ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Το πλάνο της νίκης του Παναθηναϊκού

Το πλάνο της νίκης του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Που εστίασε αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει τον "αιώνιο" αντίπαλο. Η πίεση στον Σαντάνα, ο Μήτρογλου που πρέπει να μείνει εκτός περιοχής και το δεύτερο δοκάρι στις στημένες φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια σπουδαία επικράτηση επί του Ολυμπιακού την Κυριακή το βράδυ με 2-1 έχοντας καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλο του και δέχτηκε ουσιαστικά μόλις μια φάση πλην του γκολ αυτή του Ντουρμάζ.

Για να έρθει αυτή η νίκη το τεχνικό επιτελείο των πράσινων προετοίμασε όλη την εβδομάδα τους ποδοσφαιριστές του τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου με τη συνεχή βίντεο-ανάλυση του αντιπάλου προκειμένου οι πράσινοι να ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και που θα χτυπήσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σε άλλα παιχνίδια έδειξε δυο φορές βίντεο στους ποδοσφαιριστές του, την Παρασκευή και το Σάββατο και στην δεύτερη μάλιστα επικεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο στις στημένες φάσεις.

Τόσο σε άμυνα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα ο Ολυμπιακός, όσο και σε επίθεση για τις κομπίνες που φτιάχνουν οι "ερυθρόλευκοι" και θα έπρεπε να περιμένουν στο τριφύλλι.

Υπήρχαν όμως και κάποιες έξτρα οδηγίες από τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του αναφορικά με το που θα έπρεπε να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός για να πάρει τη νίκη.

Η μπάλα στον Σαντάνα

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του και δη την επιθετική τριάδα να αφήνουν να παίρνει την μπάλα ο Σαντάνα και εν συνεχεία να πέφτουν πάνω στον Βραζιλιάνο και να πιέζουν βλέποντας ότι ο κεντρικός αμυντικός των "ερυθρόλευκων" δεν το έχει λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Αφήστε να πάρει την μπάλα ο Σαντάνα. Και μόλις την πάρει πιέστε τον, είναι σίγουρο ότι θα κάνει λάθος, θα την διώξει με λάθος τρόπο και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Δεν είναι καλός με την μπάλα στα πόδια".

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Καρέλης κυρίως έκανε σπριντ με το που πήρε την μπάλα στα πόδια του ο Σαντάνα προκειμένου να τον πιέσει και ο Βραζιλιάνος δεν ήξερε τι να κάνει την μπάλα.

Έξω από την περιοχή ο Μήτρογλου

Ένα από τα προβλήματα που θα είχε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός ήταν ο Μήτρογλου ο οποίος είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Ολυμπιακού και ο πρώτος σκόρερ του.

Η εντολή προς την άμυνα των πράσινων απλή, λυτή και κατανοητή: "Κρατήστε τον Μήτρογλου εκτός περιοχής". Με τον Γιάννη Αναστασίου να σημειώνει:

"Αφήστε τον να πάρει την μπάλα έξω από την περιοχή μας. Δεν έχει τρεξίματα, δεν θα μπορέσει να μας απειλήσει. Μην τον αφήσετε όμως να γίνει κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μας. Προσπαθήστε να βγείτε πρώτοι στην μπάλα και να απομακρύνεται".

Στο δεύτερο δοκάρι τα στημένα

Όπως γράψαμε ο Γιάννης Αναστασίου και το επιτελείο του είχαν φτιάξει δυο βίντεο-ανάλυση για τον Ολυμπιακό με το ένα αποκλειστικά για τα στημένα. Αυτό που ζήτησε ο τεχνικός των πράσινων ήταν η μπάλα να πηγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και μακριά από τους Σιόβα-Σαντάνα.

"Πρέπει να στοχεύουμε στο δεύτερο δοκάρι. Μακριά από τους Σιόβα και Σαντάνα που είναι πολύ καλοί στο ψηλό παιχνίδι. Με ένα χτύπημα στο δεύτερο δοκάρι και είτε απευθείας γύρισμα, είτε απευθείας εκτέλεση θα δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού".

Ο Παναθηναϊκός βέβαια στο ματς δεν κέρδισε τόσα πολλά στημένα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, είχε μόλις δυο κόρνερ και ελάχιστα φάουλ έξω από την περιοχή. Όποιος θυμάται καλά θα μπορέσει να φέρει στο μυαλό του την ευκαιρία με τον Σίλντενφελντ όπου βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι και γυρνάει την μπάλα με τον Ρομπέρτο τελευταία στιγμή να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Συγκέντρωση και πάλι συγκέντρωση

Από την αρχή της σεζόν ο Γιάννης Αναστασίου δίνει σε κάθε του ομιλία ιδιαίτερο βάρος στην συγκέντρωση που πρέπει να δείχνουν οι παίκτες του στην διάρκεια κάθε αγώνα. Έτσι και την Κυριακή επικεντρώθηκε πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του να έχουν το μυαλό τους μόνο στο ματς και πουθενά αλλού προσπαθώντας να έχουν καθαρή σκέψη σε κάθε τους ενέργεια σε άμυνα και επίθεση.

"Πρέπει να είστε συγκεντρωμένοι. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό να μην χάσετε το μυαλό σας αλλά να το έχετε μόνο και μόνο στις ενέργειες σας μέσα στο γήπεδο".

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ