STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 1-0
INTIME SPORTS

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ που μάλλον έμεινε στο Δουβλίνιο. Δείτε στο Sport24.gr στιγμιότυπα με τις καλύτερες φάσεις.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να απογοητεύει με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και έπεσε θύμα του Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έψαχναν επί έξι αγώνες τη νίκη και τελικά τα κατάφεραν κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι Θεσσαλονικείς ήταν μεταμορφωμένοι προς το χειρότερο, είχαν μείνει στην καλή εμφάνιση του Δουβλίνου και τελικά έφυγαν δίχως κάποιο βαθμό από την Τρίπολη. Όσο κι αν προσπάθησαν στο δεύτερο μέρος.

Οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι ξόδεψαν ένα 45λεπτο, δέχτηκαν σε κρίσιμο σημείο το γκολ (44') και παρά τις αλλαγές που ανανέωσαν την εικόνα της ομάδας (Παπάζογλου, Γιάννου) δεν κατάφεραν να γλιτώσουν και να σώσουν την παρτίδα.

Έτσι λοιπόν, ο Δικέφαλος του Βορρά παρέμεινε για 5η αγωνιστική δίχως νίκη, ενώ η τελευταία ήταν στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ. Πάνω από 40 ημέρες χωρίς τρίποντο για τον Δικέφαλο του Βορρά, που πλέον έχει μείνει πολύ πίσω από τους πρωτοπόρους. Η διαφορά της εικόνας που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη είναι τεράστιες.

Από την άλλη, πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε μια βαθμολογική ανάσα με το πρώτο τρίποντο της χρονιάς, ενώ ξεπέρασε τον Άρη, ανεβαίνοντας πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στα θετικά βέβαια είναι και η εμφάνιση των Αρκάδων, που έδειξαν πάθος και θέληση και τελικά τα κατάφεραν. Ήταν σαφώς ανεβασμένοι.

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης με όλες τις φάσεις, όπως το επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Χαραλάμπους

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Αστέρας Τρίπολης"

Διαιτητής: Α. Αρετόπουλος

Βοηθοί: Δ. Τάτσης, Γ. Πάνου

Καιρός: Αίθριος

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Χακόμπο, Τσαμπούρης, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Ουσέρο, Χουανίτο, Ροζέριο, Χούλι (70' Μπρέσκα), Ράγιος (60' Αλβάρες), Περόνε (82' Μπακασέτας).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτνσερ, Λεονάρντο, Μαλεζά, Τσιρίλο, Φωτάκη, Αρίας, Λάζαρ (69' Σπαντάσιο), Γεωργιάδης (58' Γιάννου), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (57' Παπάζογλου).

Κίτρινες κάρτες: 13' Χουανίτο. 57' Χούλι, 68' Κωστούλας, 77' Περόνε / 54' Μαλεζάς, 90+4' Παπάζογλου

Σκόρερ: 44' Περόνε

Ανασκόπηση αγώνα

Με τον Βεργέτη στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης για πρώτη φορά, δεν έλειψαν οι αλλαγές στην βασική ενδεκάδα, ενώ το κίνητρο των ποδοσφαιριστών ήταν αυξημένο. Από την άλλη, ο Μπόλονι διατήρησε την ίδια τριάδα στην επίθεση και ξεκίνησε βασικό τον ανέτοιμο Λεονάρντο.

Το παιχνίδι άργησε να βρει ρυθμό κι αυτό λόγω της κακού ξεκινήματος των παικτών του ΠΑΟΚ. Οι "ασπρόμαυροι" μάλλον είχαν μείνει στο Δουβλίνο κι αυτό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Αρκάδες. Η πρώτη μεγάλη φάση δεν άργησε να πραγματοποιηθεί, αφού στο 2' ο Τσαμπούρης παραλίγο να πετύχει γκολ με απευθείας φάουλ, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε εντυπωσιακά.

Δυστυχώς για τους θεατές η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού δεν είδαμε σημαντικές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Τα λάθη στη μεσαία γραμμή και οι άμυνες κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, με τον Αστέρα πάντως να δείχνει πως πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Όλα έμοιαζαν πως το 0-0 θα είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, αλλά λογάριασαν χωρίς τον... γηπεδούχο.

Στο 44ο λεπτό, ο Περόνε δέχτηκε μια σέντρα του Τσαμπούρη από τα δεξιά και αφύλαχτος με κεφαλιά δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και να ξεσηκώσει τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε το κλασικά κακό πρόσωπο της Ελλάδας, ενώ ο Αστέρας έπαιζε παθιασμένα.

Στην επανάληψη, ο Λάσλο Μπόλονι αποφάσισε να κρατήσει την ίδια ενδεκάδα και να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Παρόλα αυτά, στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης δεν υπήρξε βελτίωση με αποτέλεσμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε δύο αλλαγές. Ο Γιάννου πήρε τη θέση του Γεωργιάδη και ο Παπάζογλου του Σαλπιγγίδη, που δεν το πήρε και ευχάριστα.

Οι αλλαγές πάντως έδωσαν νέο αέρα και φρεσκάδα στον ΠΑΟΚ και μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Παπάζογλου που έδιωξε ο Χακόμπο. Ο Δικέφαλος συνέχιζε να πατάει γκάζι και να χάνει ευκαιρίες. Πότε με τον Βιεϊρίνια και πότε με τον Λεονάρντο, οι Θεσσαλονικείς έφταναν μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Αστέρας κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος το πολυπόθητο 1-0.

Που κρίθηκε το παιχνίδι

Στο κακό πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ, αλλά και στο γκολ του Περόνε που μπήκε σ' ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα 45λεπτο να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Συνέντευξη Τύπου

Ο υπηρεσιακός τεχνικός του Αστέρα Τρίπολη, Στάικος Βεργέτης , στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε στην διαφορά νοοτροπίας των παικτών του σε σχέση με τον παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη.

Ο Λάσλο Μπόλονι στην συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η ισοπαλία θα ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση του ΠΑΟΚ.

Στατιστικά

1

Γκολ

0

1

Ασίστ

0

13

Σουτ

17

1

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

3

8

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

9

4

Κεφαλιές

5

10

Αποκρούσεις

6

17

Επεμβάσεις

11

29

Κλεψίματα

25

16

Φάουλ

19

2

Οφσάιντ

0

5

Κόρνερ

2

57

Λάθη

69

10/19

Γεμίσματα

12/26

Το φιλμ του αγώνα

2' Πολύ καλή φάση στο ξεκίνημα του αγώνα για τον Αστέρα, όταν ο Τσαμπούρης εκτέλεσε φάουλ και ο Χαλκιάς έδιωξε εντυπωσιακά την μπάλα.

20' Ο Αρίας από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το συρτό σουτ και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χακόμπο

28' Ο Σαλπιγγίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα, αλλα δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Χακόμπο μπλόκαρε την μπάλα.

30' Ο Λεονάρντο έκανε την μπαλιά στην περιοχή του Αστέρα και ο Φωτάκης με προβολή δεν βρήκε καλά την μπάλα και αυτή κατέληξε άουτ.

44' ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Περόνε (1-0)! Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ, όταν μετά από σέντρα από δεξιά ο Περόνε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά και έκανε το 1-0.

49' Σέντρα από αριστερά από τον Χούλι, ο Περόνε έκανε το γύρισμα και ο Μαλεζάς σταμάτησε την μπάλα με το στήθος με τον Χαλκιά να την μπλοκάρει.

59' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν μετά από σέντρα ο Παπάζογλου έπιασε την κεφαλιά με τον Χακόμπο να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα.

63' Μετά από λάθος στην μεσαία γραμμή από τον Λάζαρ, ο Περόνε έγινε κάτοχος της μπάλας δοκίμασε το μακρινό σουτ και ο Χαλκιάς την τελευταία στιγμή με το ένα χερί απέκρουσε την μπάλα.

74' Μετά από σέντρα από δεξιά, ο Λεονάρντο μόνος του μέσα από την περιοχή έκανε την κεφαλιά η μπάλα έφυγε άουτ.

75' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Γιάννου μέσα από την περιοχή έστρωσε την μπάλα στον Βιεϊρίνια, ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο.

88' Μετά από γέμισμα στην περιοχή του Αστέρα, ο Λεονάρντο έκανε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο και απομακρύνθηκε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ