STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Μπέλεκ, Γεωργέας, Σιαλμάς, πανηγυρική INTIME SPORTS

Σε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις αλλά με αρκετή αγωνία (στο δεύτερο μέρος), η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δείτε τα γκολ και τις φάσεις.

Σε ένα ματς που είχε δύο διαφορετικά ημίχρονα, η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδη και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας (με περισσότερα ματς). Συγκλονιστική εμφάνιση από τους παίκτες του Νίκου Κωστένογλου, με μια ενδεκάδα που δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε οικογενειακό διπλό.

Από την άλλη μεριά ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν μπόρεσε στις λίγες ώρες που βρίσκεται στα Γιάννινα να αλλάξει πολλά, αλλά είναι σίγουρο ότι θα βάλει την δική του σφραγίδα. Όσον αφορά τον κόσμο της ΑΕΚ, επέστρεψε στο γήπεδο και με τη λήξη του αγώνα επικράτησε η απόλυτη αποθέωση για τους παίκτες του δικεφάλου. Το πάρτι επέστρεψε...

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα


Ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητές: Γιάχος (Χίου) / Μποζατζίδης (Μακ/νίας) Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακ/νίας)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Αραζμπατζής, Κοντοές, Κάλα, Μπέλεκ, Χοσέ Κάρλος (Γκερέιρο 77'), Σιαλμάς (Τσίτας 66'), Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Γεωργέας, Κλωναρίδης (Ρίκκα 61')

ΠΑΣ Γιάννινα(Αναστασιάδης): Φεγκρούς, Λιλά, Κώτσιοας, Πάντος, Μπακαγιόκο, Μπεσέρα, Μπουζίντ, Σκούφαλης, Βάντερσον, Ζαϊρί (Κυριάκος 54'), Πατσατζόγλου (Ανδράλας 16')

Σκόρερ: Κάρλος 15' (1-0), Πάντος 52' (αυτ. 2-0), Κώτσιος 73' (2-1)

Κίτρινες κάρτες: Φεγκρούς 27', Μπουζίντ 87', Αραμπατζής 90'+

Ανασκόπηση αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να προσπαθεί να πετύχει ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να της φύγει το άγχος. Η πρώτη φάση δοκάρι, η δεύτερη γκολ και 1-0 για τον δικέφαλο.

Παρά τις πολλές αλλαγές για τον Κωστένογλου, η ομάδα της Ένωσης έβγαζε ωραίους συνδυασμούς με ηγέτη στο κέντρο τον Νίκο Γεωργέα που ζει τη δική του αναγέννηση. Από την μεριά του ΠΑΣ, ο Άγγελος Αναστασιάδης όλη την ώρα όρθιος να φωνάζει, με τους παίκτες του να μην μπορούν για τουλάχιστον 30 -35 λεπτά να πλησιάσουν την περιοχή του Αραμπατζή.

Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και για τις δύο πλευρές με την ΑΕΚ να προσπαθεί να διπλασιάσει τα τέρματα της, κλέβοντας αρκετές φορές την μπάλα, αποτέλεσμα του ασφυκτικού πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο από τους παίκτες του Κωστένογλου.

Το ημίχρονο τελείωσε με μια καλή φάση για τον ΠΑΣ, με τον Λιλά σε θέση φορ, αλλά ο Κοντοές εξουδετέρωσε τον όποιον κίνδυνο πήγε να παρουσιαστεί.

Στην επανάληψη μπορεί ο ΠΑΣ να είχε την πρώτη φάση, αλλά συνέχεια ήταν ίδια εικόνα με το πρώτο ημίχρονο και με την ΑΕΚ να πετυχαίνει πάλι γκολ στα πρώτα λεπτά του 45λεπτου και να διώχνει από πάνω της όλο το άγχος του 1-0.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Ένωση έδωσε χώρο στον ΠΑΣ Γιάννινα που προσπάθησε να βγει μπροστά και να απαντήσει στα γκολ. Κάτι τέτοιο δεν είχε αποτέλεσμα μέχρι το 73ο λεπτό όταν από λάθος του Μάκου και το δοκάρι ο Κώτσιος μείωσε για τους φιλοξενούμενους και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο η το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τον ΠΑΣ να κυνηγάει την ισοφάριση και την ΑΕΚ το τρίτο γκολ. Μάλιστα για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Αραμπατζής απέδειξε περίτρανα γιατί είναι ο βασικός τερματοφύλακας του δικεφάλου.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα της ΑΕΚ και η λάθος τελικές πάσες, δεν επέτρεψαν για κάτι καλύτερο.

Πού κρίθηκε το παιχνίδι

Σίγουρα στα δύο γρήγορα γκολ της ΑΕΚ στα δύο ημίχρονα, στον αναγεννημένο Γεωργέα, αλλά και στην ψυχραιμία των παικτών της ΑΕΚ μετά το γκολ του ΠΑΣ και την πίεση που δέχτηκε η κιτρινόμαυρη άμυνα.

Η συνέντευξη Τύπου

Κωστένογλου: " Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι. Συγχαρητήρια σε παίκτες και κόσμο"

Αναστασιάδης: " Με την βοήθεια της Παναγιάς, θα παλέψουμε"

Στατιστικά αγώνα

Γκολ

Ασίστ

Σουτ

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής

Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής

Κεφαλιές

Αποκρούσεις

Επεμβάσεις

Κλεψίματα

Φάουλ

Οφσάιντ

Κόρνερ

Λάθη

Γεμίσματα

Το φιλμ του αγώνα

10': Πρώτη φάση του αγώνα και δοκάρι για την ΑΕΚ. Ο Καράμπελας έκανε ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τον αντίπαλο του και έβγαλε πάσα στην καρδιά τη άμυνας του ΠΑΣ, στον Σιαλμά. Εκεί ο Έλληνας επιθετικός σπρώχτηκε από πίσω, έπεσε με τους γηπεδούχους να φωνάζουνε για πέναλτι, και στη συνέχεια της φάσης ο Καράμπελας φαλτσαριστό σουτ, ο Φεγκρούς αποκρούει και η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

15' ΓΚΟΛ (1-0): Δεύτερη φάση για την ΑΕΚ και γκολ με τον Κάρλος. Στην επίθεση οι κιτρινόμαυροι, ο Γεωργέας βάζει μπαλιά τρύπα στον Κλωναρίδη και αυτός με την μία στον Κάρλος που έχει ανοιχτό όλο το διάδρομο μέσα στην περιοχή, πλασάρει υποδειγματικά και ανοίγει το σκορ.

39': Κόρνερ για την ΑΕΚ, ο Μπέλεκ πασάρει με το στήθος μέσα στην περιοχή, ο Κάλα σε πρώτο χρόνο δεν προλαβαίνει να πλασάρει, ο Κλωναρίδης από το ύψος του πέναλτι σουτάρει αλλά η μπάλα κοντράρει σε σώμα και διώχνει η άμυνα του ΠΑΣ.

42': Στην επίθεση ο ΠΑΣ, μπαλιά τρύπα του Μακαγιόκο στον Λιλά που βρέθηκε σε θέση φορ, μπήκε στην καρδιά της περιοχής, αλλά κάλυψε γρήγορα ο Κοντοές, στην πιο επικίνδυνη φάση για τους φιλοξενούμενους.

47': Στην επίθεση ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Μπακαγιόκο, σουτ από τον Ιβοριανό επιθετικό, ο Αραμπατζής με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

52': ΑΥΤΟΓΚΟΛ (2-0) Στην αντεπίθεση η ΑΕΚ, η μπάλα στα πόδια του Κάρλος που πάει να βγάλει πάσα στον Σιαλμά αλά Κέρκυρα, τρέχει ο Πάντος να προλάβει και να γυρίσει με κεφαλιά στο τέρμα, αλλά ο Φεγκρούς έχει βγει και η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα του ΠΑΣ.

73': ΓΚΟΛ (2-1) Στημένη φάση για τον ΠΑΣ, εκτελεί ο Μπεσέρα, από σπόντα ο Μάκος κάνει κεφαλιά που καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή, αιφνιδιάζεται και στην επαναφορά ο Κώτσιος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ