STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Εργοτέλης-Ατρόμητος 2-2

Εργοτέλης-Ατρόμητος 2-2
INTIME SPORTS

Πολύ σκληρός για να "πεθάνει" αποδείχθηκε ο Εργοτέλης ο οποίος με δέκα παίκτες έκανε το 0-2, 2-2 κόντρα στον Ατρόμητο. Με εννέα παίκτες τελείωσαν οι "κιτρινόμαυροι" μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιαλούση

Όπως στα Γιάννενα έτσι και στο Παγκρήτιο, ο Εργοτέλης αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να "πεθάνει". Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στον Ατρόμητο με 2-2, παρότι ήταν πίσω στο σκορ με 0-2.

Οι Κρητικοί αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες φτάνοντας στην ισοφάριση, ενώ στα τελευταία λεπτά και με εννέα λόγω τραυματισμού του Γιαλούση (είχαν γίνει οι τρεις αλλαγές). Με τον βαθμό αυτό ο Εργοτέλης έφτασε στους 28, ξεφεύγοντας με τρεις από τον Παναιτωλικό και την Κέρκυρα που είναι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Διαβάστε αναλυτικά τη βαθμολογία.

Ο Ατρόμητος από την άλλη που πήρε το προβάδισμα με δύο εύστοχα πέναλτι δεν κατάφερε να πάρει το "τρίποντο", ωστόσο παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ λίγες φάσεις με τον Εργοτέλη που ήθελε τη νίκη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Ιτάνζ.

Το δεύτερο μέρος δεν ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Εργοτέλη. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έμεινε νωρίς με δέκα παίκτες, ενώ με δύο πέναλτι και πίσω στο σκορ από τον Ατρόμητο ο οποίος έπαιξε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο οι παίκτες του Εργοτέλη δεν το έβαλαν κάτω και παρότι έπαιζαν με δέκα παίκτες, κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Μελανό σημείο τις αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του Γιαλλούση, ο οποίος χτύπησε με το πρόσωπο στο γόνατο του Αναστασάκου. Τον παίκτη του Εργοτέλη παρέλαβε ασθενοφόρο και μετέβει στο νοσοκομείο για ράμματα στο κεφάλι και τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η βαθμολογία (27 αγώνες): Ολυμπιακός 67, Παναθηναϊκός 57, Ατρόμητος 48, ΑΕΚ 46, ΠΑΟΚ 46 | Άρης 39 , Αστέρας 39, ΟΦΗ 34, Ξάνθη 32, Γιάννινα 32, Πανιώνιος 32, Λεβαδειακός 30, Εργοτέλης 28 | Παναιτωλικός 25, Κέρκυρα 25, Δόξα 15.

Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο

Διαιτητής/Βοηθοί: Κομίνης (Θεσπρωτίας)/ Ακρίβος (Αθηνών), Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

4ος Διαιτητής/Παρατηρητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)/ Γκαϊτατζής (Δράμας)

Καιρός: Αίθριος

Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς, Τζανακάκης, Κυριακίδης (58' Λεάλ), Φραγκουλάκης, Μπέτο (73' Χάντι), Καρέλης (51' Πίρσον), Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης.

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Φυτανίδης, Τομάς, Γιαννούλης (64' Γιαννούλης), Ιγκλέσιας, Δημούτσος (73' Καραγκούνης), Επστάιν, Σφιακιανάκης, Αναστασάκος, Καραμάνος (59' Μήτρογλου).

Κίτρινες κάρτες: Γιοβάνοβιτς (29', Εργοτέλης), Φραγκουλάκης (55', Εργοτέλης), Πίρσον (63', Εργοτέλης), Κατσικοκέρης (80', Εργοτέλης)-Καραγκούνης (92', Ατρόμητος), Ιγκλέσιας (96', Ατρόμητος)

Κόκκινη κάρτα: Καβουσάκης (48', Εργοτέλης)

Σκόρερ: Γιοβάνοβιτς (74', Εργοτέλης), Κατσικοκέρης (80', Εργοτέλης) -Αναστασάκος (51' πεν. Ατρόμητος), Μήτρογλου (64' πεν. Ατρόμητος)

Λίγα πράγματα στο πρώτο

Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες, με τυις τελικές να είναι είδος προς εξαφάνιση. Ο Εργοτέλης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, με τον Ατρόμητο να περιμένει στο μισό γήπεδο και να θέλει να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις.

Τελικά καμία από τις δύο ομάδες δεν έκαναν κάτι το αξιόλογο και έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0) και χωρίς ευκαιρίες.

Συναρπαστικό το δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο ήταν συγκλονιστικό. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ατρόμητο και με τον χειρότερο για τον Εργοτέλη.

Στο 48' ο Καβουσάκης είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή σε μαρκάρισμα του Καραμάνου και ο Ατρόμητος κέρδισε το πέναλτι.

Ο Αναστασάκος εκτέλεσε εύστοχα στο 51' και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Στην συνέχεια παρότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες ο Εργοτέλης άρχισε να πιέζει περισσότερο για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά και πάλι από λάθος του τερματοφύλακα του, ο Ατρόμητος πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο 63' λοιπόν ο Πίρσον που είχε μπει στην θέση του Καρέλη, ανέτρεψε τον Δημούτσο και ο διαιτητής έδειξε για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι.

Ο Μήτρογλου εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του ενώ ο ίδιος έφτασε στα 15 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Εργοτέλης από το 0-2 και το γεγονός πως αγωνιζόταν με δέκα παίκτες συνέχισε να πιέζει και μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι στο 74', με σουτ από τον Γιοβάνοβιτς.

Οι Κρητικοί όπως και στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ την προηγούμενη αγωνιστική δεν το έβαλαν κάτω και τέσσερα λεπτά αργότερα (80') ο Κατσικοκέρης με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το 2-2.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι στο αποτέλεσμα και το μοναδικό γεγονός ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του Γιαλούση, που ανάγκασε τον Εργοτέλη να τελειώσει το ματς με εννέα παίκτες, καθώς ο Νίκος Καραγεωεργίου είχε κάνει όλες τις αλλαγές.

Το τελευταία σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους παίκτες του Εργοτέλη να πανηγυρίζουν το ισόπαλο αποτέλεσμα με το οποίο οι "κιτρινόμαυροι" έμειναν πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Ο MVP του αγώνα

Ο Νίκος Κατσικοκέρης είναι ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο επιθετικός του Εργοτέλη στο 80' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα κάνοντας το 2-2 κόντρα στον Ατρόμητο, ένα αποτέλεσμα που ισοδυναμεί με νίκη-παραμονή στην κατηγορία για τους Κρητικούς.

Ο αδύναμος κρίκος

Ο Καβουσάκης είναι ο αδύναμος κρίκος της αναμέτρησης του Παγκρήτιου Σταδίου. Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη σχεδόν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έκανε πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Ατρόμητος, ενώ αποβλήθηκε και η ομάδα του αγωνίστηκε με δέκα παίκτες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ