STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-1

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 3-1
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν μάγεψε τα πλήθη (κάθε άλλο), όμως με πρωταγωνιστή τον Μιραλάς, πήρε τη νίκη με 3-1 απέναντι στον εξαιρετικό Λεβαδειακό, βγάζοντας την... υποχρέωση. Καλός στην επανεμφάνισή του ο Ντιόγκο που αποθεώθηκε. Αποδοκιμάστηκε ο Γέστε. Που κρίθηκε το ματς, η ανασκόπηση, τα στατιστικά και videos με τα γκολ και τα highlights!

Γι' άλλο ένα παιχνίδι του 2012, η εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν. Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και μέχρι να γίνει το 1-0, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί προβληματική. Οι Πειραιώτες δεν είχαν καθόλου καλή ανάπτυξη και κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ανησυχούσαν στις αντεπιθέσεις του Λεβαδειακού.

Μπορεί όμως να μην είχαν όλα τα παραπάνω, αλλά δεν τους έλειπε η τύχη, που χρειάζεται πάντα στο ποδόσφαιρο. Και μιλάμε για τύχη γιατί πολύ απλά, ο δρόμος προς τη νίκη άνοιξε με αυτογκόλ του Κόρμπου, ενώ μετά ανέλαβε δράση ο Μιραλάς.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ο προβληματικός, ανούσιος και μέτριος Ολυμπιακός θα δυσκολευόταν να βρει το γκολ και ήταν λογικό πως η κεφαλιά του Κόρμπου που κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του, ήταν ένα πολύ καλό δώρο. Πιθανότατα ήταν το κλειδί που άνοιξε την πόρτα προς τους τρεις πόντους της νίκης στους γηπεδούχους.

Εξίσου σημαντικός και MVP της αναμέτρησης ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, που πέτυχε δύο καθοριστικά γκολ. Το 2-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου μέρους και το 3-1, δύο λεπτά μετά την μείωση του σκορ από τον Ναπολεόνι που έφερε άγχος και ανησυχία στην ομάδα του Πειραιά.

Κατά τ' άλλα, πολύ καλός όσο περνούσαν τα λεπτά ήταν και ο Αριέλ Ιμπαγάσα και ο μαχητής Μανιάτης, αλλά και ο Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος στην επανεμφάνισή του έτρεξε, προσπάθησε, μοίρασε και έδωσε υποσχέσεις για τη συνέχεια, ενώ αποθεώθηκε από τον κόσμο πριν την έναρξη του ματς. Αντίθετα, ο Γέστε μόλις πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αποδοκιμάστηκε. Οι υπόλοιποι ήταν κάτω του μετρίου με πρώτο-πρώτο τον αρνητικότατο Μαρκάνο, αλλά και τους Φουστέρ, Μακούν και Χολέμπας.

Είναι πάντως γεγονός πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση και πρέπει να βρει λύσεις για να παρουσιάσει το παλιό καλό του εαυτό. Έστω και έτσι, πήρε τους τρεις βαθμούς και περιμένει στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα. Την άλλη αγωνιστική στην Ξάνθη, τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα, οπότε οι "ερυθρόλευκοι" θα πρέπει να σοβαρευτούν.

Όσο για τον Λεβαδειακό, στάθηκε πολύ καλά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες από τον Ολυμπιακό, όμως τελικά δεν κατάφερε να φύγει μ' ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Παράσχου ήταν εξαιρετικά στημένοι στην άμυνα και δεν άφηναν ανοιχτούς διαδρόμους, ενώ στις αντεπιθέσεις ήταν φωτιά. Αν ήταν πιο εύστοχοι, ίσως τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Το θετικό για τους Βοιωτούς είναι πως βελτιώνονται αγώνα με τον αγώνα και δείχνουν πως θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για τη σωτηρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το τέλος της αναμέτρησης, υπήρξε ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Ζαουί και τον Μοδέστο, αλλά ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, προτού ξεφύγουν τα πράγματα.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας)

Α' Βοηθός: Γεωργιάδης Γεώργιος (Κοζάνης)

Β' Βοηθός: Σταματόγλου Ιωάννης (Καβάλας)

Τέταρτος: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Καρατζάς Χαράλαμπος (Εύβοιας)

Καιρός: Συννεφιασμένος

Συνθέσεις ομάδων

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μακούν (64' Ορμπάιθ), Ιμπαγάσα (84' Γέστε), Μιραλάς, Φουστέρ, Ντιόγκο (70' Αμπντούν).

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μαχαίρας, Ιωάννου, Αλεξίου, Κουτσόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (64' Βασιλείου), Βιάνα, Κοιλιάρας (58' Φαβάλι), Ζαουί, Ναπολεόνι (76' Πόποβιτς).

Κίτρινες κάρτες: 61' Μαχαίρας

Σκόρερ: 41' Κόρμπος (αυτογκόλ), 45', 67' Μιραλάς / 65' Ναπολεόνι

Ανασκόπηση αγώνα

Τα πλάνα των προπονητών

Γι άλλο ένα ματς, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού δεν είχε σταθερό κορμό και φυσικά δεν έλειπαν οι εκπλήξεις. Μεγαλύτερη απ' όλες, ήταν η χρησιμοποίηση του Ντιόγκο στο βασικό σχήμα, δείγμα του ότι ο Βαλβέρδε υπολογίζει στον Βραζιλιάνο. Ο Μοδέστο έπαιξε δεξί μπακ αφού ο Τοροσίδης είχε πρόβλημα, ενώ γενικότερα τα πλάνα ήταν άκρως επιθετικά. Και Ιμπαγάσα και Φουστέρ και Μιραλάς και Ντιόγκο χώρεσαν στην ενδεκάδα που επέλεξε ο Ισπανός τεχνικός.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός του Γιώργου Παράσχου που δεν είχε τίποτα να χάσει σ' αυτό το ματς, έδωσε μεγάλο βάρος στα χαφ. Ο Σουμπίνιο μπορεί να παίζει δανεικός στην ομάδα της Βοιωτίας από τον Ολυμπιακό αλλά είχε κανονικά δικαίωμα συμμετοχής και βρισκόταν στο αρχικό σχήμα, ενώ ο επικίνδυνος Ναπολεόνι ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά τους έλειπε αυτή η σπίθα που θα έβαζε φωτιά στο ματς και θα τους βοηθούσε να κάνουν ένα εκρηκτικό ξεκίνημα. Μπορεί την περισσότερη ώρα η μπάλα να βρισκόταν κοντά στην περιοχή του Λεβαδειακού, όμως φάσεις και ευκαιρίες δεν βλέπαμε.

Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Παράσχου είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους, ήταν διαβασμένοι και δίχως άγχος, ενώ οι αντεπιθέσεις τους ήταν άκρως επικίνδυνες. Στο 8' είδαμε τον Μέλμπεργκ να φτάνει κοντά στο γκολ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ναπολεόν βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Μέγιερι.

Έτσι κυλούσαν τα λεπτά στον Πειραιά. Με τον Ολυμπιακό να κυκλοφορεί τη μπάλα και να ψάχνει διαδρόμους και τους Βοιωτούς να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να βρουν την "ερυθρόλευκη" άμυνα εκτεθειμένη και να κάνουν τη ζημιά.

Δώρο Κόρμπου, "πιστολιά" Μιραλάς (2-0)

Και ενώ φτάσαμε στο 41' και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο γκολ. Την αρχή έκανε ο Κόρμπος με αυτογκόλ, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Μιραλάς έπειτα από ασίστ του Ιμπαγάσα έγραψε το 2-0. Ανακούφιση για τους Πειραιώτες που είχαν προβληματική απόδοση αλλά κατάφεραν να πάρουν σημαντικό προβάδισμα, κρίμα και άδικο για τους Βοιωτούς που έκαναν μεγάλη προσπάθεια, όμως ήταν άτυχοι και είδαν έναν παίκτη τους να σκοράρει κατά τους.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού και το θέαμα ήταν σαφώς καλύτερο. Ο μεν Ολυμπιακός δεν είχε πλέον το άγχος να πάρει κεφάλι στο σκορ, ενώ ο Λεβαδειακός συνέχισε να παίζει ένα αξιοπρεπές ποδόσφαιρο στην έδρα του πρωταθλητή Ελλάδας. Οι Πειραιώτες σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, πίεσαν και έψαξαν το τρίτο γκολ, ενώ είχαν πιο καθαρό μυαλό και λιγότερα λάθη στις μεταβιβάσεις.

Φιλί ζωής από Ναπολεόνι και "ταφόπλακα" από Μιραλάς (3-1)

Το ματς έμοιαζε χαμένο για τους φιλοξενούμενους, που όμως δεν το έβαλαν κάτω και έκανα την ύστατη προσπάθεια να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Στην πρώτη τους ευκαιρία βρήκαν απέναντί τους τον Μέγιερι όπου έσωσε σουτ του Ζαουί, όμως στο 65' ο Ναπολεόνι βρήκε τον τρόπο και μείωσε σε 2-1, δίνοντας ελπίδες για κάτι καλύτερο στην ομάδα του.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο των "πρασίνων", ο Μιραλάς έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα τους για ένα θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά. Ο Μανιάτης σέντραρε άψογα και ο Βέλγος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-1 και έβαλε τις καρδιές των φιλάθλων του Ολυμπιακού στις θέσεις τους.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν κυρίως με ανορθόδοξους τρόπους και τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν κάποιες φάσεις για να μειώσουν, αλλά το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Που κρίθηκε το ματς

Το αυτογκόλ του Κόρμπου ήταν καθοριστικότατο και μπήκε την κατάλληλη στιγμή. Μια στιγμή που ο Ολυμπιακός έψαχνε μα δεν έβρισκε τον τρόπο να φτάσει στην εστία του Κυριακίδη και να την παραβιάσει. Αν δεν ερχόταν το 1-0 εκείνη τη στιγμή, ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ δύσκολα για τους Πειραιώτες, καθώς ο χρόνος θα κυλούσε κι αν δεν σκόραραν θα γέμιζαν με άγχος.

Συνέντευξη Τύπου

Η λάμψη είναι αυτό που λείπει από τον Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε , που ευχήθηκε να ερχόταν τώρα ένα ντέρμπι, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι εύκολο να ξαναδούμε τον παλιό καλό πρόσωπο της ομάδας. Τι είπε για Ντιόγκο.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος τόνισε πως οι παίκτες του Λεβαδειακού για ακόμη μια φορά δεν ήταν συγκεντρωμένοι και δέχθηκαν εύκολα γκολ. Παράλληλα, μιλώντας για τον Ολυμπιακό τόνισε πως έχει απεριόριστες δυνατότητες, εξαιρετικό υλικό και θα βρει τον δρόμο του.

Στατιστικά

3

Γκολ

1

2

Ασίστ

1

8

Τελικές προσπάθειες

8

3

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

3

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

4

2

Κεφαλιές

1

3

Αποκρούσεις

5

10

Επεμβάσεις

43

13

Κλεψίματα

8

18

Φάουλ

14

2

Οφσάιντ

4

15

Κόρνερ

3

47

Λάθη

46

12/53

Γεμίσματα

4/12

Το φιλμ της αναμέτρησης

8' Κεφαλιά του Μέλμπεργκ για τον Ολυμπιακό και απόκρουση από τον Κυριακίδης.

8' Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό με τον Ναπολεόνι απέναντι στον Μέγκερι, αλλά ο Ούγγρος τον πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα!

29' Άστοχο σουτ του Μιραλάς για τον Ολυμπιακό.

41' Αυτογκόλ ο Κόρμπος (1-0)! Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ και ο Κόρμπος με κεφαλιά έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού.

45' Γκολ ο Μιραλάς (2-0)! Ο Ιμπαγάσα έβγαλε ωραία στον Μιραλάς, ο οποίος εξ επαφής πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

60' Σουτ του Ζαουί ο Μέγιερι δίωχνει σωτήρια.

63' Άστοχο σουτ του Ζαουί για το Λεβαδειακό.

64' Άστοχο σουτ του Αλεξίου για το Λεβαδειακό.

65' Γκολ ο Ναπολεόνι (2-1)! Με το δεύτερο γκολ του Ναπολεόνι στο πρωτάθλημα, ο Λεβαδειακός μειώνει και ξαναμπαίνει στο παιχνίδι.

67' Γκολ ο Μιραλάς (3-1)! Σέντρα του Μανιάτη και ο Μιραλάς με κεφαλιά σκοράρει για 11η φορά φέτος και απαντά άμεσα στο γκολ του Ολυμπιακού.

72' Άστοχη κεφαλιά του Μοδέστο για τον Ολυμπιακό.

85' Σουτ του Μιραλάς για τον Ολυμπιακό και απόκρουση από τον Κυριακίδη.

87' Άστοχο σουτ του Πόποβιτς για το Λεβαδειακό.

89' Άστοχο σουτ του Κόρμπου για το Λεβαδειακό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ