STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4
INTIME SPORTS

Ο Λεβαδειακός πέρασε σαν σίφουνας από τα Γιάννενα συντρίβοντας τον ΠΑΣ με 4-0, για την εξ' αναβολής 6η αγωνιστική της Super League.

Ένας... εκκωφαντικός Λεβαδειακός συνέτριψε με 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες", σκορπίζοντας χαμόγελα στον Σάββα Παντελίδη, προβληματισμό στους γηπεδούχους και παίρνοντας βαθιά, απαραίτητη, βαθμολογική ανάσα, όσον αφορά στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στη Super League.

Το τελικό σκορ, δεν μπορεί παρά να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης. Με τις δύο ομάδες να προβάλλουν ένα πρόσωπο εκ διαμέτρου αντίθετο σε σχέση με αυτό - προς της διακοπής - το τελικό 4-0, επιβεβαίωσε πλήρως την ανωτερότητα των Βοιωτών.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, αποδιοργανωμένος, αποσυντονισμένος, χαμένος στη... μετάφραση δεν κατάφερε σε κανένα χρονικό σημείο να περιορίσει το Λεβαδειακό, που όποτε έβγαινε στην επίθεση σκόραρε.

Με κύριο μοχλό την τριάδα αποτελούμενη από τους Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ και Κονέ ως κινητήριο μοχλό, ο Λεβαδειακός "έπνιξε" ουσιαστικά κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων.

Οι δύο πρώτοι πίεζαν αρκετά ψηλά τους αμυντικούς του ΠΑΣ, ανακάζοντάς τους να υποπίπτουν σε λάθη και ο έτερος μοίραζε γκολ σε Μάντζιο και Τομάς. Ο ΠΑΣ έμεινε στους 16 βαθμούς, ο Λεβαδειακός έφτασε στους 11.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα (61' Χαρίσης), Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Τσάβες, Ακόστα (61' Κοροβέσης), Ίλιτς, Μανιάς (83' Σαπαλίδης)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Γεωργιάδης, Κώτσιος, Τομάς, Μαχαίρας, Μιλοσάβλιεβ (72' Νικολακάκης), Ζιτό, Βούκτσεβιτς (65' Γκόμεζ), Oρτέγκα, Κονέ, Μάντζιος (83' Σοτέλο)

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωστάρας, Χρήστος Μπάλτας

Κάρτες: 55' Γεωργιάδης. 90' Λίλα / 42' Ορτέγκα

Γκολ: 39' Τομάς, 42',69' Μάντζιος, 61' Μιλοσάβλιεβ

Η ανασκόπηση του αγώνα

Υποτονικό, φοβούμενος ο ένας τον άλλον, ξεκίνησε η αναμέτρηση για Γιάννενα, ανάμεσα στον ΠΑΣ και το Λεβαδειακό. Μετά από ένα δεκάλεπτο, εντελώς αναγνωριστικό, ο Ορτέγκα ανάγκασε στο 12' με σουτ τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Μάρκο Βελλίδη, να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να παράξει δημιουργικό ποδόσφαιρο, ωστόσο αδυνατούσε, είτε λόγω της καλής δουλειάς που έκαναν τα αμυντικά χαφ των Βοιωτών, είτε λόγω αβίαστων λάθη των δικών του ποδοσφαιριστών.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων, μπορεί να μην καρποφόρησε, αλλά αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο έντονα τόσο με το σουτ του Μαχαίρα, στην προώθησή του από την αριστερή πλευρά, όσο και με αυτό του Μάντζιου από το ύψος του πέναλτι σε μία κλασική ευκαιρία του Λεβαδειακού, να ανοίξει το σκορ.

Ο συνήθης κινητήριος μοχλός του ΠΑΣ, Γκαμπιέλ Τσάβες, δεν έβρισκε τους χώρους που ήθελε αν και γυρνούσε πίσω από τη σέντρα για να πάρει την μπάλα, με το σουτ που επιχείρησε μόλις ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνας να είναι η μοναδική του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4
INTIME SPORTS

Τα βήματα του Λεβαδειακού στους "Ζωσιμάδες" ήταν πιο στέρεα, και οι καρποί αυτών ήρθαν στο 39' με κεφαλιά του Τομάς, που εκμεταλλεύτηκε την παρατεταμένη αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων.

Πριν καλά καλά συνέλθει από το πρώτο γκολ η άμυνα του ΠΑΣ, ο Κονέ που έκανε ο,τι ήθελε, θα κάνει σέντρα ακριβείας στο 43' με αποδέκτη τον Βαγγέλη Μάντζιο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μάρκο Βελλίδη.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΣ Γιάννινα να προσπαθεί να πιέσει, αλλά να μη βρίσκει ούτε χώρους, ούτε λύσεις. Οι φιλοξενούμενοι έχοντας το "μαξιλαράκι" των δύο επιτευχθέντων γκολ, είχε χτίσει μία αμυντική λειτουργία συμπαγή και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να ελπίζουν σε κάτι παραπάνω

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4
INTIME SPORTS

Αποτέλεσμα αυτής της συμπάγειας των Βοιωτών ήταν και το τρίτο τους γκολ, καθώς ο Ορτέγκα βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων έβγαλε στον Μιλοσάβλιεβ, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να σημειώσει το 3-0.

Ο προδιαγεγραμμένος εκτός έδρας θρίαμβος των Βοιωτών, ολοκληρώθηκε με τον Μάντζιο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στο 69'.

Ο διαιτητής

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δεν κλήθηκε να αποφανθεί για κάποια φάση πολύ κρίσιμη. Είναι γεγονός πάντως ότι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ και του Λεβαδειακού, ούτε επικίνδυνα έμπαιναν στις διεκδικήσεις, ούτε διέκοπταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα την αναμέτρηση, διευκολύνοντας εν γένει το έργο του.

Η φάση

Θα μπορούσε κάποιος να διαλέξει αυτή του πρώτου γκολ, αλλά το δεύτερο ήταν πολύ πιο όμορφο. Αποτέλεσμα εξαιρετικά σχεδιασμένης αντεπίθεσης, υποδειγματικής ομαδικής προσπάθειας. Ο Κονέ σέρβιρε στον Μάντζιο και εκείνος με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση, διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του.

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος

Ο Εμάνουελ Κονέ δικαιολόγησε σε αυτή την αναμέτρηση τα ταξίδια στου Σαμπρί Λαμουσί, τέως ομοσπονδιακού τεχνικού της Ακτή Ελεφαντοστού, στη Λιβαδειά την περυσινή σεζόν, για τον παρακολουθήσει. Αλάνθαστος αμυντικά, εξαιρετικός επιθετικά, οι παρεμβάσεις του, όλες καίριες. Δύο ασίστ σε Τομάς και Μάντζιο.

Μας άρεσε

Η αντίδραση του Λεβαδειακού, σε μία δεδομένη χρονική στιγμή που χρειαζόταν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, όσο τίποτε άλλο. Δεν κλείστηκε, πίεσε, αναζήτησε την μπάλα, είχε σε καλή μέρα την τριάδα του κέντρου. Δεν φοβήθηκε να ρισκάρει και δικαιώθηκε. Απόλυτα επιτυχημένη η στρατηγική του τεχνικού της βοιωτικής ομάδας, Σάββα Παντελίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα - Λεβαδειακός 0-4
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Μπορεί το παρατεταμένο διάστημα διακοπής της αγωνιστικής δράσης να αποτελεί δικαιολογία, αλλά η υπερβολικά αρνητική μεταμόρφωση των Ηπειρωτών, είναι ανησυχητική. Μία ομάδα που, ειδικά εντός έδρας, έβρισκε συνήθως τον τρόπο να επιβάλλεται, απέναντι στο Λεβαδειακό παραδόθηκε σε ένα ρόλο, αμιγώς παθητικό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ