STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ιταλική υπόθεση το 0-0 ανάμεσα σε Αστέρα και Ολυμπιακό στην Τρίπολη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο και κάτω από συνεχή βροχόπτωση, Αστέρας και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στην Τρίπολη για την 16η αγωνιστική. Οι γκολκίπερ των ομάδων πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Προερχόμενος από δύο σημαντικές εντός έδρας νίκες και μάλιστα με ανατροπή (ΑΕΚ, Παναιτωλικός) υποδέχθηκε ο Αστέρας τον Ολυμπιακό στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 16η αγωνιστική της Super League.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος κατέστρωσε τα σχέδιά του για την αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους" χωρίς να υπολογίζει στον Ελίνι Δημούτσο, ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες αλλά και τον Ίγκορ, ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης ενάμιση μήνα λόγω θλάσης. Αντίθετα στα σχέδια του Έλληνα τεχνικού συμπεριλήφθηκε ο 20χρονος Ιβοριανός επιθετικός, Σεντρίκ Γκοντό, ο οποίος επανήλθε στο 100% μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε.

Ιταλική υπόθεση το 0-0 ανάμεσα σε Αστέρα και Ολυμπιακό στην Τρίπολη

Ο Πάουλο Μπέντο από την πλευρά του δεν είχε στην διάθεση του τους τραυματίες Μποτία, Μπουχαλάκη, Μαρτίνς, άφησε εκτός για λόγους τακτικής Ντομίνγκες και Ανσαριφάρντ, ενώ στην Τρίπολη δεν πήγε ούτε ο Ελαμπντελαουί που είναι μια ανάσα από την μετακίνηση του στην Χαλ. Πάντα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής οι Ντα Κόστα και Ρομαό. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν δίστασε να δώσει φανέλα βασικού σε τρεις παίκτες που προέρχονται από την Ακαδημία του Ολυμπιακού, τους Ρέτσο, Ανδρούτσο και Μανθάτη.

Ιταλική υπόθεση το 0-0 ανάμεσα σε Αστέρα και Ολυμπιακό στην Τρίπολη

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και με τους Ντοναρούμα, Λεάλι να... κατεβάζουν ρολά, Αστέρας και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στην Τρίπολη. Από τον Δεκέμβρη του 2014 είχε να μείνει χωρίς νίκη σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός. Τότε αντίπαλοι ήταν ΠΑΟΚ (3/12, 1-2) και ΠΑΣ Γιάννινα (6/12, 2-2) που είχαν φύγει με αποτέλεσμα από το Φάληρο. Για τον Αστέρα ήταν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα εντός έδρας, μετά τις νίκες που προηγήθηκαν με ΑΕΚ, Παναιτωλικό.

Νο goal αλά Ιταλικά

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης), Κυριάκος Μερκενίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Αστέρας (Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Μπέρτος, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Φαρίνια (64' Κώτσιρας), Στανισάβλιεβιτς (46' Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς (83' Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (82' Ελιουνούσι), Φορτούνης (66' Καρντόσο), Σεμπά, Μανθάτης (λ.τ. 46' Καμπιάσο), Ιντέγε.

Γκολ: - / -

Κάρτες: 19' Ιγκλέσιας, 47' & 61' (2η κίτρινη - κόκκινη) Μάσα / 42' Φορτούνης, 90+3' Μιλιβόγεβιτς

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Το παιχνίδι πολύ γρήγορα είχε διακοπή εξαιτίας της ανεπάρκειας των προβολέων και όταν άρχισε ξανά, ο Αστέρας έδειξε πολύ μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα σε έναν αγωνιστικό χώρο που σωστό ποδόσφαιρο ήταν αδύνατο να παιχτεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να υπολογίσουν πότε θα τσουλήσει και πότε θα κολλήσει η μπάλα, ενώ πολλές φορές αναγκάζονταν να τη σηκώνουν από το χόρτο πριν ψάξουν μια όπως όπως μεταβίβαση.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν περισσότερο εξοικειωμένοι σε αυτά τα δεδομένα και έβρισκαν συχνά τον τρόπο να επισκέπτονται απειλητικά την εστία του Λεάλι. Όπως στο 21', όταν ο Ιταλός σταμάτησε καταπληκτικά τον Μάσα στο τετ-α-τετ, ενώ δύο λεπτά μετά έδιωξε σε κόρνερ το μονοκόμματο σουτ του Αργεντίνου εκτός περιοχής.

Μετά το μισάωρο άρχισε να προσαρμόζεται στις συνθήκες ο Ολυμπιακός, ειδικά οι παίκτες της επιθετικής γραμμής, τη στιγμή που ήταν φανερά επηρεασμένος ο Φορτούνης από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Δεν μπορούσε να κοντρολάρει, ούτε να κουβαλήσει τη μπάλα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός. Το κατάφερε ουσιαστικά μόνο στη φάση του 39', όταν ο άνοιξε ωραία τη μπάλα στον Σεμπά που από δύσκολη γωνία σούταρε για την απόκρουση του Ντοναρούμα σε κόρνερ.

Τα στατιστικά του ημιχρόνου:

Ιταλική υπόθεση το 0-0 ανάμεσα σε Αστέρα και Ολυμπιακό στην Τρίπολη

STOP ΑΠΟ ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ - ΛΕΑΛΙ

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου μέρους ο γκολκίπερ του Αστέρα αντέδρασε σωτήρια στην αριστερή του γωνία μετά την καρφωτή κεφαλιά του Ανδρούτσου, ενώ μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη έφυγε χιλιοστά άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων στο 48'. Ένα λεπτό αργότερα από "τσαφ" του Βιάνα, ο Μανιάς δεν μπόρεσε να βάλει όπως ήθελε την προβολή. Παρά τις αντιξοότητες του αγωνιστικού χώρου και του καιρού, το παιχνίδι είχε ένταση, νεύρο και καλό -τηρουμένων των συνθηκών- ρυθμό.

Ο Ιντέγε στο 53' δεν έβαλε όση δύναμη έπρεπε στην κεφαλιά του, με τη βροχή να κάνει ξανά την εμφάνιση της στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" μετά από μια ολιγόλεπτη παύση. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε, ήταν ένα ματς λαθών και υπομονής.

Οι ισορροπίες στον αγωνιστικό χώρο άλλαξαν με την αποβολή του Μάσα στο 61' (2η κίτρινη για πτώση εντός περιοχής), με τους Μπέντο και Ελευθερόπουλο να αρχίζουν τις κινήσεις από τον πάγκο. Κώτσιρας (Φαρίνια) μέσα για τον Αστέρα, Καρντόσο (Φορτούνης) για τον Ολυμπιακό και αλλαγή συστήματος σε 4-4-2.

Στο 67' ο Παραγουανός φορ αστόχησε απελπιστικά από τα τρία μέτρα σε γύρισμα πάρε - βάλε του Ανδρούτσου από δεξιά. Λίγο έλειψε να πληρώσει την αστοχία αυτή ο Ολυμπιακός, αφού ο Μανιάς ένα λεπτό μετά κέρδισε τις κόντρες αλλά όχι και τον Λεάλι, που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ στο σουτ του Έλληνα επιθετικού με το αριστερό.

Ήταν η ώρα των γκολκίπερ, καθώς στο 72' ο Ντοναρούμα μιμήθηκε τον συμπατριώτη του με σωτήρια επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ (βρήκε και στο κεφάλι του Ιντέγε η μπάλα) του Μιλιβόγεβιτς. Νέα απάντηση από τον Λεάλι, που στο 79' σταμάτησε και πάλι τον Μανιά!

Ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ μέχρι το τέλος, ο Αστέρας αμύνθηκε και δεν βρήκε χώρους στην κόντρα. Χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", με πρωταγωνιστές τους γκολκίπερ των δύο ομάδων, που ξεκίνησαν από τις Ακαδημίες Μίλαν (Ντοναρούμα) και Γιουβέντους (Λεάλι).

Τα στατιστικά του αγώνα:

Ιταλική υπόθεση το 0-0 ανάμεσα σε Αστέρα και Ολυμπιακό στην Τρίπολη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Θα μπορούσε να είναι κάθε ευκαιρία που σταμάτησε επάνω στους γκολκίπερ. Θα επιλέξουμε όμως την πλέον κλασική που χάθηκε στο ματς, όταν ο νεοεισελθών στην αναμέτρηση Καρντόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το άψογο γύρισμα του Ανδρούτσου και από τα τρία μέτρα σημάδεψε απελπιστικά άουτ με το δεξί...

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Από τα ριπλέι δεν προκύπτει ξεκάθαρη παράβαση στην πτώση του Φορτούνη (παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα) στο 42', ο Κύζας έχασε όμως το πάτημα του Ιγκλέσιας από πίσω στον αστράγαλο του Μανθάτη στο 45' και όχι μόνο δεν καταλόγισε φάουλ, αλλά κυρίως δεν έδειξε την άγουσα στα αποδυτήρια (είχε ήδη και μια κίτρινη από το 19') στον Αργεντίνο του Αστέρα. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει μετά το μαρκάρισμα και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα... Θεώρησε θέατρο την πτώση του Μάσα (πάτησε το πόδι του Βιάνα και έπεσε) στο 60ο λεπτό και τον τιμώρησε με 2η κίτρινη - κόκκινη για θέατρο. Με λάθη η διαιτησία του συνολικά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Από κοινού οι Ντοναρούμα και Λεάλι μοιράζονται το βραβείο του MVP της αναμέτρησης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η κίνηση του Καμπιάσο στο τέλος προς τον διαιτητή. Ο Αργεντίνος ζήτησε από τον Κύζα να κρατήσει επιπλέον χρόνο μετά από κάποιες διακοπές του αγώνα στις καθυστερήσεις, δείγμα του επαγγελματισμού και της νοοτροπίας του, έστω και στην προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία που βρίσκεται. Για έναν παίκτη με τις δικές του παραστάσεις και τα όσα έχει κατακτήσει στην καριέρα του, μια ισοπαλία με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη, είναι ένα... τίποτα. Παίζοντας σε τέτοιες καιρικές συνθήκες και σε αγωνιστικό χώρο για... γέλια, ο Καμπιάσο απέδειξε γιατί πέτυχε στο υψηλότερο επίπεδο. Ήθελε μια ακόμη ευκαιρία για να φτάσει ο Ολυμπιακός στη νίκη, έστω κι αν αυτό το 0-0 ελάχιστα στερούσε από τους "ερυθρόλευκους".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο αγωνιστικός χώρος στον οποίο πάλεψαν οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν απαράδεκτος. Όχι μόνο "απαγόρευσε" στους περισσότερο τεχνίτες να αγωνιστούν σύμφωνα με το ταλέντο τους αλλά την ίδια στιγμή ήταν και άκρος επικίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Θλιβερή πραγματικότητα να εμφανίζουν αυτή την κατάσταση 9 στα 10 γήπεδα στην Ελλάδα, σε μέρες με βροχόπτωση.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ