STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
INTIME SPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη χάρη σε γκολ του Ίλιτς και ανέβηκε στην πεντάδα της Ευρώπης. Δύο αποβολές στο ματς, δεν δόθηκε πέναλτι στον Πανιώνιο. Ποιος ήταν ο MVP και ποιος ο αδύναμος κρίκος της αναμέτρησης.

Χρειάστηκε να περάσουν 18 ματς για να χαρεί ο ΠΑΣ Γιάννινα την πρώτη του νίκη στην έδρα του Πανιωνίου, αφού μέχρι στιγμής μετρούσε 11 ήττες και 6 ισοπαλίες.

Η ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου όμως, συνέχισε την ανοδική της πορεία και απέδειξε πως φέτος είναι για μεγάλα πράγματα, φεύγοντας με το τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη για πρώτη φορά στην ιστορία της.

H SUPER BALL αυτή την Κυριακή... “παίζει” με δύο μπάλες! Η εκπομπή αρχίζει αμέσως μετά τον τελικό του κυπέλλου μπάσκετ (21:00) και σας μεταφέρει τον παλμό του σπουδαίου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ΖΩΝΤΑΝΑ από το γήπεδο του Ελληνικού. Στο επίκεντρο της εκπομπής και η 21η αγωνιστική της Super League με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις.

Οι Γιαννιώτες εκμεταλλεύτηκαν άμεσα την απαράδεκτη ενέργεια του Καμπάνταη που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί (13') και να αφήσει τον Πανιώνιο με 10 παίκτες και μετά από 5 λεπτά (18') πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ με τον Ίλιτς.

Η συνέχεια ήταν εύκολη για την ομάδα-έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, αφού είχε το προβάδισμα και παράλληλα έπαιζε με παίκτη παραπάνω. Η τακτική των φιλοξενούμενων ήταν πολύ καλή αν και αντιεμπορική, αφού ροκάνιζαν τον χρόνο, έριξαν το ρυθμό της αναμέτρησης και παρά το γεγονός πως έμειναν κι αυτοί με 10 παίκτες, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και πήραν τελικά το τρίποντο.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου ξεκίνησε καλά στο ματς, όμως η αποβολή του Καμπάνταη της χάλασε το παιχνίδι και της κόστισε βαθμούς. Οι Νεοσμυρνιώτες διαμαρτύρονται μάλιστα για ένα πέναλτι που (κακώς) δεν δόθηκε από τον Κουκουλάκη, όταν ο Αμίρης ανατράπηκε εντός περιοχής, ενώ με βάση την συνολική εικόνα το δικαίωμα αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

Μ' αυτή τη νίκη, οι Γιαννιώτες ανέβηκαν ξανά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στην Ευρώπη (30 βαθμούς), ενώ ο Πανιώνιος παραμένει στους 25 β. κι αν συνεχίσει να αγνοεί τη νίκη, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Καιρός: Συννεφιασμένος

Διαιτητής: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Α' Βοηθός: Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

Β' Βοηθός: Θανάσης Ταρανας (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κοντοχρήστος (84' Τσαμουρλίδης), Παντίδος (76' Μπεγκλετσής), Παναγιωτούδης (56' Μενδρινός), Κολοβός, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης, Τόσκας, Ντούνης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Πάντος, Μιχαήλ, Οικονόμου, Τζημόπουλος, Κεϊτά (51' Λίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (62' Κολοβέτσιος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (85' Βίλα), Ίλιτς.

Γκολ: 18' Ίλιτς

Κίτρινες κάρτες: 55' Κοντοχρήστος, 65' Τόσκας / 13' Τζημόπουλος, 19' Κεϊτά, 31' Πάντος, 90+2' Ταμπάσης

Κόκκινες κάρτες: 13' Καμπάνταης / 59' Τζημόπουλος

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό και τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πανιώνιος ήθελε τη νίκη για να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και να ξεφύγει μια και καλή από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ ο ΠΑΣ ζητούσε το τρίποντο που θα τον διατηρούσε σε τροχιά Ευρώπης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ελαφρώς πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ντούνη (5' και 11') δίχως όμως να τα καταφέρουν και στο 13' ήρθε μια φάση να χαλάσει τα σχέδια της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Καμπανταη-λίκη και Ίλιτς (0-1)

Ο Καμπάνταης δεν συγκράτησε τα νεύρα του σε μια αψιμαχία με τον Τζημόπουλο, του έριξε κουτουλιά και ορθώς αποβλήθηκε από τον διαιτητή. Κατά την έξοδό του μάλιστα, χτυπούσε τις πινακίδες και δεν μπορούσε να ηρεμήσει. Το λάθος πάντως είχε γίνει και ο Πανιώνιος έπαιζε με παίκτη λιγότερο χάρη στα νεύρα του Έλληνα επιθετικού.

Σαν να μην έφτανε στον Πανιώνιο η αποβολή, ήρθε και το γκολ του Ίλιτς (18') να τον βάλει με την πλάτη στον τοίχο. Ο Ντε Βινσέντι έκανε διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε, όμως ο Σέρβος επιθετικός του ΠΑΣ πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.

Από 'κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα από τον Πανιώνιο των 10 παικτών. Η υπόλοιπη μισή ώρα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχε κακό θέαμα, πολλά λάθη και ελάχιστες ευκαιρίες από κάποια σουτ (Γεωργίου στο 25', Ίλιτς στο 41').

10 εναντίον 10 και διαμαρτυρίες για πέναλτι

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους απλά να μπαίνουν πιο δυνατά και αποφασιστικά. Στο 59' μάλιστα όλα ήταν σαν να ξεκίνησαν από την αρχή, όχι γιατί έγινε το 1-1, αλλά επειδή έμεινε και ο ΠΑΣ με 10 παίκτες. Ο Τζημόπουλος που "προκάλεσε" την αποβολή του Καμπάνταη πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι υπήρχε αριθμητική ισορροπία στο ματς.

Δύο λεπτά αργότερα (61'), ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται σωστά για πέναλτι που δεν δόθηκε από τον διαιτητή. Ο Αμίρης ανατράπηκε εντός περιοχής, όμως ο Κουκουλάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και οι (λογικές) φωνές των Νεοσμυρνιωτών δεν εισακούστηκαν.

Στη συνέχεια, το ματς ήταν ισορροπημένο ενώ ο Ίλιτς έχασε ευκαιρία στο 86' να τελειώσει το παιχνίδι, όταν σούταρε εντός περιοχής, αλλά μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Γιαννακόπουλος. Τα τελευταία λεπτά ήταν άκρως δραματικά, αφού ο Λίλα έχασε τεράστια ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, ενώ στο 94' η κεφαλιά του Ντούνη κατέληξε λίγο άουτ και το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

MVP της αναμέτρησης

Ο Ίλιτς σκόραρε για ακόμη μια φορά με τη φανέλα του ΠΑΣ αποδεικνύοντας το ταλέντο του στο σκοράρισμα και χάρισε άλλη μια νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος

Τη στιγμή του αγώνα οι σφυγμοί ενός αθλητή πιάνουν κόκκινο και είναι λογικό τα νεύρα να διπλασιάζονται και να ξεφεύγει. Η κίνηση όμως του Καμπάνταη είναι αδικαιολόγητη και άφησε εκτεθειμένη την ομάδα του. Αν ο Πανιώνιος δεν έπαιζε με 10 παίκτες, πιθανότατα τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Οφείλει ένα συγγνώμη στους συμπαίκτες του και την ομάδα συνολικότερα, ο Καμπάνταης.

Στατιστικά

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 0
12 Τελικές Προσπάθειες 9
4 Σουτ εντός περιοχής 4
6 Σουτ εκτός περιοχής 4
2 Κεφαλιές 1
6 Αποκρούσεις 8
4 Επεμβάσεις 20
19 Κλεψίματα 22
12 Φάουλ 23
0 Οφσάιντ 12
7 Κόρνερ 1
55 Λάθη 57
5/22 Γεμίσματα 2/6
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ