STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1

Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1
INTIME SPORTS

Μετά από 3 αποτυχημένες προσπάθειες, ο Νταβίδ Φουστέρ έσπασε την κατάρα των πέναλτι και με εύστοχη εκτέλεση στο 41ο λεπτό, χάρισε στην ομάδα ένα σπουδαίο τρίποντο στην Καβάλα, στέλνοντάς την και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν την παράδοση, που τους θέλεις να... σηκώνουν κεφάλι (αναλυτικότερα εδώ ) μετά από ήττα σε ντέρμπι και αποδεικνύοντας πως ξέχασαν μια για πάντα το γκολ του Μπλάνκο, πέρασαν από μια έδρα που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ άφησαν βαθμούς (2 και 3 αντίστοιχα).

Η νίκη στην Καβάλα μετά από 11 χρόνια ήρθε πιο εύκολα απ' ότι περίμεναν οι Πειραιώτες κι αυτό οφείλεται στην ώριμη και σοβαρή εμφάνισή τους. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έδωσαν πολλά δικαιώματα στους "Αργοναύτες", δημιούργησαν αρκετές φάσεις και έφυγαν από την πόλη της Μακεδονίας, μ' ένα σπουδαίο τρίποντο στις αποσκευές.

Το γκολ της αναμέτρησης, το πέτυχε ο Νταβίδ Φουστέρ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (το κέρδισε ο Φετφατζίδης μετά από ανόητο χτύπημα του Πετκάκη), διώχνοντας έτσι και το άγχος με τα φετινά χαμένα πέναλτι.

Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, που φρέσκαρε την ομάδα του όποτε έπρεπε και την στιγμή που οι γηπεδούχοι πήγαν να... σηκώσουν κεφάλι, ο Ισπανός με τις κινήσεις από τον πάγκο, εξουδετέρωσε τον αντίπαλό του.

Μ' αυτή τη νίκη, οι Πειραιώτες ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό, όμως έχουν να περηφανεύονται πως πέρασαν από μια πολύ δύσκολη έδρα και ιδιαίτερα μετά από μια ήττα σε ντέρμπι. Δεν είναι και λίγο...

Από την άλλη πλευρά, η Καβάλα έμεινε στους 19 βαθμούς, έπεσε στην 6η θέση, όμως στα επόμενα ματς που θα γυρίσουν και οι τιμωρημένοι θα εμφανιστεί σίγουρα πιο δυνατή και ισχυρή.

Αναλυτικά η βαθμολογία εδώ

Το RedPlanet.gr ήταν στην Καβάλα και σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό και με videos, τι συνέβη στο "Ανθή Καραγιάννη".

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"

Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Τέταρτος: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: 73' Βουτσίτσεβιτς, 79' Ντιέ, 89' Ντουγκλάο / 67' Αβραάμ Παπαδόπουλος

Γκολ: 41' Φουστέρ πεν.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Καβάλα (Χένρι Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε (71΄ Αλεξάντροβιτς), Ντιέ, Βουτσίτσεβιτς (90+1' Πέρες), Ντικρόκ, Δρόσος (83΄ Γιάννου), Ναζλίδης.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Χολέμπας, Μοντεστό, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (900+2' Γ. Παπαδόπουλος), Φετφατζίδης (55΄ Ουρτάδο), Φουστέρ, Ρόμενταλ (69΄ Πάντελιτς), Μιραλάς.

Η μάχη των πάγκων

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο τεχνικός της Καβάλας. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκαλίνοβιτς, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ντουγκλάο και Τόμασιτς, δεξιά ήταν ο Πετκάκης και αριστερά Χργκοβιτς. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντικρόκ και Ντιέ, μπροστά τους ήταν ο Βουτσίτσεβιτς, αριστερά ο Ογκμπέτσε, δεξιά ο Δρόσος και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ναζλίδης.

Δίχως εκπλήξεις, με το αγαπημένο του 4-2-3-1 και τον Φετφατζίδη σε ρόλο αντι-Ριέρα παρέταξε την ομάδα του ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Την "ερυθρόλευκη" εστία υπερασπίστηκε ο Πάρντο, σέντερ μπακ ήταν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Μοδέστο, αριστερά ο Χολέμπας και δεξιά επέστρεψε ο Βασίλης Τοροσίδης.

Στα χαφ, ο Ντουντού είχε δίπλα του τον Ιμπαγάσα αντί του Ουρτάδο, αριστερά όπως σας προαναφέραμε ήταν ο Φετφατζίδης, δεξιά ο Ρόμενταλ, στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μιραλάς και λίγο πιο πίσω ήταν ο Φουστέρ.

Αν και στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, οι παίκτες της Καβάλας μπήκαν πιο φουριόζοι με σκοπό να αιφνιδιάσουν, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία.

Αφεντικό οι Πειραιώτες απ' την αρχή

Στο 3ο μόλις λεπτό, ο Φουστέρ έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Μιραλάς, που από τα δεξιά εντός της αντίπαλης περιοχής έκανε το σουτ, όμως ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε εύκολα με το ένα χέρι. Αυτή ήταν η πρώτη καλή στιγμή, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Όχι γιατί οι Πειραιώτες δεν είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, απλά επειδή δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν και να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Παρόλα αυτά, όσο περνούσαν τα λεπτά, οι "ερυθρόλευκοι" πατούσαν όλο και καλύτερα στο γήπεδο, είχαν πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και έβρισκαν σιγά σιγά τους αυτοματισμούς τους. Στο 25', η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε μια καλή ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Ιμπαγάσα βγήκε στην αντεπίθεση, όμως η πάσα του για τον Ρόμενταλ ήταν δυνατή και κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στην συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί κινδύνους, όμως να μην έχει καθαρό μυαλό στην τελευταία πάσα. Μοναδικές εξαιρέσεις, ήταν οι δύο φάσεις της Καβάλας, στο 33' και στο 36', αλλά τόσο το σουτ του Βουτσίτσεβιτς, όσο κι αυτό του Δρόσου, κατέληξε εκτός της εστίας του Πάρντο.

Φουστέρ, ο... πεναλτίστας (0-1)!

Και ενώ όλα έδειχναν πως δύσκολα θα δούμε κάποιο γκολ στο πρώτο μέρος, μια ωραία ενέργεια του Φετφατζίδη και ένα ανόητο χτύπημα του Πετκάκη εντός της περιοχής, "ανάγκασαν" τον διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φουστέρ που ευστόχησε και στο 41' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, σπάζοντας παράλληλα την κατάρα που είχαν φέτος οι Πειραιώτες στα πέναλτι. Ιμπαγάσα, Ριέρα, Ντουντού δεν τα είχαν καταφέρει, όμως ο... κατά τ' άλλα λίγος Φουστέρ, βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από τα 11 βήματα. Τίποτα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά και έτσι η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, τα πράγματα δεν άλλαξαν, αφού οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά και είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Στο 53ο λεπτό, ο Ντουντού έκλεψε την μπάλα, έβγαλε ωραία κάθετη για τον Μιραλάς, όμως ο Βέλγος καθυστέρησε και το σουτ του κόντραρε στο σώμα αμυντικού της Καβάλας.

Η αντεπίθεση της Καβάλας

Από 'κει και πέρα, οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, μπροστά από εστία του Πάρντο. Το σουτ του Ναζλίδη στο 58' ήταν η αρχή, ενώ η φάση στο 61' ήταν το αποκορύφωμα πως η Καβάλα δεν θα τα παρατήσει εύκολα.

Συγκεκριμένα, στην δεύτερη φάση που αναφερθήκαμε, ο Δρόσος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Βουτσίτσεβιτς έκανε με τη μια το σουτ εντός της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού.

Τα επόμενα λεπτά, οι Πειραιώτες κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και σε συνδυασμό με τις αλλαγές του Ερνέστο Βαλβέρδε που έδωσαν φρέσκο... αέρα την ενδεκάδα, έκοψαν τις ορέξεις στην Καβάλα. Το δυνατό σουτ του Ντικρόκ στο 75' ήταν μια καλή φάση, όχι όμως και η τελευταία του αγώνα.

Στην συνέχεια, είδαμε τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή ευκαιρία, όμως το 1-0 δεν άλλαξε, αφού το σουτ του Μιραλάς στο 85' έδιωξε με υπερένταση, ενώ η επικίνδυνη μπαλιά του Πετκάκη εξουδετερώθηκε από τον Ουρτάδο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ