STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Κέρκυρα - ΑΕΚ 2-2

Κέρκυρα - ΑΕΚ 2-2
INTIME SPORTS

Σε ένα κρίσιμο ματς και για τις δύο ομάδες, για διαφορετικούς λόγους, η Κέρκυρα ήρθε ισόπαλη με την ΑΕΚ. MVP ο Κλωναρίδης, ισοφάρισε στο 94' η Κέρκυρα. Δείτε τις φάσεις και τα γκολ του αγώνα.

Η Κέρκυρα δίνει μάχη για την παραμονή και η ΑΕΚ για τα πλέι οφ. Οι Κιτρινόμαυροι δεν ήταν καλύτεροι στο σύνολο του αγώνα σε αντίθεση με τους Φαίακες που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού να έχουν την πρωτοβουλία και την πίεση στην αντίπαλη άμυνα.

Το τελικό αποτέλεσμα, αν μη τι άλλο, ήταν δίκαιο και για τις δύο ομάδες. Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η ΑΕΚ είχαν ευκαιρίες και θα μπορούσα να τελειώσουν το παιχνίδι, ειδικότερα η ΑΕΚ που δεν εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις της. Σίγουρα η Ένωση πλήρωσε τον τρόπο παιχνιδιού της που ήταν σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος πίσω από την σέντρα με αντεπιθέσεις.

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης Κέρκυρα - ΑΕΚ

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής/Βοηθοί: Δελφάκης (Αρκαδίας)/ Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Κούλα (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)/ Αμυγδάλης (Σερρών)

Καιρός: Αίθριος

Κέρκυρα (Καβακάς): Γκαλίνοβιτς, Μίχος (Ηλιάδης 73'), Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Γραμμόζης, Οσμάν, Αγρίτης (Τσίγκας 57'), Μπάρκογλου (Μαζνόβ 72'), Καλαντζής, Ιωάννου

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Λεονάρντο (Μπέλεκ 74'), Κλωναρίδης (Σιαλμάς 81'), Μάκος (Ρίκκα 61'), Λαγός, Λυμπερόπουλος, Μπουγαΐδης, Αργυρίου, Βάργκας

Κίτρινες κάρτες: Μάκος 32', Ρίκκα 65', Κοντοδήμος 72', Ηλιάδης 88'

Σκόρερ: Οσμάν 14' (1-0), Κλωναρίδης 16' (1-1), Λυμπερόπουλος 37' (1-2), Τσίγκας 90+ (2-2)

Αναλυτικά η βαθμολογία

Η Κέρκυρα την κατοχή η ΑΕΚ το προβάδισμα

Κρίσιμο ήταν το ματς στο ΕΑΚ της Κέρκυρας, με τους γηπεδούχους να παίζουν για την παραμονή τους στην Superleague και την ΑΕΚ να θέλει να τελειώσει το θέμα της συμμετοχής στα πλέι οφ.

Από το πρώτο λεπτό του ματς, οι Φαίακες έδειξαν πως θέλουν πολύ τον αγώνα και μέχρι και το 11ο λεπτό είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, έγινε και η πρώτη φάση που ξεσήκωσε τους πάγκους και τον κόσμο στο γήπεδο.

Ο Ιωάννου βγαίνει στα πλάγια της περιοχής υπό πίεση μεν αλλά με τον Κωνσταντόπουλο τετ α τετ, περνάει τον τερματοφύλακα της Ένωσης και σχεδόν στην γραμμή του άουτ πλασάρει, αλλά ο Κοντοές διώχνει σε κόρνερ με το στήθος.

Η πρώτη απόφαση του διαιτητή ήταν πέναλτι καθώς θεώρησε πως ο παίκτης της ΑΕΚ έδιωξε με το χέρι. Διαμαρτυρία των παικτών του δικεφάλου, συνεννόηση του διαιτητή με τον βοηθό και τελικά δείχνει κόρνερ. Εκεί είναι που διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες της Κέρκυρας. Το σίγουρο είναι πως από το ριπλέι, η κάμερα δεν δείχνει ξεκάθαρα για το αν είναι χέρι ή όχι.

Γκολ-γκολ...

Με αυτά και αυτά, περάσαν 3 λεπτά, οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το κόρνερ και ο Οσμάν με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους, με την ΑΕΚ να γλυτώνει το πέναλτι αλλά όχι και το γκολ.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση, με τους κιτρινόμαυρους στην πρώτη φάση στο παιχνίδι, να πετυχαίνουν γκολ στο 16ο λεπτό. Ο Λεονάρντο από τα δεξιά, βγάζει σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Κλωναρίδης με φόρα πηδάει στο Θεό και καρφώνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκαλίνοβιτς, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Η Κέρκυρα ξεπέρασε σχετικά γρήγορα την ψυχρολουσία της ισοφάρισης και συνέχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ. Στο 22', ο Ιωάννου πιάνει κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ και ο Κωνσταντόπουλος κάνει την επέμβαση του αγώνα στην δεξιά του γωνία, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Λύμπε όπως με Παναιτωλικό

Στη συνέχεια του αγώνα ο ρυθμός έπεσε χωρίς να γίνει κάποια ιδιαίτερη φάση. Η Κέρκυρα ναι μεν είχε την κατοχή αλλά χωρίς να δημιουργεί κινδύνους για την ΑΕΚ που δεν είχε κάνει δεύτερη φάση στο ματς. Στο 37' όμως οι κιτρινόμαυροι βγήκαν στην αντεπίθεση και έκαναν το 1-2.

Ο Κλωναρίδης έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, μπήκε μέσα στην περιοχή, προσπάθησε να βγάλει στο δεύτερο δοκάρι στον Λεονάρντο, ο Γκαλίνοβιτς παρεμβαίνει, αλλά η μπάλα στήνεται στον Λυμπερόπουλο ο οποίος με καρφωτό σουτ "τρυπάει" τον Γκαλίνοβιτς και πετυχαίνει το 7ο γκολ στην σεζόν.

Το γκολ της ΑΕΚ πάγωσε το ματς και μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι δεν έκαναν τίποτα αξιόλογο, πλην ενός σουτ στην κίνηση του Γραμμόζη στο 44ο λεπτό.

Η Κέρκυρα πιέζει, η ΑΕΚ αντεπιτίθεται

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Κέρκυρα μπήκε και πάλι όπως στην αρχή του αγώνα, με συνεχόμενη πίεση για να πετύχει νωρίς το γκολ της ισοφάρισης. Την καλή φάση όμως την έκαναν οι φιλοξενούμενοι με τον Κλωναρίδη στον 51', όταν ο Καφές τον έβγαλε τετ α τετ, αλλά το σουτ στην κίνηση πέρασε άουτ.

Στο 62' ήρθε η απάντηση της Κέρκυρας με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γραμμόζη, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ φάνηκε να δίνει χώρους στον αντίπαλο και να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Στο 68', μπαλιά πάρε βάλε στον Βάργκας από τον Λυμπερόπουλο, ο Κολομβιανός την κεφαλιά από την καρδιά της περιοχής, ο Γκαλίνοβιτς χαμηλά διώχνει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να τελειώσει το ματς, με τον Λυμπερόπουλο στο 79', να βγάζει την σέντρα, ο Κλωναρίδης στο δεύτερο δοκάρι, πιάνει την κεφαλιά αλλά την έστειλε άουτ.

Τσίγκας γκολ και... 2-2

Μέχρι την λήξη του αγώνα η Κέρκυρα είχε ανέβει σχεδόν όλη από το μισό της σέντρας και πάνω, με την ΑΕΚ να αμύνεται πολύ καλά και να μην επιτρέπει καμία φάση στους γηπεδούχους. Τα πέντε λεπτά καθυστέρησης ανάγκασαν την Κέρκυρα να βγει όλη μπροστά για τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο 94' έγινε βαθιά μπαλιά στην περιοχή της ΑΕΚ ο Μαζνόβ με κεφαλιά έδωσε την μπάλα στον Τσίγκα στα αριστερά της περιοχής της Ένωσης, ο τελευταίος έκανε πέρασε τον Αργυρίου και με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω στον Κωνσταντόπουλο που δεν αντέδρασε και το τελικό σκορ έγραψε 2-2.

Ο MVP του αγώνα

Ο Βίκτωρ Κλωναρίδης που πέτυχε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ και δημιούργησε το δεύτερο. Ο νεαρός ήταν μέσα σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις και σίγουρα αποτελεί λαχείο για τους κιτρινόμαυρους. Η νέα σεζόν θα τον βρει πρωταγωνιστή στην Ένωση.

Απογοήτευση

Ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα περίμενε στην άμυνα και χτύπαγε στην κόντρα. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις και το πλήρωσε στο τέλος.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ