STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής

Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής
Χουάντερσον, Μπαρτολίνι, Φάρκας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΛ βρέθηκε να χάνει 1-0 από τον Ηρακλή, κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή, αλλά το τραγικό σφάλμα του Ντεγκρά έφεραν το 2-2 στο AEL FC Arena. Δύο γκολ ο Αβραάμ για τους "βυσσινί", Λάμπρου και Λεοζίνιο τα γκολ του Γηραιού.

Εξαιρετικό παιχνίδι έγινε στο AEL FC Arena ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ηρακλή, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της Super League (3η αγωνιστική). Οι "βυσσινί" ήταν ανώτεροι, βρέθηκαν να χάνουν 1-0, το γύρισαν σε 2-1, αλλά στο 65' ένα φοβερό σφάλμα του Ντεγκρά, είχε ως αποτέλεσμα να έρθει το τελικό 2-2.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΛ στη μεγάλη κατηγορία μετά τη σεζόν 2010-2011, οπότε και ήταν η τελευταία αγωνιστική περίοδος που οι Θεσσαλοί έπαιξαν στη Super League. Θα μπορούσαν κάλλιστα να εκκινήσουν με τρίποντο, αλλά από τη μία το λάθος του γκολκίπερ τους και από την άλλη οι πολλές χαμένες ευκαιρίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο ισόπαλο αποτέλεσμα.

Από τη μεριά του ο Γηραιός κατόρθωσε να προηγηθεί με τον νεοαποκτηθέντα Λάμπρου, είχε στόχο να "χτυπά" στην αντεπίθεση και αν περιόριζε κάποια αμυντικά λάθη, ίσως να μπορούσε να φύγει με τη νίκη από το AEL FC Arena.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο:AEL FC Arena

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου

Βοηθοί: Παναγιώτης Μεσσήνης, Βασίλειος Λάμπρου

ΑΕΛ (Α. Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Ναβάρο (39' Ρέντζας), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (30' Κόντορ), Αναστασόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς, Λαμπρόπουλος (71' Μαρουκάκης), Αβραάμ, Ναζλίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κυριακίδης (53' Καραγκούνης), Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Κούρος, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος (56' Σαραμαντάς), Λάμπρου (65' Κυνηγόπουλος, Πασάς, Λεοζίνιο, Περόνε

Γκολ:15', 55' Αβραάμ - 11' Λάμπρου, 65' Λεοζίνιο

Κάρτες: 29' Φατιόν, 50' Φάρκας, 53' Γιοβάνοβιτς, 90'+4' Ναζλίδης / 18' Κυριακίδης, 33' Αγγελόπουλος, 62' Ρούσσος, 80' Καραγκούνης

Ανασκόπηση αγώνα

Η ΑΕΛ ύστερα από ένα αναγνωριστικό πεντάλεπτο ανέλαβε πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης και άρχισε να πιέζει τον Ηρακλή για να σκοράρει. Οι "βυσσινί" πίεζαν ψηλά για να υποχρεώσουν σε αμυντικό λάθος τους φιλοξενούμενους. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης ο Γηραιός πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ, με τον Λάζαρο Λάμπρου, στο ντεμπούτο του! Ο Λεοζίνιο στο 11' έδωσε μια υπέροχη διαγώνια πάσα στον 19χρονο επιθετικό, ο οποίος κουβάλησε μερικά μέτρα τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και "κρέμασε" τον Ντεγκρά για το 0-1! Το προβάδισμα για τους Θεσσαλονικείς δεν διατηρήθηκε για πολύ. Ο... δαιμόνιος Ντέλετιτς από τη δεξιά πλευρά συνέκλινε προς το κέντρο, έβγαλε κάθετη πάσα στην καρδιά της άμυνας του Ηρακλή, Ρούσσος και Κυριακίδης δεν συνεννοήθηκαν, με αποτέλεσμα ο Αβραάμ να φύγει από πίσω τους, να πλασάρει και να νικά τον Χουάντερσον για το 1-1, στο 15'!

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε παράπονα από τον αριστερό του μπακ, τον Μονιάκη, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει στο 29'! Στη θέση του πέρασε ο Κόντορ, ο Γκανέζος που εκτελεί τα πλάγια λες και... σουτάρει. Το κακό για τους γηπεδούχους ήταν ότι γρήγορα, στο 39', ο Ναβάρο χτύπησε και έγινε αναγκαστική αλλαγή (πέρασε στη θέση του ο Ρέντζας). Είχε απομείνει μία αλλαγή για τον τεχνικό της ΑΕΛ, περίπου πέντε λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους. Το 45λεπτο κύλησε με την ομάδα του κάμπου να έχει την υπεροχή και να επιχειρεί να προκαλεί ρήγματα από τις πτέρυγες, με Αβραάμ (αριστερά) και Ντέλετιτς (δεξιά). Ο Περόνε ήταν απομονωμένος στη γραμμή κρούσης για τον Ηρακλή, με την ΑΕΛ να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής

(τα στατιστικά του α' μέρους)

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έμοιαζε με αυτό του πρώτου. Πάλι με την ΑΕΛ να πρεσάρει για το γκολ. Στο 52' οι βυσσινί έχασαν καλή ευκαιρία. Ο Αβραάμ συνεργάστηκε άψογα με τον Κόντορ, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Η ανατροπή έγινε στο 55'! Ο Ναζλίδης βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Ντέλετιτς από θέση βολής έκανε την κεφαλιά - ψαράκι από κοντά, ο Χουάντερσον έπεσε στην δεξιά του γωνία και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Κανείς από τους παίκτες του Ηρακλή δεν βρέθηκαν όμως κοντά για να πάρουν το ριμπάουντ και να διώξουν, με αποτέλεσμα ο Αβραάμ από κοντά να πλασάρει εύστοχα από κοντά (2-1)! Στο 62' οι "κυανόλευκοι" σπατάλησαν μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Πασάς έβγαλε κάθετη στον Λεοζίνιο, αλλά ο Βραζιλιάνος καθυστέρησε υπερβολικά και δεν πλάσαρε τον Ντεγκρά. Πήρε το... αίμα του πίσω ο "Λεό" στο 65', τρία λεπτά μετά. Εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος που σπανίως βλέπουμε στα γήπεδα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Ματίας Ντεγκρά, θέλησε να ντριμπλάρει δύο φορές τον Περόνε έξω από την περιοχή του, με αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα και ο Λεοζίνιο με μακρινό πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα (2-2).

Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την κατοχή μπάλας και να παλεύει να ξεπεράσει την ψυχρολουσία από το τρατγικό σφάλμα του τερματοφύλακά της. στο 74' ο Ιντζόγλου έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Μαρουκάκης έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Αβραάμ, αυτός στον Ναζλίδη, ο οποίος δεν σούταρε σωστά, αλλά έστειλε τη μπάλα στον Ντέλετιτς. Αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ντέλετιτς. Νέα πολύ καλή στιγμή στο 78' για τους Θεσσαλούς. Ο Ρέντζας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ύστερα από πάσα του Αβραάμ, αλλά η κεφαλιά του Ντέλετιτς πέρασε πάνω απ' την εστία του Χουάντερσον. Στο 81ο λεπτό ο Μαρουκάκης έπιασε την κεφαλιά από το φάουλ του Αβραάμ, ο Χουάντερσον ήταν στη σωστή θέση και κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά. Στο 88' ο Κούρος επιχείρησε από μακρινή απόσταση να σουτάρει και να αιφνιδιάσει τον Ντεγκρά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε τη φάση του 2-2. Το λάθος της αγωνιστικής από τον Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος ντριμπλάρει τον Περόνε έξω από την περιοχή, έχει όλο το χρόνο να διώξει, δεν το κάνει, με αποτέλεσμα στο τέλος να κάνει λάθος, να χάσει τη μπάλα και να ισοφαρίσει σε 2-2 ο Ηρακλής με τον Λεοζίνιο.

Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Πολλές κίτρινες κάρτες μοίρασε ο Άγγελος Ευαγγέλου, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν σωστές. Ενδεχομένως και να μπορούσε να αποβληθεί ο Φατιόν στο σκληρό τάκλιν που έκανε πάνω στον Ιντζόγλου.

Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ σε επίσημο παιχνίδι ο Ανδρέας Αβραάμ ήταν εξαιρετικός. Έβαλε δύο γκολ και σε όλο το 90λεπτο, ήταν μέσα στις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των "βυσσινί" και απέδειξε ότι θα είναι ένας από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές των Θεσσαλών στη Super League.

Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Μας άρεσε που η ΑΕΛ επέστρεψε στη Super League. Είναι ωραίο να βλέπεις να γίνονται παιχνίδια σε ένα γήπεδο όπως το AEL FC Arena. Οι βυσσινί είναι ομάδα που ανήκει στη μεγαλύτερη κατηγορία και μετά από πέντε χρόνια είναι ξανά στα... σαλόνια.

Φοβερό ματς στον κάμπο, στο 2-2 ΑΕΛ - Ηρακλής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μας άρεσε

Ναι με έβαλε δύο γκολ η ΑΕΛ, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να βάλει άλλα τόσα. Δεν μας άρεσαν λοιπόν τα τελειώματα στις φάσεις της, αλλά και τα αμυντικά κενά στον Ηρακλή!

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ