STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1

Πλατανιάς - Ολυμπιακός 1-1
INTIME SPORTS

Τον βαθμό που έψαχνε για να μην μπλέξει στα σενάρια ισοβαθμίας πήρε ο Πλατανιάς κόντρα στον Ολυμπιακό. Το τελικό 1-1 στα Περιβόλια διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Αυλωνίτη (17') και τέρμα του Χάρα (87').

Ο Πλατανιάς υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Super League, ψάχνοντας έστω και ένα βαθμό κόντρα στους Πρωταθλητές Ελλάδας, προκειμένου να μην μπλέξει καν στο ένα και μοναδικό σενάριο, από τα 16 πιθανά, που τον έστελνε στην Football League.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασιστικοί στο χορτάρι και έστω με δόση τύχης, προηγήθηκαν στο 17' με το αυτογκόλ του Αυλωνίτη, το οποίο ωστόσο άξιζαν με την συνολική τους παρουσία στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και σε όλο το δεύτερο πίεσε -έστω και ανορθόδοξα πολλές φορές- για την ισοφάριση, την οποία βρήκε στο 87ο λεπτό δια ποδός Χάρα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολίων

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Γεώργιος Κάλφογλου (ΕΠΣ Θεσπρωτίας), Δημήτριος Βερρής (ΕΠΣ Λέσβου)

Πλατανιάς (Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Αγκιλέρα, Μπανανά, Δημήτρης, Τετέ, Μαχαμάτ, Μενδρινός (73' Γιακουμάκης), Αποστολόπουλος (54' Ζαραδούκας), Γουνδουλάκης (83' Ιτούα), Τόρες.

Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού (74' Φουστέρ), Εντινγκά (57' Ντουρμάζ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (59' Χάρα), Ντομίνγκες, Μπενίτες, Μήτρογλου.

Γκολ: 17' αυτ. Αυλωνίτης / 87' Χάρα

Κάρτες: 51' Μενδρινός, 80' Γιακουμάκης, 90+3' Ολιμπά / 56' Μιλιβόγεβιτς, 60' Αυλωνίτης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Βγήκε το ρίσκο του Παράσχου

Η εντολή του Παράσχου στους παίκτες του ήταν ξεκάθαρη: κοντά οι γραμμές, μεγάλη πίεση στον χώρο της μεσαίας γραμμής και κάθετη επιθετική ανάπτυξη με 2-3 πάσες με σκοπό ο Τόρες ή οποιοσδήποτε μέσος να βγει στην πλάτη της "ερυθρόλευκης" άμυνας.

Ο Έλληνας τεχνικός μάλιστα προκειμένου να πετύχει τα παραπάνω, ήθελε την άμυνα του ψηλά. Ρίσκο που εφόσον ευδοκιμούσε θα βοηθούσε άμεσα στις προϋποθέσεις κόντρας. Και πράγματι έτσι συνέβη, καθώς πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα ο Πλατανιάς είχε προειδοποιήσει δύο φορές την αντίπαλη άμυνα, όπου Αυλωνίτης και Σιόβας είχαν προβλήματα συνεννόησης.

Ειδικά στην φάση του 8ου λεπτού, ο Αποστολόπουλος με κάθετη μεταβίβαση "έκοψε" στη μέση την άμυνα του Ολυμπιακού αλλά ο Τόρες ολομόναχος αστόχησε προ του Ρομπέρτο.

Στο 17' πάντως ο Πλατανιάς έφτασε στο γκολ, όταν από γύρισμα μέσα στην μικρή περιοχή οι Ρομπέρτο, Αυλωνίτης δεν λειτούργησαν συντονισμένα και ο στόπερ του Ολυμπιακού με αυτογκόλ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0).

Ο Περέιρα είχε παράπονα και δικαιολογημένα, από την ομάδα του και είναι χαρακτηριστικό πως φώναξε κοντά του διαδοχικά τους Ντομίνγκες και Μιλιβόγεβιτς προκειμένου να μεταφέρουν στους συμπαίκτες τους κάποιες οδηγίες μήπως και αλλάξει η εικόνα του Ολυμπιακού.

Ψάχνοντας τον Κώστα

Οι Πειραιώτες έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στην επιθυμία του Μήτρογλου να βγει πρώτος σκόρερ, ψάχνοντας να τον βρουν ακόμη και με εξεζητημένες μεταβιβάσεις. Ο Έλληνας στράικερ στο 4' νικήθηκε από τον Ολιμπά και στο 37' είδε το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής, από φάουλ-πάσα του Ντομίνγκες, να περνάει μόλις άουτ.

Ο γκολκίπερ του Πλατανιά έσωσε την εστία του δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (42'), αντιδρώντας σωστά στις προσπάθειες των Μπενίτες και Ντομίνγκες. Με το σκορ στο 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Μπέρδεψε την ομάδα του ο Περέιρα

Με την έναρξη της επανάληψης οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, ωστόσο ο Ολιμπά απέκρουσε το πρώτο σουτ του Μιλιβόγεβιτς και με την δεύτερη προσπάθεια του ο Σέρβος σημάδεψε ψηλά. Λίγο μετά οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για παράβαση του Ρομπέρτο πάνω στον Τόρες, ωστόσο ο Κομίνης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, θεωρώντας πως ο Ισπανός επιχείρησε να εκβιάσει το σφύριγμα.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε πιο ανοιχτά προκειμένου να πιέσει για την ισοφάριση, γεγονός που έδινε παράλληλα το δικαίωμα στον Πλατανιά να βρίσκει χώρους σε κόντρα επιθέσεις. Ο Περέιρα έβγαλε τους Εντινγκά και Φορτούνη, βάζοντας στην θέση τους τον Ντουρμάζ και τον Χάρα αντίστοιχα, επιλέγοντας από το 59' και μετά ένα φουλ επιθετικό σχήμα.

Η επιλογή αυτή του Πορτογάλου τεχνικού περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του και βοήθησε τον Πλατανιά, καθώς οι γηπεδούχοι πλέον κρατούσαν με ευκολία την μπάλα, ροκανίζοντας χρόνο και παίρνοντας ανάσες ανασταλτικά.

Ευδιάκριτοι ρόλοι δεν υπήρχαν στον Ολυμπιακό, ούτε καθαρό αγωνιστικό πλάνο επιθετικά. Οι "ερυθρόλευκοι" γέμιζαν την περιοχή αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ξεκάθαρες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ολιμπά. Χρειάστηκε μια προσωπική προσπάθεια του Χάρα στο 87ο λεπτό προκειμένου να φτάσει ο Ολυμπιακός στην ισοφάριση, με τον Αργεντίνο αρχικά με προσποίηση και εν συνεχεία με εξαιρετικό πλασέ να σημειώνει το 1-1. Σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων.

Η φάση του αγώνα

Αυτή του 42ου λεπτού, όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Ολιμπά έσωσε δις την εστία του, σταματώντας τις προσπάθειες των Μπενίτες και Ντομίνγκες, δίνοντας στον Πλατανιά το πλεονέκτημα του υπέρ του 1-0 μετά τα πρώτα 45 λεπτά του ματς.

Ο διαιτητής

Άργησε να βγάλει κάρτες και παραλίγο να του ξεφύγει το παιχνίδι, αλλά ήταν σωστός στις περισσότερες αποφάσεις του. Σωστά έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι στην φάση που ο Τόρες ζήτησε πέναλτι από τον Ρομπέρτο, καθώς δεν φαίνεται να τον ανατρέπει ο Ισπανός γκολκίπερ.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τετέ. Εξαιρετικό ματς από τον ανασταλτικό μέσο των γηπεδούχων. Κράτησε μπάλα, κάλυψε χώρους, κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και ήταν εκ των ακρογωνιαίων λίθων του Πλατανιά για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό.

Μας άρεσε

Πολύ καλό παιχνίδι από τον κουμαντόδορο του Πλατανιά στον αγωνιστικό χώρο, τον Κώστα Μενδρινό. Άνοιγε σωστά το παιχνίδι, είχε μεταβιβάσεις με ακρίβεια, έδινε γρήγορο ή πιο αργό τέμπο ανάλογα με το τι βόλευε την ομάδα του, ενώ βοήθησε και ανασταλτικά.

Δεν μας άρεσε

Κακή γενικότερα η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού, με τον πλέον μπαρουτοκαπνισμένο και έμπειρο της αμυντικής τετράδας, Δημήτρη Σιόβα, να βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική μέρα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ