στις 31 Αυγούστου και πέτυχαν να τον αποκτήσουν, έστω και την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Δανεικό για μια σεζόν και με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι του 2016, κοντά στα 5 εκαοτμμύρια ευρώ.

Γ. Περπερίδης

ΠΑΟΚ

Φορ: Τοϊβόνεν Φινμπόγκασον, Ρούντνεβς, Μποάτσι

Τελική επιλογή: Μπερμπάτοφ

Το σίριαλ με το... happiest end. Ο Φρανκ Άρνεσεν αρχικά είχε επικεντρωθεί στις περιπτώσεις Φινμπόγκασον, Τοϊβόνεν. Τον Σουηδό τον περίμενε μέχρι το φινάλε, αλλά επέλεξε Σάντερλαντ, ενώ ενδιάμεσα έκανε προσπάθεια με τον Ρούντνεβς, τον οποίο έφερε Θεσσαλονίκη. Τελικά ο Σαββίδης έλυσε το γόρδιο δεσμό με τη μεταγραφική βόμβα Μπερμπάτοφ στο... και 1' της μεταγραφικής περιόδου.

Προπονητής: Λάουντρουπ, Σκελότο, Ντι Ματέο, Βιτόρια

Τελική επιλογή: Τούντορ

Ο Φρανκ Άρνεσεν ήθελε να φέρει στην Τούμπα τον συμπατριώτη του Μίκαελ Λάουντρουπ, αλλά τα λεφτά των Αράβων το απέτρεψαν. Τελικά, μετά από ερωτηματολόγιο που μοίρασε σε νέους σε ηλικίας τεχνικούς και προσωπικές συνεντεύξεις, κατέληξε στον Κροάτη.

Κ. Πετρωτός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στόπερ: Σίλντενφελντ. Σίβοκ, Σπάχιτς, Σιανί, Μπρίτος, Ανχελέρι

Τελική επιλογή: Σάντσεθ

Από τις "βασικές" μεταγραφές, θεωρητικά ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από τη θέση του στόπερ. Η παραμονή του Σίλντενφελντ άρχισε το χειμώνα και έληξε άδοξα την άνοιξη, αφού ο Κροάτης προτίμησε τη Ντινάμο. Από εκεί και πέρα, η αναζήτηση του στόπερ μας ταξίδεψε σε διάφορες χώρες. Πήγαμε στην Τουρκία, τη Βοσνία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τελικά, καταλήξαμε στην Ισπανία. Πρώτα με τον Ανχελέρι, αλλά δεν ευδοκίμησε και τελικά με τον Σάντσεθ. Αυτός μας παίδεψε λίγες μέρες, πήγε να χαλάσει με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Τσίπρας, όμως τελικά ενέδωσε! Πάλι καλά, γιατί θα ψάχναμε ακόμα!

Μπ. Τσιμπίδας

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ