STOIXIMAN SUPER LEAGUE

H κρίσιμη απολογία για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League έχει καλέσει σε απολογία τον Ολυμπιακό στις 15:00 μετά την πειθαρχική δίωξη του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου για τα γεγονότα στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά την 1η Απριλίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Με τι κινδυνεύουν οι Πειραιώτες.

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού οργάνου της Super League θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι (15:00) ο Ολυμπιακός για την περιβόητη υπόθεση με τον Πλατανιά στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος την 1η Απριλίου, όπου σύμφωνα με μέλη της αποστολής της ομάδας των Χανίων υπήρξε χειροδοκία στα αποδυτήρια στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος εξέτασε τους φακέλους με τις καταθέσεις, αποφάσισε να ασκήσει την πειθαρχική δίωξη και σύμφωνα (και) με το άρθρο 29 του ΚΑΠ "περί βίας". Σκοπός είναι να χυθεί φως στην υπόθεση, να ακουστούν όλες οι απόψεις και να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα.

ΟΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 29

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, με βάση τις καταθέσεις των μελών της αποστολής του Πλατανιά στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις αναφορικά με το τι συνέβη εκείνο το βράδυ στο Φάληρο. Άλλοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε ξυλοδαρμός, άλλοι έκαναν λόγο για ένταση έξω από τα αποδυτήρια και όχι για χρήση βίας και άλλοι ανέφεραν πως δεν συνέβη το παραμικρό, όπως οι Μανούσος και Μπανανά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το άρθρο 29 του ΚΑΠ, οι Πειραιώτες κινδυνεύουν με τιμωρία της έδρας τους (κεκλεισμένων των θυρών ή διεξαγωγή αγώνων σε ουδέτερο γήπεδο), βαρύ πρόστιμο, αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα (έχει επικυρωθεί η βαθμολογία για τις θέσεις 1-5, αν και ο ΠΑΟΚ έχει προσφύγει στο διαιτητικό), ενώ το άρθρο κάνει λόγο και για υποβιβασμό σε κάποιες περιπτώσεις, αν και στην συγκεκριμένη με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν φαντάζει πολύ ακραίο (αντικρουόμενες απόψεις παικτών, δεν υπάρχει υλικό από τις κάμερες, δεν αναφέρει τίποτα σχετικό η έκθεση της αστυνομίας και οι υπόλοιποι αρμόδιοι του αγώνα, αργοπορημένη καταγγελία για το συμβάν).

H κρίσιμη απολογία για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ... ΓΩΝΙΑ Ο ΠΑΟΚ

Η συγκεκριμένη υπόθεση ενδιαφέρει και τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας, προσδοκώντας ότι θα δικαιωθεί και πως παράλληλα θα υπάρξει καταδίκη για τον Ολυμπιακό στην συγκεκριμένη υπόθεση με τον Πλατανιά, κάτι που θα σήμαινε ότι θα κατακτούσε αυτός το πρωτάθλημα. Βέβαια, έχει και αυτός την δική του υπόθεση με τον τελικό Κυπέλλου, όπου απολογείται αύριο (25/5) και κινδυνεύει επίσης με αφαίρεση βαθμών, όντας και υπότροπος.

Όπως και να 'χει, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η σημερινή εκδίκαση, είναι δεδομένο πως η πλευρά του νομικού τμήματος του Ολυμπιακού θα χρησιμοποιήσει τις διαφορετικές καταθέσεις για να ενισχύσει την θέση της, καθώς και τις επίσημες εκθέσεις που υπάρχουν από τον αγώνα. Από την άλλη βέβαια, για να ασκηθεί δίωξη, σημαίνει ότι οι καταγγελίες είναι σοβαρές και χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Εν αναμονή της απολογίας, λοιπόν...

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ