STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1
INTIME SPORTS

Μια ενδεκάδα νίκες συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα την 13η αγωνιστική, επικρατώντας πολύ δύσκολα του μαχητικού Πλατανιά με 2-1. Ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος και ποιος ο MVP της αναμέτρησης.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός και παραλίγο να δούμε την πρώτη του γκέλα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους Πειραιώτες που πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο μέρος (ίσως την καλύτερή τους στο πρωτάθλημα), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Συγκεκριμένα, στο 5' άνοιξαν το σκορ έπειτα από ένα πέναλτι-δώρο του Δέντσα στον Ιμπαγάσα που μετέτρεψε σε γκολ ο Αμπντούν, διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον πολύ καλό και ανεβασμένο Τοροσίδη (19'), όμως ο Πλατανιάς δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει.

Δείτε την Κυριακή στις 21.45, την εκπομπή SUPER BALL, με τον Δημήτρη Σιόβα στο studio , ρεπορτάζ, σχόλια, συνεντεύξεις και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 13η αγωνιστική της Superleague

Οι Κρητικοί μπήκαν ξανά στο παιχνίδι με γκολ του Ουντότζι (37') και όσο ο Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες με τον μοιραίο Φουστέρ, τον Μήτρογλου και τον Χολέμπας, οι ελπίδες τους πως μπορούν να φύγουν από το "Καραϊσκάκης" με κάποιο βαθμό αυξάνονταν.

Οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο, παίζοντας σωστή άμυνα και εκμεταλλευόμενοι κάθε αντεπίθεση.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός είχε τον Ιμπαγάσα σε εξαιρετική κατάσταση αφού από τα πόδια του πέρναγε το παιχνίδι της ομάδας (αναδείχθηκε MVP), ενώ πολύ καλοί ήταν επίσης οι Αμπντούν και Τοροσίδης, που σκόραραν κιόλας.

Αυτή είναι η 11η νίκη των Πειραιωτών σε 13 ματς πρωταθλήματος και η προσπάθεια για την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος συνεχίζεται χωρίς απώλειες. Επόμενο ματς, το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης και κάθε φάση, όπως το επιμελήθηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)

Τέταρτος: Ντίτσος (Πρέβεζας)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μοδέστο, Μανιάτης (75' Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Φουστέρ (84' Βλαχοδήμος), Αμπντούν, Μήτρογλου (65' Τζιμπούρ).

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Κανακούδης, Παληγεώργος, Δέντσας (22' Ντόε), Τζανής, Μιρτσέτα (73' Ναζλίδης), Γκονσάλες, Κάλαϊτζιτς, Μαραγκουδάκης, Ουκάρ (46' Μαρτσάκης), Ουντότζι.

Γκολ: 5' Αμπντούν πεν., 19' Τοροσίδης / 37' Ουντότζι

Κίτρινες: 5' Δέντσας, 32' Μιρτσέτα, 65' Κανακούδης

Ο αγώνας

Ζαρντίμ VS Αναστασιάδης

Με πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στην Παναχαϊκή παρέταξε την ομάδα του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, βάζοντας ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μοδέστο-Μανιάτης, πιο μπροστά ο Ιμπαγάσα, αριστερά ο Αμπντούν, δεξιά ο Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μήτρογλου. Ίδιο σύστημα (4-2-3-1) παρέταξε και ο Άγγελος Αναστασιάδης, με τον Μαραγκουδάκη δεξιά στην επίθεση, τον Ουκάρ αριστερά, στο κέντρο τον Κάλαϊτζιτς και σέντερ φορ τον Ουντότζι. Δείτε αναλυτικά πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες. Σημείωση: Ο Μιρτσέτα παίζει στα χαφ και ο Δέντσας σέντερ μπακ.

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1
Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1

Δώρο Δέντσα και γκολ με το καλημέρα (1-0)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με χαλαρούς ρυθμούς και τον Πλατανιά να δείχνει ιδιαίτερη προσοχή στα μετόπισθεν, προκειμένου να κρατήσει το μηδέν στην εστία του. Παρόλα αυτά, ένα παιδαριώδες λάθος του Δέντσα, χάλασε τα σχέδια των Κρητικών και έδωσε από νωρίς προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά. Ο αμυντικός του Πλατανιά ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ιμπαγάσα ενώ η μπάλα κατέληγε κόρνερ και ο διαιτητές καταλόγισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αμπντούν που ήταν εύστοχος και έτσι στο 5ο λεπτό, ο Ολυμπιακός ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 1-0.

Το έργο των ποδοσφαιριστών του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν πλέον πιο εύκολο και τα πόδια τους πιο "ελαφριά", αφού δεν είχαν το άγχος του γρήγορου γκολ. Έτσι λοιπόν, οι γηπεδούχοι έκαναν το παιχνίδι τους και δεν άργησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κηπουρού.

Πρωταγωνιστής στις δύο μεγάλες φάσεις που είχαν οι Πειραιώτες ήταν ο Νταβίδ Φουστέρ, που μπορεί να πάρει τον τίτλο του μοιραίου. Στο 8' ο Ισπανός σούταρε από τα δεξιά εντός περιοχής αλλά ο Κηπουρός έδιωξε, ενώ στο 17' ο Ιμπαγάσα του έδωσε μαγική ασίστ, αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πλατανιά.

Το "χτύπημα" του αρχηγού (2-0)

Η τρίτη ευκαιρία των "ερυθρολεύκων" ήταν φαρμακερή για τους Κρητικούς, αφού δεν γλίτωσαν το 2-0. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Χοσέ Χολέμπας, εκείνος σέντραρε άψογα από τα δεξιά και ο Τοροσίδης με ωραία κεφαλιά, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Από κει και πέρα, οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχαν μια ευκαιρία με σουτ του Μήτρογλου, αλλά σε γενικές γραμμές έριξαν στροφές και έδωσαν τη δυνατότητα στον αντίπαλό τους να απειλήσει και να ελπίζει πως μπορεί να ξαναμπεί στο ματς.

Ο Κάρολ ξανάβαλε τον Πλατανιά στο ματς (2-1)

Στο 27' ένα καλό σουτ του Ντόε από μακριά πέρασε λίγο άουτ, όμως ο Ουντότζι δέκα λεπτά αργότερα (37') δεν ήταν το ίδιο άστοχος. Ο επιθετικός του Πλατανιά έκανε δυνατό σουτ από τα αριστερά εκτός περιοχής, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Κάρολ και κατέληξε στα δίχτυα του. 2-1 και ο Πλατανιάς ήταν ξανά ζωντανός μετά το λάθος του Βορειοϊρλανδού γκολκίπερ.

Στα τελευταία λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι Πειραιώτες πίεσαν για να πετύχουν κι άλλο γκολ, όμως ο Φουστέρ βρήκε το αριστερό δοκάρι (38'), ο Τοροσίδης δεν νίκησε τον Κηπουρό (42') και ο Μήτρογλου ήταν άστοχος στο 44'. Αποτέλεσμα ημιχρόνου 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Οι Κρητικοί αγρίεψαν...

Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τους Πειραιώτες να έχουν τον έλεγχο και να δημιουργούν φάσεις, ενώ και οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν το μυαλό τους κυρίως στην άμυνα, όμως στις αντεπιθέσεις τους ήταν άκρως επικίνδυνοι.

Στο 52' ο Ουντότζι λίγο έλειψε να πετύχει εκτός από γκολ και αυτογκόλ όμως η μπάλα πέρασε τελικά κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα (53') οι Κρητικοί βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μαρτσάκη, όμως ο διαιτητής έκοψε τη φάση για φάουλ στον Τοροσίδη. Υπήρχε επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες, αλλά ήταν δύσκολη φάση. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 61' με σουτ του Μαρτσάκη, όμως η μπάλα πέρασε άουτ και η συνέχεια ήταν "ερυθρόλευκη".

... ο Ολυμπιακός έχανε ευκαιρίες

Ο Μήτρογλου είχε μια λαμπρή ευκαιρία στο 64' να "καθαρίσει" το ματς, όμως το σουτ του έπειτα από μπαλιά του Ιμπαγάσα, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Κηπουρός. Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τον Μήτρογλου, αφού στη συνέχεια τη θέση του πήρε ο Τζιμπούρ, που στην πρώτη επαφή του με την μπάλα απείλησε τον Κηπουρό, όμως η κεφαλιά του κατέληξε λίγο άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν υπέρ του Ολυμπιακού που δημιουργούσε φάσεις, όμως όσο το 2-1 παρέμενε, τόσο ο Πλατανιάς είχε ελπίδες για να φύγει με βαθμό από το "Καραϊσκάκης". Μια από τις φάσεις που σας προαναφέραμε έγινε στο 81' με τον Ιμπαγάσα να κάνει ωραία ατομική ενέργεια, όμως το σουτ του κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το παιχνίδι πλησίαζε προς το τέλος και όλα έμοιαζαν με θρίλερ, αφού οι Κρητικοί προσπαθούν να κάνουν τη ζημιά και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Καραϊσκάκης". Στις καθυστερήσεις μάλιστα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ένα φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής, όπου ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Στα τελευταία 2 λεπτά, ο Ολυμπιακός έχασε ισάριθμες ευκαιρίες με τον Σιόβα και τον Χολέμπας και έτσι το 2-1 ήταν το τελικό σκορ.

MVP της αναμέτρησης

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα επέστρεψε μετά από δύο ματς στην βασική ενδεκάδα και ήταν ο παίκτης κλειδί του Ολυμπιακού. Από τα πόδια του ξεκίνησαν οι περισσότερες φάσεις και περνούσε όλο το παιχνίδι των Πειραιωτών. Στο δεύτερο μέρος που κουράστηκε, "έπεσε" η απόδοση όλης της ομάδας.

Αδύναμος κρίκος

Ο Δέντσας με το χαζό πέναλτι που έκανε στο 5' καταδίκασε την ομάδα του να βρίσκεται πίσω στο σκορ από νωρίς και να κυνηγάει ένα γκολ. Ουσιαστικά χάλασε τα σχέδια του Άγγελου Αναστασιάδη και αυτό το λάθος του το πλήρωσε η ομάδα του και ο ίδιος, αφού αντικαταστάθηκε μόλις στο 22'. Ο ορισμός του μοιραίου παίκτη, αν και στην ίδια λίστα θα μπορούσαμε να βάλουμε τον Φουστέρ που έχασε σημαντικές ευκαιρίες και θα μπορούσε να εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά το ματς.

Στατιστικά

2 Γκολ 1
1 Ασίστ 0
27 Τελικές Προσπάθειες 7
11 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
11 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 5
5 Κεφαλιές 0
1 Αποκρούσεις 10
3 Επεμβάσεις 30
18 Κλεψίματα 4
12 Φάουλ 19
1 Οφσάιντ 2
8 Κόρνερ 0
39 Λάθη 54
19/46 Γεμίσματα 2/6
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ