STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-3

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-3
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε μεγάλη νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 3-2 σημειώνοντας τα γκολ σε 17' λεπτά, ενώ είχε και δοκάρι. Μοιραίος για τον ΠΑΟΚ ο Λίνο ο οποίος στο 92' έχασε πέναλτι

Έχοντας ένα εκρηκτικό πρώτο εικοσάλεπτο ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στο γήπεδο της Τούμπας με 3-2 επί του ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League και πλησίασε στην 5η θέση (έφτασε στους 37 βαθμούς).

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη παίζοντας με αντεπιθέσεις κατάφερε μέχρι το 17' να είναι μπροστά στο σκορ με 0-3 (!) με γκολ των Περόνε (2', 17') και Ναβάρο (10'), ενώ είχε και δοκάρι με τον Χουανίτο (52').

Ο ΠΑΟΚ που ήταν πολύ κακός κυρίως στο πρώτο ημίχρονο μείωσε με τα γκολ του Αθανασιάδη (31'), Γεωργιάδη (54'), αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία στις καθυστερήσεις του ματς (92') όταν κέρδισε πέναλτι και ο Λίνο έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ τουλάχιστον μέχρι το 30' είχε το μυαλό του κάπου αλλού και όχι στον Αστέρα. Η ομάδα της Αρκαδίας στις αντεπιθέσεις έκανε ότι ήθελε και σημείωσε εύκολα τρία τέρματα. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Αθανασιάδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μπόλονι ήταν πολύ καλύτερη πίεσε, μείωσε σε 2-3 τον Γεωργιάδη, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει με το πέναλτι του Λίνο. Ο Αστέρας από την άλλη μπήκε για να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα και τα κατάφερε.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητής/Βοηθοί: Κομίνης (Θεσπρωτίας)/ Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Κουρομπυλιά (Καρδίτσας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)/ Σωμαρακάκης (Αθηνών)

Καιρός: Ασθενής βροχή

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Αποστολόπουλος (83' Τσουκαλάς), Τσιρίλο, Μπαλάφας, Λίνο, Λαζάρ (75' Παπάζογλου), Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Νιμανί (46' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Μπαντής, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Κουρμπέλης, Τσαμπούρης, Φορμίκα (66' Μπρέσκα), Χουανίτο, Ράγιος, Μάρτινς (53' Άλβαρες), Ναβάρο (72' Χούλι), Περόνε.

Κίτρινες κάρτες: Λαζάρ (51', ΠΑΟΚ), Τσιρίλο (57', ΠΑΟΚ)-Μάρτινς (36', Αστέρας Τρίπολης), Ράγιος (64', Αστέρας Τρίπολης), Πιπίνης (92', Αστερας Τρίπολης)

Σκόρερ: Αθανασιάδης (31', ΠΑΟΚ), Γεωργιάδης (54', ΠΑΟΚ)-Περόνε (2', 17', Αστέρας Τρίπολης), Ναβάρο (10', Αστέρας Τρίπολης)

"Πάγωσε" την Τούμπα ο Αστέρας

Όλοι στην Τούμπα περίμεναν πως ο ΠΑΟΚ θα έμπαινε με την φόρα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αλλά διαψεύστηκαν, καθώς ο Αστέρας ήταν αυτός που "πάγωσε" την Τούμπα από την αρχή για τα καλά.

Στο 2ο μόλις λεπτό, μετά από αντεπίθεση, ο Περόνε από πλάγια θέση πλάσαρε τον Χαλκιά και έκανε το 0-1 για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει έχοντας δύο σουτ από τον Λαζάρ στο 4' και στο 8', όπου και τις δύο φορές ο Μπαντής κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Σαν να μην έφτανε αυτό με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου η ομάδα της Αρκαδίας απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Μάρτινς γύρισε ωραία στον Ναβάρο, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-2.

Δύο λεπτά αργότερα (12') η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή του Αστέρα ο Νιμανί σούταρε δυνατά η μπάλαβρήκε πάνω σε αμυντικό του Αστέρα και έφυγε κόρνερ.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε στο 17', όταν η ομάδα του Σάκη Τσιώλη πέτυχε και τρίτο γκολ! Ο Περόνε από αντεπίθεση δέχθηκε την μπάλα βγήκε τετ α τετ με τον Χαλκιά και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-3 για τον Αστέρα Τριπόλης.

Στο 26', ο Αστέρας είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία, αλλά από το σουτ του Ράγιος απέκρουσε ο Χαλκιάς. Πέντε λεπτά αργότερα (31') ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι.

Ο Γκαρσία με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον Αθανασιάδη ο οποίος πέρασε και τον Μπαντή πλάσαρε σε κενή εστία και έκανε το 1-3 για τους γηπεδούχους.

Στο 38' από συνεργασία του Σαλπιγγίδη με τον Αθανασιάδη ο τελευταίος έκανε το σουτ, αλλά ήταν κακό δεν βρήκε στόχο και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-3 υπέρ του Αστέρα.

Ένας Γεωργιάδης δεν έφτανε

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Μπόλονι πέρασε στο ματς τον Γεωργιάδη στην θέση τιου Νιμανί, κάνοντας σαφώς πιο επικίνδυνη την ομάδα του, αλλά ένας Γεωργιάδης δεν έφτανε...

Στο 49' από σέντρα του Γεωργιάδη, ο Μπαντής πρόλαβε πριν οι επιθετικοί του ΠΑΟΚ γίνουν απειλητικοί.

Ο Αστέρας στην μοναδική καλή του φάση στο δεύτερο μέρος παραλίγο να σημειώσει και άλλο γκολ, όταν στο 52', μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Χουανίτο πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.

Δύο λεπτά αργότερα (54') ο ΠΑΟΚ μείωσε εκ νέου. Ο Αθανασιάδης έδωσε στον Γεωργιάδη ο οποίος με πολύ ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Αστέρα για να κάνει το 2-3.

Στο 62', από το σουτ του Αποστολόπουλου, η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μπαντή, ενώ ο τερματοφύλακας του Αστέρα έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο 72' σε σουτ του Λίνο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ασκεί μεγάλη πίεση στα καρά του Αστέρα προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 84' από το φάουλ του Γκρασία ο Μπαντής δεν είχε πρόβλημα να μαζέψει την μπάλα.

Και φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, όπου η πίεση του "δικεφάλου του βορρά" απέφερε μια πολύ καλή ευκαιρία για την ισοφάριση, καθώς ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πιπίνη.

Ο Λίνο ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει για την ομάδα του Μπόλονι. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι και έτσι ο Αστέρας πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Ο MVP του αγώνα

Ο Εμανουέλ Περόνε ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, καθώς βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και οδήγησε την ομάδα της Τρίπολης στην πολύ μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Λίνο ήταν ο μοιραίος για τον ΠΑΟΚ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Την περασμένη εβδομάδα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, αλλά κόντρα στον Αστέρα από το ίδιο σημείο έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας μια ευκαιρία να δώσει την ισοπαλία στην ομάδα του.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ