STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-1 (video)

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-1 (video)
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη, όμως ο Ατρόμητος με υποδειγματική αντίδραση έκανε το 2-1 και έδωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη μάχη για την πρώτη θέση. Ιγκλέσιας, Σουμπίνιο τα γκολ της ομάδας του Περιστερίου.

Τον αέρα του ΠΑΟΚ έχει πάρει ο Ατρόμητος και αυτό αυτό αποδείχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (15/5) στο Περιστέρι.

Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου συνέχισαν την παράδοση που τους θέλει να μένουν αήττητοι εδώ και 1,5 χρόνο στις αναμετρήσεις με τον "Δικέφαλο" και όχι μόνο αυτό.

Κατάφεραν να κερδίσουν ένα ματς που έμοιαζε χαμένο όταν ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το σκορ στο 60΄ και με βάση την εικόνα που είχε ΠΑΟΚ σε εκείνο το διάστημα.

Η αντίδρασή τους ήταν υποδειγματική, ωστόσο, βοηθήθηκαν και από τα τραγικά αμυντικα λάθη του ΠΑΟΚ στις φάσεις των δύο γκολ. Στο 1-1 ο Σίλντενφελντ μαρκάρει τον αέρα και όχι τον σκόρερ Ιγκλέσιας, ενώ στη φάση του 2-1 στο 90΄ ο Ιτάνζ κάνει μία από τις χειρότερες επεμβάσεις της καριέρας του.

Πάντως, οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν βελτιωμένες επιθετικά σε σχέση με το τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι στο πρωτάθλημα και είχαν διαστήματα με καλές φάσεις εκατέρωθεν. Ο Ατρόμητος κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ στο β΄, μόνο που ο ΠΑΟΚ ήταν και πάλι προβληματικός στην άμυνα.

Μεσοεπιθετικά, πάντως, ειδικά όταν ο Κατσουράνης έπαιξε ως επιτελικός δημιούργησε φάσεις, αλλά είχε τον Αθανασιάδη σε κάκιστη μέρα. Το θέμα είναι ότι το γκολ του Σουμπίνιο έβαλε φωτιά στα πλέι οφ, αφού ο ΠΑΟΚ αισθάνεται πλέον την καυτή ανάσα του ΠΑΣ-με τον οποίο παίζει την Κυριακή-και του Ατρομήτου.

Η βαθμολογία των πλέι οφ μετά την 1η αγωνιστική:

ΠΑΟΚ 4

ΠΑΣ 3

Ατρόμητος 3

Αστέρας 2

Δείτε αναλυτικά το LIVE της αναμέτρησης

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος

Ατρόμητος (Παράσχος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Σκόνδρας, Ιγκλέσιας (76' Μπάλλας), Σουμπίνιο, Ουντότζι (55' Γκαρσία), Δημούτσος, Κούτσι (86' Ναπολεόνι).

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Κατσουράνης, Φωτάκης, Ετο, Λίνο (78' Σταφυλίδης), Καμαρά (85' Γεωργιάδης), Λόρενς (59' Λάζαρ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Κίτρινες κάρτες: Ταυλαρίδης, Καμαρά, Λάζαρ, Γεωργιάδης

Κόκκινες κάρτες: -

Σκόρερ: Ιγκλέσιας 72', Σουμπίνιο 90', Σαλπιγγίδης 60'

Το ματς

Τον χορό των φάσεων άνοιξε ο Μπρίτο στο 6', με μακρινό σουτ που δεν ανησύχησε τον Ιτάνζ, ενώ ο Ουντότζι στο 9' με διαγώνιο σουτ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ατρόμητος στα πρώτα λεπτά πλησίαζε εύκολα τα καρέ του "Δικεφάλου" και στο 11' ο Κούτσι έκανε το κοντρόλ, μπήκε στην περιοχή, όμως, το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ.

Οι ευκαιρίες για τον Ατρόμητο συνεχίστηκαν. Στο 13' ο Κούτσι βρέθηκε μετά από πάσα του Γιαννούλη από αριστερά σε θέση βολής στην μικρή περιοχή, αλλά ο Σίλντενφελντ ήταν στο κατάλληλο σημείο πάνω στην γραμμή της εστίας και έδιωξε την μπάλα.

Ο "Δικέφαλος" ήταν σε ρόλο κομπάρσου στο πρώτο 20λεπτό και με ένα σουτ του Λόρενς στο 20', απλώς, γράφτηκε η πρώτη τελική προσπάθεια του ΠΑΟΚ. Στο 27' ο Σκόνδρας αστόχησε σε σουτ από το ύψος της περιοχής και στο 30' ο Λόρενς σέντραρε, ο Κλάους δεν πήρε την κεφαλιά όπως θα ήθελε και ο Ράντμαν έμεινε θεατής στην φάση. Ο δραστήριος Σουμπίνιο στο 41' λίγο έλειψε να σκοράρει με μονοκόματο σουτ μετά από πάσα του Σκόνδρα, στην τελευταία ουσιαστική φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Σαλπιγγίδης πήρε το "όπλο" του

Η πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 49' μετά από εξαιρετική πάσα του Κατσουράνη με αποδέκτη τον Αθανασιάδη, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, όμως, δεν έκανε καλό κοντρόλ και πέταξε την ευκαιρία. Λίγο αργότερα ο Κατσουράνης προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος με μακρινό σουτ, ενώ στο 58' το σουτ του Σουμπίνιο κόντραρε στον Κουμάλο και έφυγε κόρνερ.

Στο 60' ο Σαλπιγγίδης... πήρε το όπλο του και σκόραρε με πανέμορφο γυριστό σουτ μετά από σέντρα του Λίνο. Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ, πάντως, όπως φάνηκε από το ριπλέι, ήταν σε θέση οφσάιντ, παράβαση, ωστόσο, που δεν υπέδειξε ο βοηθός. Ο Δημούτσος στο 69' βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ.

Λυτρωτής ο Σουμπίνιο

Ο Ατρόμητος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 71'. Ο Πίτου Γκαρσία εκτέλεσε φάουλ και ο Ιγκλέσιας ανενόχλητος με γυριστή κεφαλιά αιφνιδίασε τον Ιτάνζ και έγραψε το 1-1. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αισθητά και καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειχνε ότι μπορεί να κατακτήσει τη νίκη. Ο δραστήριος Σουμπίνιο, πάντως, χτύπησε στο 90' με απευθείας εκτέλεση φάουλ και χάρισε στους γηπεδούχους την επιτυχία, σε ένα τέρμα για το οποίο φέρνει ευθύνη ο Ιτάνζ.

MVP

Ο Παράσχος γιατί με το κοουτσάρισμά του βοήθησε την ομάδα του να αντιδράσει.

Αδύναμος κρίκος

Οι κεντρικοί αμυντικοί και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ που είχαν κάκιστη αντίδραση στα δύο γκολ του Ατρομήτου.

Στατιστικά αγώνα

2 Goal 1
1 Ασίστ 1
14 Τελικές Προσπάθειες 4
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
8 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2
1 Κεφαλιές 0
2 Αποκρούσεις 4
18 Επεμβάσεις 9
19 Κλεψίματα 18
11 Φάουλ 14
1 Οφσάιντ 2
4 Κόρνερ 5
45 Λάθη 52
7/15 Γεμίσματα 5/21
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ