STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 0-1

ΟΦΗ-Λεβαδειακός 0-1
INTIME SPORTS

Ο Λεβαδειακός "έκλεψε" τη νίκη από τον ΟΦΗ με γκολ λίγο πριν την λήξη του αγώνα. "Χρυσός" σκόρερ ο Βασιλείου, έχασε πέναλτι ο ΟΦΗ.

Πολύτιμο "τρίποντο" πήρε ο Λεβαδειακός απέναντι στον ΟΦΗ. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου με σωστή τακτική και χτυπώντας στις αντεπιθέσεις, πήρε τη νίκη λίγο πριν την λήξη του αγώνα με σκόρερ τον Βασιλείου.

Το αποτέλεσμα αποτελεί ψυχολογική και βαθμολογική τόνωση για τη νεοφώτιστη ομάδα στην Σούπερλίγκα. Ο ΟΦΗ πλήρωσε την φλυαρία του και την αδράνεια στα τελευταία λεπτά, πιστεύοντας ότι οι φιλοξενούμενοι δεν θα χτυπήσουν το παιχνίδι και θα αρκεστούν στην ισοπαλία.

Ο Λεβαδειακός δεν κλείστηκε και προσπάθησε να φανεί απειλητικός. Φρόντισε να εκμεταλλευτεί την μέτρια αγωνιστική κατάσταση των γηπεδούχων, που έκαναν κάποιες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά αλλά τίποτα περισσότερο από εκεί και πέρα.

Οι Κρήτες προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα αλλά η σωστή αμυντική διάταξη των παικτών του Γιώργου Παράσχου, αποτελούσε απαγορευτικό για τους αντίστοιχους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου.

Η απόφαση του Σταύρου Τριτσώνη να υποδείξει πέναλτι σε ανατροπή του Καμπάνταη από τον Τόμας, μετά από συνεννόηση με τον επόπτη, κρίνεται λανθασμένη. Ο Λεβαδειακός... δικαιώθηκε, καθώς ο Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι του Κάλαϊτζιτς.

Η αστοχία του Κάλαϊτζιτς ήταν ενδεικτικό της ψυχολογίας των παικτών του ΟΦΗ, χάνοντας την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του να ανοίξει το σκορ. Αυτό που δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι το πέτυχε ο Λεβαδειακός.

Με σωστό πρέσινγκ ο Κουτσόπουλος έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του ΟΦΗ, με κάθετη πάσα βρήκε τον Βασιλείου, ο οποίος χωρίς αργοπορία άνοιξε το σκορ. Λίγο αργότερα ο νεαρός παίκτης του Λεβαδειακού έγινε αλλαγή κερδίζοντας τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του.

Δείτε το LIVE του αγώνα ΟΦΗ - Λεβαδειακός

Ταυτότητα

Γήπεδο: "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης"

Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)

Βοηθοί: Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας), Σωτηρόπουλος Χρήστος (Αχαϊας)

4ος Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής: Μαζαράκης Γεράσιμος (Κεφ/νίας-Ιθάκης)

Καιρός: Αρκετά σύννεφα

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Βερόν, Ουκάρ946' Σουμπίνιο), Κάλαιτζιτς, Καμπάνταης(68' Μάντζιος), Σίσιτς, Λόπεθ(77' Μπούρμπος)

Λεβαδειακός(Γιώργος Παράσχος): Kυριακίδης, Λισγάρας, Τομάς, Κουτσόπουλος, Μουλόπουλος, Κοιλιάρας(82' Γκριμπτς), Ζησόπουλος, Μελισσάς, Κόρμπος, Ζουρούδης, Βασιλείου(90' Μαχαίρας)

Κίτρινες κάρτες: Κάλαιτζιτς, Σίσιτς, Γεωργίου, Βασιλείου, Μελισσά, Κουτσόπουλος, Μπούρμπος, Κυριακίδης, Γαλανόπουλος.

Ξεκίνημα με ευκαιρίες

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό στα πρώτα λεπτά. Τόσο ο ΟΦΗ όσο και ο Λεβαδειακός έψαχναν το γκολ που θα έδινε το προβάδισμα σε μία από τις δύο ομάδες.

Ο ΟΦΗ ήταν ελαφρά καλύτερος στο ξεκίνημα. Οι παίκτες του μπήκαν δυνατά στον αγώνα είχαν ορισμένες καλές στιγμές, αλλά γρήγορα ξεφούσκωσαν και ο Λεβαδειακός ισορρόπησε το παιχνίδι.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς μετά από φάουλ του Ζουρούδη και απόκρουση του Κάρολ.

Η συνέχεια ανήκει στον ΟΦΗ που δημιούργησε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο καλύτερο από πλευράς απόδοσης χρονικό διάστημα των γηπεδούχων στον αγώνα.

Συγκεκριμένα το σουτ του Λόπεθ στο 8', έφυγε λίγο άουτ ενώ δέκα λεπτά αργότερα και πάλι ο Λόπεθ με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα έξω από αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.

Σταδιακά ο ΟΦΗ έχανε την φρεσκάδα των πρώτων λεπτών και μέχρι το πρώτο ημίχρονο δεν σημειώθηκε άλλη σημαντική ευκαιρία, πλην το σουτ του Ζουρούδη που μπλοκάρε ο Κάρολ από πλευράς Λεβαδειακού.

Ο Γιώργος Παράσχος είχε καταφέρει να μειώσει τους κινδύνους γύρω από την εστία του Κυριακίδη και όποτε μπορούσε απειλούσε την αντίστοιχη του Κάρολ.

"Βαρύς" ο ΟΦΗ στην επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολλά από τα χαρακτηριστικά του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου. Ο ΟΦΗ βλέποντας ότι περνούσε η ώρα διατηρούσε την κατοχή της μπάλας αλλά ως εκεί. Δύο στημένες φάσεις ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το δεύτερο ημίχρονο, εκτός φυσικά από το γκολ.

Η είσοδος του Σουμπίνιο στην θέση του Ουκάρ, δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος πιθανότατα αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την φανέλα του ΟΦΗ.

Ο Λεβαδειακός διατηρούσε με ψυχραιμία το ισόπαλο αποτέλεσμα και μπήκε δυνατά στην επανάληψη. Σε ορισμένα σημεία ο αγώνας ήταν σκληρός με τον διαιτητή Τριτσώνη να δείχνει κίτρινη κάρτα σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Αθηνών ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής όταν στην φάση του 59', καθώς έδειξε πέναλτι του Τόμας πάνω στον Καμπάνταη. Ο Τριτσώνης ξεγελάστηκε από το πέσιμο του Καμπάνταη δείχνοντας, μετά από συνεννόηση με τον επόπτη του, το πέναλτι.

Παρόλο αυτά, ο Κυριακίδης έπεσε στην σωστή γωνία και έδιωξε την εκτέλεση πέναλτι του Κάλαϊτζιτς. Από αυτό το σημείο και μετά το παιχνίδι κυλούσε ομαλά μέχρι το 88'.

Ο Βασιλείου ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής για τον Λεβαδειακό. Με σουτ μέσα από την περιοχή παραβίασε την εστία του Κάρολ, παγώνοντας το "Θ. Βαρδινογιάννης".

Πλέον, δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης για τον ΟΦΗ που έχασε ένα κρίσιμο ματς το οποίο στο ξεκίνημα της σεζόν, παίκτες και τεχνική ηγεσία είχαν τη νίκη στα σχέδια τους.

Το πρόσωπο του αγώνα

Ο Στέλιος Βασιλείου ήταν ο παίκτης της αναμέτρησης μαζί φυσικά με τον Δημήτρη Κυριακίδη. Ο πρώτος με γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ο πορτιέρο του Λεβαδειακού απέκρουσε το πέναλτι του Κάλαϊτζιτς, δίνοντας ουσιαστικά το πολύτιμο "τρίποντο" στην ομάδα του.

Η συνέντευξη Τύπου του αγώνα

Ο Νίκος Αναστόπουλος, στάθηκε στην κούραση των παικτών του στην συνέντευξη Τύπου. Ο Γιώργος Παράσχος αναφέρθηκε στην σχέση που έχει με τον ΟΦΗ αλλά και την σημασία της νίκης για τον Λεβαδειακό.

Τα στατιστικά του αγώνα

0 Γκολ 1
0 Ασίστ 1
12 Τελικές Προσπάθειες 9
2 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 6
7 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3
3 Κεφαλιές 0
4 Αποκρούσεις 3
7 Επεμβάσεις 21
21 Κλεψίματα 17
19 Φάουλ 16
2 Οφσάιντ 1
6 Κόρνερ 2
60 Λάθη 66
11/32 Γεμίσματα 7/12

Το φιλμ του αγώνα

5' Φάουλ του Ζουρούδη αποκρούει εντυπωσιακά ο Κάρολ.

8' Σουτ του Λόπεθ με το εξωτερικό, η μπάλα περνά λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κυριακίδη.

17' Σέντρα του Λόπεθ από τα αριστερά, ο προωθημένος Μπουλούτ πιάνει την κεφαλιά και στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Λεβαδειακού

18' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ: Ο Καμπάνταης τροφοδοτεί με το στήθος τον Λόπεθ, ο οποίος πιάνει το γυριστό σουτ και στέλνει την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη.

37' Σουτ του Ζουρούδη μπλοκάρει ο Κάρολ.

59' Ο Κυριακίδης μπλοκάρει το πέναλτι του Κάλαϊτζιτς.

65' Φάουλ του Μπουλούτ φεύγει λίγο άουτ.

78' Σουτ του Λισγάρα η μπάλα φεύγει έξω μετά από κακή εκτέλεση του αμυντικού του Λεβαδειακού.

88' ΓΚΟΛ Λεβαδειακός: O Bασιλείου ανοίγει το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή για τους φιλοξενούμενους.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ