STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Όταν το ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ κέρδισε τον ...Μέσι!

Όταν το ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ κέρδισε τον ...Μέσι!
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΣ υποδέχεται τον ΟΦΗ μετά από 10 χρόνια στο πλαίσιο της Α' Εθνικής και ένα χρόνο από την αναμέτρησή τους στην Β' που ξεπέρασε σε ενδιαφέρον και τον Μέσι!

Τον περασμένη Ιανουάριο, και συγκεκριμένα στις 10 του μήνα, όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είχε στρέψει το βλέμμα του στην ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, στον παίκτη που θα έπαιρνε την χρυσή μπάλα. Όλος; Μια μικρή γωνιά στον πλανήτη είχε άλλες "σκοτούρες" στο μυαλό της.

Την ώρα που ο Μέσι κέρδιζε το βραβείο, στην Ελλάδα κάναμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά: Να διοργανώνουμε αγώνες διάρκειας Μπεν Χουρ και βάλε!

Σας μπερδέψαμε; Πάμε λίγο από την αρχή. Ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ που διεξάγεται το απόγευμα στους Ζωσιμάδες (3/1, 17:15) δεν είναι απλά ένα παιχνίδι δύο ιστορικών επαρχιακών ομάδων, αλλά ένας αγώνας που από το καλοκαίρι του 2001 έχει ανοίξει βεντέτα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο συλλόγων.

Από την Ρόδο...

Τον Ιούνη εκείνης της χρονιάς οι δύο ομάδες έδωσαν μπαράζ για την παραμονή τους στην Α' Εθνική. Ο ΟΦΗ παρέμεινε στην κατηγορία με δύο νίκες στην Ρόδο 2-0 και 1-0 (σ.σ. αγωνίστηκε εκεί λόγω τιμωρίας) έναντι μιας νίκης του ΠΑΣ στα Γιάννενα με 2-0.

Όμως ο τρίτος αγώνας της σειράς που έγινε στη Ρόδο σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια που στοίχησαν σε έναν οπαδό τους ΠΑΣ το μάτι του από σπασμένο μπουκάλι. Μετά από δύο σεζόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά (2002/03), με τις διαδρομές τους στη συνέχεια να χωρίζουν.

...στην τρίωρη "παράσταση"

Στις 10/1/2011 ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της Β' Εθνικής, 10 χρόνια μετά τη Ρόδο και 8 από την τελευταία φορά που έπαιξαν μεταξύ τους. Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη από την άφιξη των Κρητικών στα Γιάννενα και μεταφέρθηκε και στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ματς.

Η αποκορύφωση της έντασης ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ένας οπαδός μπήκε στο γήπεδο και χτύπησε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Βεζυρίδη! Ο αγώνας διεκόπη για περίπου 1 ώρα, για να ολοκληρωθεί τελικά με νίκη του ΠΑΣ (1-0).

Μπορείτε να δείτε περισσότερα videos από την επεισοδιακή αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-0 εδώ. Εικόνες που ξετυλίγονταν μπροστά μας, την ώρα που διεξαγόταν η εκδήλωση για την ανάδειξη του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του πλανήτη για το 2010.

Και λίγο αργότερα ο Γιάννης Φιλέρης έγραψε για όσα έζησε εκείνο το απόγευμα, την διαδρομή δηλαδή από τους Ζωσιμάδες στον ... Μέσι!

Ένταση και στην Κρήτη

Η "ρεβάνς" του αγώνα των Ζωσιμάδων έγινε στις 15/5/2011 με τον ΟΦΗ να επικρατεί με 4-1. Ωστόσο το κλίμα ήταν τεταμένο και σε αυτή την αναμέτρηση με οπαδούς να συγκρούονται με την Αστυνομία στους δρόμους γύρω από το γήπεδο.

Όταν το ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ κέρδισε τον ...Μέσι!
INTIME SPORTS

Μέσα στο Γεντί Κουλέ η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ισχυρή (όπως βλέπετε και στην φωτογραφία), ενώ το κλίμα έντασης μεταφέρθηκε στη συνέχεια με δηλώσεις και ανακοινώσεις των ομάδων.

Ο Ηλίας Κώτσιος ξέσπασε αποκαλύπτοντας τις απειλές που δέχτηκε η οικογένειά του στο πρώτο ματς, ενώ η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε με επιθετική ανακοίνωση στον Νίκο Μαχλά.

Κάπως έτσι φτάνουμε σήμερα στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, 10 χρόνια μετά την τελευταία φορά που ο ΠΑΣ υποδέχτηκε τον ΟΦΗ στα μεγάλα σαλόνια και ένα χρόνο από το ματς που επισκίασε τον ...Μέσι.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ