STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο, ίσως το καλύτερο στην φετινή σεζόν, στο πρώτο μέρος επικράτησε με 2-0 του Ατρόμητου που απείλησε ελάχιστα μόνο στις αρχές της επανάληψης.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα από τους ΟΦΗ και Ολυμπιακό με το τριφύλλι να επικρατεί με 2-0 του Ατρόμητου αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι πράσινοι έκαναν ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο με κατοχή μπάλας, ευκαιρίες και χωρίς να δεχθούν πίεση και πέτυχαν ένα γκολ στο 28'.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος θα μπορούσε να απειλήσει μόνο στην φάση που ο Ναπολεόνι κόπηκε σε θέση οφσάιντ στο 25' λεπτό αλλά ο Στυλιάρας εμπιστεύθηκε τον βοηθό του Κωστάρα που του υπέδειξε την παράβαση.

Το τριφύλλι απειλήθηκε μόνο στις αρχές του δευτέρου μέρους χωρίς όμως να δεχθεί κάποιο τέρμα. Οι πράσινοι μετά το 75' και τις αλλαγές του Στιβ Ρούτερ έκλεισαν τους διαδρόμους και βρήκαν ένα ακόμα γκολ από τον Καρέλη που "κλείδωσε" το ματς.

Ο Γιάννης Αναστασίου προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα τόσο σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό όσο και σε ότι είχε να κάνει με την αναμέτρηση κόντρα στον Παναιτωλικό. Ενόψει Αϊντχόφεν μάλιστα προτίμησε να δώσει και κάποιες ανάσες.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Τριανταφυλλόπουλος και κεντρικοί οπισθοφύλακες ήταν οι Ρισβάνης, Μέντες με τον Κουτρουμπή να μένει στον πάγκο ενώ ο Νάνο επανήλθε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Αναστασίου διατήρησε τον Δώνη στο χώρο του κέντρου βάζοντας δίπλα του τους Μπούι και Ζέκα και λίγο πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο τον Πράνιτς.

Στην κορυφή της επίθεσης για τον Παναθηναϊκό βρέθηκαν οι Πέτριτς και Καρέλης με το τριφύλλι να προσπαθεί από τα πρώτα λεπτά να πάρει τα ηνία του αγώνα.

Από την πλευρά του ο Σα Πίντο έκανε και αυτός κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του και κατέβασε τον Ατρόμητο με τον Τσέναμο στα γκολπόστ. Η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Νάστο, Ταυλαρίδη, Λαζαρίδη και Κοντοέ. Μπροστά τους βρέθηκαν δυο αμυντικά χαφ οι Αγκουαζί και Γκαρσία οι οποίοι είχαν μπροστά τους την τριάδα των Καραμάνου, Τάτου και Ούμπιδες από τα δεξιά προς τα αριστερά ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ναπολεόνι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιάρας

Βοηθοί: Πολ. Κωστάρας (Αιτ/νιας), Ιορδ. Δημητριάδης (Καστοριάς)

Παναθηναϊκός (Γάννης Αναστασίου): Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Ρισβάνης (42' Κουτρουμπής), Νάνο, Δώνης , Ζέκα, Μπούι, Καρέλης, Πράνιτς (72' Ατζαγκούν), Πέτριτς (63' Λαγός).

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσέναμο, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Γκαρσία, Αγκουαζί (58' Δημούτσος), Τάτος (46' Παπάζογλου), Καραμάνος, Ναπολεόνι, Ούμπιδες (76' Γεωργίου).

Γκολ: 28' Λαζαρίδης (αυτογκόλ), 85' Καρέλης

Κάρτες: 30' Ρισβάνης, 37' Μέντες, 79' Ζέκα/30' Καραμάνος, 72' Λαζαρίδης, 77' Ταυλαρίδης, 82' Γεωργίου, 83' Δημούτσος

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Καθολική υπεροχή για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς από τον αντίπαλο του. Είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά το δίλεπτο 17-18'. Αρχικά με σουτ του Πράνιτς έξω από την περιοχή το οποίο έβγαλε ο Τσέναμο και εν συνεχεία με σουτ του Νάνο από την αντίθετη πλευρά που έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι γηπεδούχοι που κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και απέφευγαν την πίεση του Ατρόμητου απείλησαν και πάλι στο 22' όταν ο Καρέλης μέσα στην περιοχή έκανε κίνηση σαν φουνταριστός στο ύψος της μικρής περιοχής γύρισε και πλάσαρε αλλά ο Τσενάμο έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 25΄οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην επίθεση με τον Ναπολεόνι ο οποίος λανθασμένα υποδείχτηκε σε θέση οφσαιντ από τον Στυλιάρα μετά από υπόδειξη του Κωστάρα.

Βρήκε το γκολ που έψαχνε

Η πράσινη υπεροχή καρποφόρησε στο 28' όταν η μπάλα άλλαξε ωραία πλευρά με τον Πράνιτς να βρίσκεται σε ρόλο δεξιού εξτρέμ έκανε την κίνηση μπήκε στην περιοχή και γύρισε με το αριστερό με την μπάλα να βρίσκει στον Λαζαρίδη και να καταλήγει στα δίχτυα του Τσέναμο.

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 33' το τριφύλλι κέρδισε κόρνερ από τα αριστερά. Ο Νάνο ήταν αυτός που εκτέλεσε ο Ρισβάνης έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε σε μια πλάτη και έφυγε και πάλι κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή για το τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 35' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά του Νάνο ο Δώνης έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος του πέναλτι. Εκεί έχοντας ξεφύγει από τον προσωπικό του αντίπαλο έκανε το πλασέ με τον Τσενάμο να κάνει μια σωτήρια επέμβαση και να διώχνει σε κόρνερ.

Σε όλο το πρώτο μέρος ο Ατρόμητος δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία του Στιλ έχοντας μόνο ένα σουτ το οποίο όμως έφυγε πολύ άστοχο.

Ανέβηκε στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ατρόμητος προχώρησε σε μια αλλαγή με τον Παπάζογλου στην θέση του Τάτου προκειμένου να γίνει πιο επιθετικός. Ο Σα Πίντο έδωσε ύψος και δύναμη στην επίθεση της ομάδας του. Να σημειώσουμε ότι και οι πράσινοι είχαν προχωρήσει σε αλλαγή πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με τον Κουτρουμπή αντί του Ρισβάνη που είχε κάποιες ενοχλήσεις.

Η είσοδος του Παπάζογλου έκανε πιο επιθετικούς τους φιλοξενούμενους οι οποίοι στο 53' εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Μέντες με τον Ουμπίδες να μπαίνει στην περιοχή και υπό την πίεση του Τριανταφυλλόπουλου να σουτάρει από καλή θέση αλλά έδιωξε με τα πόδια ο Στιλ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ούμπιδες από τα δεξιά γύρισε παράλληλα προς το ύψος του πέναλτι αλλά ο Παπάζογλου πήγε χαλαρά στην μπάλα και έκανε το "τσαφ" για να απομακρύνει ο Μέντες.

Έκλεισε τους διαδρόμους ο Ρούτερ

Το πρώτο σουτ από πλευράς Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 68' από τον Καρέλη με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Τσενάμο ενώ στο 70' το σουτ του Πράνιτς από την περιοχή μπλόκαρε εύκολα ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Ο Στιβ Ρούτερ μετά το 70' της αναμέτρησης έκλεισε τις αλλαγές του καθώς πέρασε τον Ατζαγκούν αντί του Πράνιτς ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε ρίξει στην μάχη τον Λαγό αντί του Πέτριτς. Σε μια προσπάθεια του να φορτώσει τον χώρο του κέντρου και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία των πράσινων και να κρατήσει το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε και πάλι στο 81' όταν σε φάουλ από τα δεξιά ο Λαγός πήρε την κεφαλιά ψαράκι αλλά ήταν αδύναμη και ο Τσενάμο μπλόκαρε.

Ωραία συνεργασία και γκολ του Καρέλη

Το τριφύλλι έφτασε στο δεύτερο γκολ και "κλείδωσε" το ματς στο 85' ύστερα από μια πολύ ωραία συνεργασία των Καρέλη και Ατζαγκούν. Ο Νάνο έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά ο Καρέλης κατέβασε την μπάλα όμορφα την έδωσε στον Νιγηριανό ο οποίος με την μια πάσαρε ξανά προς τον επιθετικό του τριφυλλιού ο οποίος πλάσαρε εύστοχα κάτω από τα πόδια του Τσέναμο για το 2-0.

Ο Ατρόμητος έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία μετά το 2-0 όταν στο 89' ο Γεωργίου βγήκε τετ α τετ με τον Στιλ μετά από ωραία πάσα και ενώ έφυγε από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ αλλά αυτός σούταρε έξω.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα για τις δυο ομάδες και τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη επιστρέφοντας στις επιτυχίες.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Δώνη. Στο 35' της αναμέτρησης ο Χρήστος Δώνης ύστερα από κόρνερ του Νάνο και αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο βρέθηκε μόνος του. Ο νεαρός μέσος έπιασε ένα συρτό σουτ το οποίο έδιωξε σωτήρια ο Τσέναμο. Αν ο Δώνης έκανε το γκολ εκεί θα "τελείωνε" το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Μεγάλη όμως και η επέμβαση του γκολκίπερ του Ατρόμητου.

Ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Στυλιάρας. Πολύ καλή η διαιτησία του ρέφερι από την "Αιτ/νια" και το μοναδικό λάθος ήταν το οφσάιντ που υπέδειξε τον Ναπολεόνι ακούγοντας τον Κωσταρά. Ήταν πολύ σωστός σε όλες τις αποφάσεις του αλλά και στις περισσότερες από τις κάρτες που έδειξε στην διάρκεια του αγώνα.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ντάνιελ Πράνιτς. Πάρα πολύ καλό παιχνίδι από τον Κροάτη μέσο ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος σε όλη την διάρκεια που αγωνίστηκε μέχρι να αντικατασταθεί. Ο Πράνιτς έπαιρνε προσπάθειες στα πόδια του, έκανε σουτ, μοίραζε σωστά το παιχνίδι και κινούνταν σε κάθε πλευρά έχοντας έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Από τα πόδια του προήλθε και το γκολ για το τριφύλλι.

Μας άρεσε

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο. Ίσως ο καλύτερος Παναθηναϊκός που έχουμε δει φέτος μέχρι στιγμής. Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή και στα 45' του αγώνα και δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο τους.

Δεν μας άρεσε

Η κίνηση του Κοντοέ να σπρώξει την μπάλα πάνω στο πρόσωπο του πεσμένου Ζέκα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ακόμα και αν ήταν άθελα του ο αμυντικός του Ατρόμητου έπρεπε να σταματήσει την μπάλα και δεν χρειαζόταν να την κλωτσήσει.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ