STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 4-0

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 4-0
INTIME SPORTS

Με δύο γκολ του Λέτο και έναν εξαιρετικό Κουίνσι ο ΠΑΟ παρέμεινε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα επικρατώντας με το ευρύ 4-0 του Εργοτέλη. Συνθήματα εις βάρος του Πρωθυπουργού. Δείτε στο Sport24.gr τα γκολ και τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Υπό το βλέμμα του εκπροσώπου του πρίγκιπα, Βλάση Τσάκα, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 του Εργοτέλη, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Λέτο και Κουίνσι.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός που βγήκε MVP σημείωσε δύο ακόμα γκολ (όπως και στην Ξάνθη) και οδηγεί την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον εξαιρετικό Κουίνσι που είχε δύο ασίστ. Μπουμσόνγκ και Κατσουράνης τα άλλα γκολ των "πράσινων" που είχαν και δύο δοκάρια.

Μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση και μια ακόμα νίκη για τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής με το "τριφύλλι" μπροστά σε περίπου 15000 οπαδούς του αλλά και τον εκπρόσωπο του Σουλτάν Αλ Σαούντ να επικρατεί με το ευρύ 4-0 του Εργοτέλη.

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να εμφανίστηκε χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό ωστόσο δεν δυσκολεύθηκε να πάρει μια ακόμα ευρεία νίκη πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και έχοντας και δύο δοκάρια ως απολογισμό. Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Λέτο (δύο γκολ), Κουίνσι και Ζέκα. Οι φιλοξενούμενοι σε ένα ακόμα ματς έδειξαν αδυναμίες και ένα σύνολο χωρίς αρχή και τέλος.

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Εργοτέλης.

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου) / Δημόπουλος Νικόλαος (Μακεδονίας), Ποντίκης Κωνσταντίνος (Πρέβεζας).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών) / Γκαϊτατζής Θεόδωρος (Δράμας).

Καιρός: Αίθριος

Παναθηναϊκός (Ζ. Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ (29' λ. τρ.Καντέ), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (66' Καραγκούνης), Σιμάο, Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (79' Μαυρίας).

Εργοτέλης (Ν. Καραγεωργίου): Πίρσον, Σασιασβίλι, Γιοβάνοβιτς, Χίμπλινγκερ, Ρομάνο, Λεάλ, Νταντόμο, Τζούνιορ (57' Κυριακίδης), Ολίσε, Μπούντιμιρ (44' Κατσικοκέρης), Φραγκουλάκης (44' Κουτσιανικούλης).

Σκόρερ: 7' Μπουμσόνγκ, 25', 57' πεν. Λέτο, 32' Κατσουράνης.

Κίτρινες: Σαριέγκι, Κατσουράνης / Ολίσε

Κόκκινη: -


Ανασκόπηση αγώνα:

Πολλές και σημαντικές ήταν οι απουσίες που είχε να καλύψει εξ' αρχής ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σε αντίθεση με τον τεχνικό του Εργοτέλη, Νίκο Καραγεωργίου. Ρούντολφ, Τοτσέ, Πετρόπουλος, Κοτσόλης και Βιτόλο οι πιο σημαντικές πέραν των τραυματιών Νίνη και Χριστοδουλόπουλου "πονοκεφαλιάζουν" τον Πορτογάλο τεχνικό.

Αυτό που ζήτησε το πρωί της Κυριακής από τους παίκτες του ο Φερέιρα να μπει με πάθος και πίεση από την αρχή η ομάδα του έγινε πράξη και μετά απίο μια χαμένη ευκαιρία στο 4', ο Μπουμσόνγκ στο 7' με κεφαλιά (αφού πρώτα με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι) άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους". Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν και σε δύο λεπτά με τους Λεάλ και Σασιασβίλι δεν τα κατάφεραν.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τον ρυθμό τους για δέκα λεπτά περίπου και έδειχναν ευάλωτοι γεγονός ωστόσο που δεν εκμεταλλεύθηκαν οι Κρητικοί. Έτσι, στο 25' μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κουίνσι ο Λέτο με πλασέ αύξησε τον δείκτη του σκορ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 3-0 και ουσιαστικά "καθάρισε" το ματς, όταν ο Μαρίνος έκανε την σέντρα, ο Κουίνσι την κεφαλιά πάσα και ο πεσμένος Κατσουράνης με γυριστό σουτ σημείωσε το 3-0.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια πεντάλεπτη διακοπή από τον κ. Μήτσιο λόγω κάποιων συνθημάτων με στόχο τον Πρωθυπουργό και ενός πανό για την Βουλή των Ελλήνων ενώ στο αγωνιστικό μέρος στην επτάλεπτη καθυστέρηση ο Λέτο λίγο έλειψε να εκμεταλλευθεί ένα λάθος του Πίρσον αλλά δεν τα κατάφερε.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα με το "τριφύλλι" να εδραιώνει την νίκη του μόλις στο 57' με τον Λέτο να κερδίζει και να ευστοχεί σε πέναλτι κάνοντας το 4-0.

Στην συνέχεια του ματς, ο εξαιρετικός Κουίνσι και ο δαιμώνιος αλλά άτυχος Ζέκα είχαν πολύ καλή παρουσία ενώ "άτυχος" στάθηκε και ο Καραγκούνης που μπήκε στο ματς στο 66' και στο 76' μετά την σέντρα του Λέτο με απευθείας σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πίρσον.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς στα συνθήματα των οπαδών άξιζε αυτό: " Τσάκα που είναι ο σουλτάνος..." με τον εκπρόσωπο του πρίγκιπα από το μπουθ που βρίσκονταν να το ακούει με νόημα.

Το κλειδί της αναμέτρησης


Η εξαιρετική απόδοση των Λέτο και Κουίνσι που αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τον Γκανέζο άσο να έχει δύο ασίστ και τον Αργεντίνο μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει δύο ακόμα γκολ.


Η Συνέντευξη Τύπου


Ζεσουάλδο Φερέιρα: " Φέτος έχουμε άλλη νοοτροπία, όμως δουλεύοντας όλοι μαζί, ο χρόνος είναι υπέρ μας. Εφόσον δουλεύουμε σωστά, θα έρθουν οι ανάλογες επιτυχίες."

Νίκος Καραγεωργίου: " Νομίζω ότι αυτό που παρουσιάσαμε στο γήπεδο, μάλλον όπως παρουσιαστήκαμε, μου έδειχνε ότι είναι κάτι σαν ομάδα. Σαν κάποιοι να μαζευτήκαν και να έγιναν ομάδα. Είχα χρόνια να δω τέτοιο Παναθηναϊκό".

Στατιστικά Αγώνα



4

Γκολ

0

1

Ασίστ 0

15

Τελικές προσπάθειες

4

7

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

6

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

1

2

Κεφαλιές

0

1

Αποκρούσεις

6

14

Επεμβάσεις

8

13

Κλεψίματα

15

17

Φάουλ

18

4

Οφσάιντ

4

5

Κόρνερ

4

48

Λάθη

49

5/13

Γεμίσματα

3/14


Το φιλμ του αγώνα


4':Φάουλ του Λέτο ο Σιμάο με πίεση από τον Σασιασβίλι δεν μπόρεσε από κοντά να πλασάρει και η μπάλα πέρασε άουτ.

7': ΓΚΟΛ 1-0... Κόρνερ του Λέτο, ο Μπουμσόνγκ με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

10': Κίτρινη κάρτα ο Σαριέγκι για μαρκάρισμα στον Λεάλ.

12': Κόρνερ του Λεάλ ο Σασιασβίλι έκανε το κοντρόλ και το σουτ άμεσα στην περιοχή των "πράσινων" αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

25': ΓΚΟΛ 2-0... Ο Κουίνσι άλλαξε την μπάλα ωραία με τον Κλέιτον, ο Γκανέζος έκανε την παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Λέτο με πλασέ αύξησε τον δείκτη του σκορ.

29': Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Μπουμσόνγκ να αποχωρεί τραυματίας και την θέση του να παίρνει ο Καντέ.

30': Κίτρινη κάρτα στον Ολίσε για μαρκάρισμα στον Σιμάο.

32': ΓΚΟΛ 3-0... Σέντρα ο Μαρίνος κεφαλιά του Κουίνσι η μπάλα στρώθηκε στον πεσμένο Κατσουράνη που την έσπρωξε στα δίχτυα του Πίρσον για το 3-0.

36': Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη για κλωτσιά σε Ολίσε.

39': Πεντάλεπτη διακοπή του ματς λόγω ενός υβριστικού πανό και συνθημάτων για την Βουλή των Ελλήνων και τον Πρωθυπουργό.

44': Με την έναρξη του ματς, ο Καραγεωργίου έκανε διπλή αλλαγή. Απέσυρε τους Μπούντιμιρ και Φραγκουλάκη και έβαλε στο ματς τους Κατσικοκέρη και Κουτσιανικούλη.

45'+6': Λάθος απομάκρυνση του Πίρσον εκτός περιοχής ο Λέτο πλάσαρε αδύναμα και ο πορτιέρο του Εργοτέλη τελευταία στιγμή πρόλαβε την μπάλα.

48': Σουτ του Κατσουράνη σε κόρνερ δύσκολα ο Πίρσον στην γωνία του.

56': Τρίτη αλλαγή για τον Εργοτέλη, με τον Τζούνιορ να αποχωρεί και τον Κυριακίδη να μπαίνει στο ματς.

57': ΓΚΟΛ 4-0... Ο Λέτο ανατράπηκε από τον Χίμπλινγκερ και ο κ. Μήτσιος υπέδειξε το πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός.

64': Σέντρα Κουίνσι και πλασέ του Ζέκα πάνω στον πεσμένο Πίρσον σε μια σπουδαία φάση.

66': Δεύτερη αλλαγή για τον Φερέιρα, που απέσυρε τον Κατσουράνη και έβαλε τον Καραγκούνη, ο οποίος αποθεώθηκε.

76': Σέντρα του Λέτο απευθείας σουτ του Καραγκούνη και η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πίρσον.

79': Τελευταία αλλαγή για το "τριφύλλι" με τον Μαυρία να παίρνει την θέση του Κλέιτον.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ