STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Skoda Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα (πέρασε με 1-0 από την Ξάνθη) και παρέμεινε ισόβαθμος στην 5η θέση με τον Παναθηναϊκό. Τρίτη σερί ήττα για την Skoda στα Πηγάδια.

Χαμόγελα νίκης για τον ΠΑΣ ακριβώς μετά από 1 μήνα και το τελευταίο "τρίποντο" με 1-0 στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου (10/2).

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου επικράτησε με το ίδιο σκορ στην έδρα της Ξάνθης και παρέμεινε σε τροχιά πλέι-οφ, ισόβαθμη στην 5η θέση με τον Παναθηναϊκό. Το γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους ήρθε από τον Γεωργίου σε αντεπίθεση στο 59'.

Η Ξάνθη έμεινε πίσω στη μάχη της Ευρώπης καθώς κόλλησε στους 31 βαθμούς, τέσσερις πίσω από τους Ηπειρώτες. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε την υπεροχή σε όλο τον αγώνα, ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες στην εστία του Ταμπάση.

Και το πλήρωσε στις αντεπιθέσεις, όπως με την Βέροια, μένοντας για τρίτο σερί αγώνα στα Πηγάδια χωρίς βαθμό!

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πηγαδίων

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος

Βοηθοί: Μπαλτάς, Σταθόπουλος

Skoda Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Γούτας, Βασιλακάκης (Ράνος 83'), Παΐτο, Ντιέ, Ντάνι, Μαρίν, Μάνταλος, Μαρσελίνιο (Λέιτε 77'), Σολτάνι (Ονουάτσι 62').

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς, Γεωργίου (Βίλα 74'), Ντε Βινσέντι (Ντάσιος 85'), Κοροβέσης, Ίλιτς (Κεϊτά 73').

Γκολ: Γεωργίου 69'

Κίτρινες: Βασιλακάκης 30' - Τσουκαλάς 21', Τζημόπουλος 26', Κεϊτά 81'

Κόκκινες: -

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το Φάληρο, παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 25η αγωνιστική της Superleague.

Υπεροχή χωρίς ουσία για Ξάνθη

Υποτονικό το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης, δεν επιφύλαξε συγκινήσεις στους φιλάθλους πέρα από την κεφαλιά του Λίλα στο 16' την οποία έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Λοντίγκιν. Η Ξάνθη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα επόμενα λεπτά και απάντησε στην ευκαιρία του ΠΑΣ με το απευθείας φάουλ του Ντιέ στο 27' το οποίο έφυγε μόλις άουτ. Αλλο ένα φάουλ στο 29', αυτή τη φορά του Μάνταλου, κατέληξε στην αγκαλιά του Ταμπάση. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας (58%) και 8 τελικές έναντι τριών των φιλοξενούμενων, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το ίδιο σκηνικό. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη να έχει την κατοχή και να πιέζει τον ΠΑΣ, αλλά με τις τελικές προσπάθειες να μην ανησυχούν τον Ταμπάση. Εξαίρεση η όμορφη ατομική του Μαρσελίνιο στο 64' που κατέληξε σε πλασέ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων.

Αντεπίθεση με γκολ για ΠΑΣ

Από τη μεριά της η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου περίμενε υπομονετικά στο μισό γήπεδο, ελπίζοντας να καταφέρει να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις. Πράγμα που το κατάφερε στο 69' με τον Ιλιτς να βγαίνει γρήγορα από τα δεξιά, να φτάνει στην περιοχή βγάζοντας παράλληλα σέντρα στον αφύλακτο Γεωργίου που από κοντά άνοιξε το σκορ.

Το γκολ "μπλόκαρε" την Ξάνθη καθώς οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν και άλλο. Μέχρι το φινάλε ακολούθησαν κάποιες φάσεις μπροστά στην εστία του Ταμπάση, χωρίς κάποια να χαρακτηριστεί ως μεγάλη ευκαιρία. Έτσι παρά το 17-8 στις τελικές προσπάθειες υπέρ των γηπεδούχων, οι τρεις βαθμοί ταξίδεψαν στα Γιάννενα.

Ο MVP της αναμέτρησης

Τα εύσημα στον Γιάννη Χριστόπουλο για το άριστο στήσιμο του ΠΑΣ. Μπλόκαρε την Ξάνθη, την άφησε να έχει μια ανούσια υπεροχή και "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις. Πλέον η ομάδα του κοιτάει μόνο την Ευρώπη όπως το δήλωσε και ο ίδιος μετά τον αγώνα.

Ο αδύναμος κρίκος

Η επιθετική ανάπτυξη της Ξάνθης είναι ιδανική μακρυά από το σπίτι της. Μετράει 3/3 νίκες στα τελευταία παιχνίδια με 6-1 τέρματα. Ωστόσο για άλλο ένα παιχνίδι στα Πηγάδια μπλοκάρει απέναντι σε αντίπαλο που κλείνεται. Τρίτο σερί μας χωρίς γκολ και βαθμό (τέρματα 0-4).

Στατιστικά Αγώνα

0 Goal 1
0 Ασίστ 1
17 Τελικές Προσπάθειες 8
8 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
2 Κεφαλιές 1
2 Αποκρούσεις 8
11 Επεμβάσεις 21
35 Κλεψίματα 29
12 Φάουλ 13
0 Οφσάιντ 1
7 Κόρνερ 3
54 Λάθη 60
6/30 Γεμίσματα 3/15
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ