STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης - Κέρκυρα 1-0

Εργοτέλης - Κέρκυρα 1-0
INTIME SPORTS

Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη Superleague έκανε ο Εργοτέλης, που επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας χάρη σε γκολ του Λεάλ.

Με τον Βασίλη Κουτσιανικούλη να δημιουργεί και τον Λεάλ Γκονσάλες να εκτελεί, ο Εργοτέλης πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς κόντρα στην Κέρκυρα και ξέφυγε από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι Κρητικοί είχαν ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, το οποίο τους επέτρεψε να φτάσουν στο γκολ, καθώς ήταν σαφώς καλύτεροι από τους αντιπάλους τους στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα Εργοτέλης - Κέρκυρα

Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος

Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβένης, Παναγιώτης Σταθόπουλος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Γιαλούσης, Φραγκουλάκης, Ολίσε (78' Μπέτο), Ζούνιορ, Λεάλ (90' Γιοβάνοβιτς), Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ (71' Κατσικοκέρης)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου (68' Μίχος), Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν (64' Μαζνόβ), Ερίθε, Καλαντζής, Καραλής (84' Μπάρκογλου), Μαρτίν

Σκόρερ: 57' Λεάλ

Κίτρινες κάρτες: Ζούνιορ, Τζανακάκης / Οσμάν, Βέντσελ

Ανασκόπηση αγώνα

Η αναμέτρηση απέκτησε ενδιαφέρον μετά το 20ό λεπτό, καθώς στα πρώτα λεπτά δεν είχε παρατηρηθεί καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 20', λοιπόν, είχαμε την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα, με τον Μαρτίν να παίρνει μία πολύ καλή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη.

Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, αλλά το δυνατό σουτ του Ζούνιορ μέσα από την περιοχή εξουδετερώθηκε από τον Μάριο Γκαλίνοβιτς. Ακολούθησαν άλλα δύο σουτ εκατέρωθεν, αλλά οι δύο τερματοφύλακες έδειξαν την απαραίτητη ετοιμότητα και κράτησαν το "μηδέν" στο πρώτο μέρος.

Με μία πολύ καλή φάση ξεκίνησε ο Εργοτέλης στο 2ο ημίχρονο, καθώς από παράλληλη μπαλιά του Κουτσιανικούλη από αριστερά, ο Λεάλ, πλάσαρε εξ επαφής, αλλά η μπάλα πέρασε σχεδόν παράλληλα με την εστία του Γκαλίνοβιτς κι έφυγε άουτ.

Αμέσως μετά, ο Φραγκουλάκης έχασε νέα τεράστια ευκαιρία, καθώς απέφυγε τον Γκαλίνοβιτς, αλλά έχασε την ισορροπία του και πλάσαρε άουτ προ κενής εστίας.

Τελικά το γκολ ήρθε για τον Εργοτέλη, όταν στο 57ο λεπτό, ο Κουτσιανικούλης με μία ακόμα επέλαση από αριστερά, σέντραρε, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να απομακρύνει και με κοντινή κεφαλιά ο Λεάλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου επέλεξε να ρίξει το ρυθμό και να κρατήσει το υπέρ της 1-0. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καβουσάκη στο τελευταίο μισάωρο του ματς, κι έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, που δημιούργησε πολλά ρήγματα στην άμυνα της Κέρκυρας με τις επελάσεις του από αριστερά. Άλλωστε, και το γκολ του Εργοτέλη προήλθε από ενέργεια του 24χρονου μεσοεπιθετικού.

Ο αδύναμος κρίκος

Η αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας στο 2ο ημίχρονο, καθώς επέτρεψε στους γηπεδούχους να μπουν δυνατά και να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, μία εκ των οποίων μετουσιώθηκε σε γκολ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ