STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Δώρα" από τον Παναιτωλικό, νίκη με 2-0 για τον Πανιώνιο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Με τα γκολ των Σοτζέι Μασούντ και Γιώργου Μασούρα ο Πανιώνιος πέρασε από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 2-0 για τη 2η (εξ' αναβολής) αγωνιστική της Super League. Σωστές οι αποφάσεις να μετρήσουν και τα δύο γκολ.

Μπορεί τις περισσότερες φορές όταν αναφερόμαστε στη διαιτησία στην Ελλάδα να γίνεται με αρνητικό σχολιασμό, ωστόσο στην αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Πανιώνιο, στο Αγρίνιο για τη 2η (εξ' αναβολής) αγωνιστική της Super League, αξίζει να "βγάλουμε το καπέλο" στον Δημήτρη Θάνο και τους βοηθούς του.

Τόσο στο πρώτο γκολ (Μασούντ), όσο και στο δεύτερο (Μασούρας), η μπάλα έφθασε στους δύο ποδοσφαιριστές από παίκτες του Παναιτωλικού και ορθώς μέτρησαν. Φάσεις, αντικειμενικά, δύσκολες.

Έβδομο διαδοχικό ματς που ο Πανιώνιος μένει αήττητος και τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας. Αυτή η νίκη τον φέρνει στους 25 βαθμούς.

Ή του ύψους ή του βάθους ο Παναιτωλικός, ο οποίος δεν κατάφερε να "κεφαλαιοποιήσει" την εκτός έδρας ισοπαλία (0-0) με την ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε τα "δώρα"

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Μπεν εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Ρισβάνης έπιασε την κεφαλιά από το κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού - όπου βρέθηκε ολομόναχος - αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Κυριακίδη.

Ένα λεπτό αργότερα (5ο), ο Μπεν έβγαλε μια μπαλιά προς τα μπροστά, ο Μύγας έκοψε και τροφοδότησε άθελά του τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός έπιασε το σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 28', ο Ταξιάρχης Φούντας έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρα στο ματς, ο Μάρκος Πάουλο ελίχθηκε έξω από την περιοχή, έκανε και το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη.

Στο 44ο λεπτό, το σουτ του Μπεν ήταν άστοχο, ενώ ένα λεπτό αργότερα (45'), ο Ανσαριφάρντ "άδειασε" με εξαιρετικές ντρίμπλες την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά ο Τσοκάνης τον έκοψε τελευταία στιγμή.

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης, Δημήτριος Βεργέτης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης (87' Παπουτσογιαννόπουλος), Μάρκος Πάουλο, Μάκος, Κλέζιο, Φάρλεϊ Ρόζα (69' Λουίς Ρόσα), Μουνιός (78' Κουτρομάνος), Μαρκόβσκι

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Οικονόμου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (71' Μασούρας), Μασούντ, Φούντας (89' Καθάριος), Ανσαριφάρντ (83' Σαββίδης)

Γκολ: 59' Μασούντ, 74' Μασούρας

Κάρτες: 36' Μάρκος Πάουλο, 79' Λουίς Ρόσα / 40' Μπεν, 54' Τασουλής

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κλέζιο έκανε τη σέντρα, ο Μουνιός έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Γιαννιώτη. Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα (από αυτή τη φάση), ο Ανσαριφάρντ έπιασε το σουτ με το δεξί μετά τη σέντρα του Φούντα, ο Κυριακίδης με το πόδι απομάκρυνε εξαιρετικά.

Στο 59ο λεπτό, ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με τον Σοτζέι Μασούντ, ένα γκολ που αρχικά μέτρησε, στη συνέχεια ακυρώθηκε κι εν τέλει μέτρησε.

Ο Ιρανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, δεν καλυπτόταν, αλλά η μπάλα έφθασε σε αυτόν από την αποτυχημένη προσπάθεια του Τσοκάνη να απομακρύνει την μπάλα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπεν βγήκε, έπειτα, αρκετές φορές στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενος την ανοχύρωτη άμυνα των γηπεδούχων, αλλά έκανε κατάχρηση της κατοχής της μπάλας και κόπηκε.

Οι "κυανέρυθροι", ωστόσο, δεν το πλήρωσαν και μάλιστα έφθασαν και στο 2-0. Στο 74ο λεπτό, ο Μασούρας (λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο) μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κυριακίδη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αρχικά φάνηκε ότι είναι οφσάιντ, αλλά το ριπλέϊ έδειξε ότι η μπάλα δεν έφθασε στον Μασούρα από το κεφάλι του Ρισβάνη, αλλά από αντιπάλου.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του πρώτου γκολ από τον Σοτζέι Μασούντ. Για τη σωστή κρίση από τους ρέφερι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχε (δικαίως) πολλά παράπονα από τους "κυανέρυθρους". Μετά, ο Παναιτωλικός κατέρρευσε και σε κανένα χρονικό σημείο του υπολειπόμενου χρόνου δεν έπειθε ότι μπορεί να ξαναμπεί στο ματς.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εξαιρετικοί ο διαιτητής, Δημήτρης Θάνος, και οι βοηθοί του, Δημήτριος Τάτσης και Δημήτριος Βεργέτης. Ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο - φάουλ, οφσάιντ κλπ - αλλά κι ως προς την κατανομή των καρτών. Φυσικά αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στα δύο γκολ της αναμέτρησης. Σε αμφότερα, η μπάλα έφθασε στους σκόρερς από παίκτη του Παναιτωλικού κι όχι του Πανιωνίου. Οπότε, ορθώς μέτρησαν και τα δύο. Κι αν η πρώτη φάση ήταν πιο εύκολη (αρχικά μέτρησε, μετά ακυρώθηκε, εν τέλει μέτρησε), η δεύτερη ήταν πιο δύσκολη και ήθελε μεγάλη παρατηρητικότητα για να δεις ότι η μπάλα δεν έφθασε στον Μασούρα από το κεφάλι του Ρισβάνη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σοτζέι Μασούντ. Τόσο για το γκολ που πέτυχε και το οποίο άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση του Πανιωνίου, όσο και τη συνολικότερη παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Δικαιολογεί το "θόρυβο" που γίνεται γύρω από το όνομά του (όπως και του συμπατριώτη του, Καρίμ Ανσαριφάρντ). Σε δημιουργικό ρόλο κατά βάση, σε εκτελεστικό όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Όλο το παιχνίδι, περνά από τα πόδια του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα, δύσκολη να την νικήσεις. Μπορείς να της βάλεις γκολ, αλλά είναι δύσκολο να τη νικήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μετρά επτά διαδοχικά ματς, αήττητος. Μετρά τέσσερις εκτός έδρας νίκες στην τρέχουσα σεζόν της Super League (σε Αγρίνιο, Λιβαδειά, Ξάνθη και Καυτανζόγλειο). Φεύγει με "τρίποντα" μακριά από το "σπίτι" του. Εάν βελτίωνε τη συμπεριφορά και τα αποτελέσματα στη Νέα Σμύρνη, θα μιλούσαμε γι' ακόμη καλύτερη (από την ήδη καλή) πορεία.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Παναιτωλικός είναι "ή του ύψους ή του βάθους". Παίζει καλά στο ΟΑΚΑ, φεύγει με το βαθμό της ισοπαλία (0-0) απέναντι στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να δώσει συνέχεια και να κάνει ένα restart σε ένα ματς απέναντι σε μια ισοδύναμη ομάδα. Δώρα και τα δύο γκολ, με τον Τσοκάνη αντί να διώξει, να τροφοδοτεί τον Μασούντ στο πρώτο γκολ. Παρομοίως, και στο δεύτερο γκολ. Ανεξήγητα "μπλακ-άουτ" για την ποιότητα του ρόστερ του Παναιτωλικού. Αρνητικός για τον Πανιώνιο ο Μπεν. "Έπαιξε με τη φωτιά", αλλά η ομάδα του δεν "κάηκε". Ο Μιλόγεβιτς τον έβγαλε έξω στο 71ο λεπτό, αφού σπατάλησε δύο καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση, και είχε δίκιο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ