STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ενδεχόμενο σωτηρίας ΑΕΛ, Αστέρα και Πανσερραϊκού

Ενδεχόμενο σωτηρίας ΑΕΛ, Αστέρα και Πανσερραϊκού
INTIME SPORTS

Τελικά μόνο οριστική δεν φαίνεται να είναι η απόφαση του Δ.Σ. αναφορικά με το ενδεχόμενο πιθανής αποφυγής του υποβιβασμού των ομάδων που ήδη αποχαιρετούν το πρωτάθλημα της Super League.

Συγκεκριμένα, υπάρχει τρόπος να αποφύγουν τον υποβιβασμό οι ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης και Πανσερραϊκός, αρκεί κάποια εκ των εμπλεκομένων να μην εξασφαλίσει τα έγγραφα που απαιτούνται για την αδειοδότηση.

Αυτός ο τρόπος με τον οποίο μπορεί η Super League να αντιδράσει νομικά κατά της απόφασης που έλαβε την Παρασκευή η ΕΠΟ για το θέμα της αδειοδότησης είναι ο εξής:

Η προσφυγή στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας, το οποίο είναι αρμόδιο για επίλυση διαφορών μεταξύ της ΕΠΟ και Επαγγελματικών Ενώσεων.

Όμως το ερώτημα είναι αν η απόφαση της ομοσπονδίας μπορεί να ανατραπεί. Η λύση για τη Super League είναι στο άρθρο 41 του Καταστατικού της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, στην παράγραφο Ζ του συγκεκριμένου άρθρου, προβλέπεται η λειτουργία του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το οποίο μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει μεταξύ: ΠΑΕ με ΠΑΕ, σωματείου με ΠΑΕ, ΠΑΕ με επαγγελματική Ένωση, ΠΑΕ με ΕΠΟ, Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ, σωματείου με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΣ, ΕΠΣ με ΕΠΟ, ποδοσφαιριστή με διαμεσολαβητή και διαμεσολαβητή με ΠΑΕ. Το σημείο ενδιαφέρει είναι "Επαγγελματική Ένωση με ΕΠΟ".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ