STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η ΑΕΛ των 33 παικτών και των 15 εθνικοτήτων

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΛΑΡΙΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΑΕΛ EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα στη Super League η οποία ύστερα από 20 παιχνίδια έχει χρησιμοποιήσει τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών είναι η πολυπολιτισμική ΑΕΛ. Ποια είναι αυτή με το μικρότερο ροτέισον; To Sport24.gr καταγράφει. (Infographic).

Ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζει την ΑΕΛ στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League δεδομένα δεν είναι η πορεία που κάνει. Οι "βυσσινί", που ανέβηκαν εφέτος στη μεγάλη κατηγορία, προσπαθούν να κρατηθούν σε αυτή. Στόχος είναι η παραμονή και προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες.

ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Η ομάδα του κάμπου, όμως, ξεχωρίζει για δύο στοιχεία. Πρώτα, για το γεγονός ότι έχει κάνει τις περισσότερες μεταγραφές από κάθε άλλη στη χειμερινή περίοδο. Αποκτήθηκαν δέκα ποδοσφαιριστές, με τελευταίο τον Κροάτη επιθετικό, Άντναν Αγκάνοβιτς, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τους νεοαποκτηθέντες που δεν έχει προλάβει να αγωνιστεί. Οι υπόλοιποι εννέα έχουν καταγράψει έστω και μία συμμετοχή. Το δεύτερο στοιχείο που καθιστά "ξεχωριστή" την ΑΕΛ, είναι ότι καμία άλλη ομάδα μέχρι σήμερα στη Super League δεν έχει χρησιμοποιήσει τόσους διαφορετικούς παίκτες.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ 33 ΠΑΙΚΤΕΣ

Τη βυσσινί φανέλα σε 20 παιχνίδια έχουν φορέσει 33 παίκτες. Ανάμεσα σε αυτούς, μάλιστα, έχουν παίξει 3 Ισπανοί (Ναβάρο, Τσάκο, Γκαγιέγο), δύο Σέρβοι (Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς), ένας Βραζιλιάνος (Ντοντό), ένας Αργεντινός (Ντεγκρά), ένας Γάλλος (Τικό), ένας Γκανέζος (Κόντορ), ένας Σλοβάκος (Φάρκας), ένας Ουρουγουανός (Βαρέλα), ένας Νοτιοαφρικανός (Μασαλέσα), ένας Βενεζουελάνος (Ουρτάδο), ένας Λετονός (Ικαούνιεκς), ένας Αζέρος (Γκουλουζάντε), ένας Κύπριος (Αβραάμ) και ένας από την Ονδούρα (Ρέγιες).

ΟΙ 15 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ

Είναι βέβαιο ότι προσεχώς θα χρησιμοποιηθεί και ο Αγκάνοβιτς, επομένως στην ΑΕΛ θα έχουν καταγράψει συμμετοχή στη Super League 34 ποδοσφαιριστές, 15 διαφορετικών εθνικοτήτων, χωρίς ασφαλώς να υπολογίζονται οι Έλληνες σε αυτούς. Οι ομάδες που ακολουθούν τους Θεσσαλούς στη λίστα με τους περισσότερους παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί έως σήμερα στο πρωτάθλημα είναι ο Παναθηναϊκός και η Βέροια με 30. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα δηλαδή που έχει καταγράψει το μικρότερο ροτέισον, είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μόλις 22 ποδοσφαιριστές έχουν παίξει με τους Ηπειρώτες στο πρωτάθλημα. Δείτε παρακάτω πόσους παίκτες έχει χρησιμοποιήσει κάθε ομάδα στη Λίγκα:

Η ΑΕΛ των 33 παικτών και των 15 εθνικοτήτων

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ