ΑΕΚ

Κωστένογλου: "Καλή προσπάθεια και αποτέλεσμα, αλλά τώρα προσγείωση"

Κωστένογλου: "Καλή προσπάθεια και αποτέλεσμα, αλλά τώρα προσγείωση"
Κωστένογλου, Γεωργέας, Μάκος INTIME SPORTS

Ικανοποιημένος για ακόμα ένα ματς από την εμφάνιση και την προσπάθεια των παικτών του εμφανίστηκε ο Νίκος Κωστένογλου, αλλά έδωσε αμέσως το μήνυμα: "Προσγείωση τώρα".

Ο τεχνικός του δικεφάλου αναγνώρισε την ανωτερότητας του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το 60ο λεπτό και απέδωσε αυτή την οπισθοχώρηση της ομάδας του στην μη κατοχή της μπάλας.

Προς το τέλος των δηλώσεων του, σχολίασε για τον Κώστα Μανωλά πως: "Δεν είμαι τιμωρός, σκέφτομαι πάντα το καλό της ΑΕΚ και του ποδοσφαιριστή", ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Γεωργέα χαρακτηρίζοντας τον παράδειγμα προς μίμηση για τους νεότερους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Ήμασταν πιεστικοί, πετύχαμε το γκολ, μία περίπτωση που ίσως ήταν πέναλτι και δεν μας δόθηκε κι ακόμα μία φάση καλή γιας που δεν την κάναμε γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 60' θεωρώ ότι ο αντίπαλος άρχισε να εμφανίζεται πιο ικανός στο γήπεδο. Κι αν ενώ πέτυχε ένα γκολ, ο αντίπαλος συνέχιζε να είχε κατοχή. Δεν έκανε φάσεις, αλλά ήταν καλύτερος. Χάσαμε τον έλεγχο όταν δεν είχαμε την κατοχή, κάτι που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Προσπάθησα να κάνω κάποιες αλλαγές, αλλά οι επιλογές ήταν περιορισμένες. Κι αν δείτε την ενδεκάδα είχε παίκτες πολλούς που είχαν λίγα παιχνίδια στα πόδια τους. Κρατήσαμε όμως τη νίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκινήσαμε το ματς χωρίς 6 βασικούς: Γκούντγιονσεν, που τον έχουμε ξεχάσει, ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος, ο Καφές, ο Βάργκας. Είμαι όμως απαιτητικός. Παρά τις ελλείψεις οι παίκτες πρέπει να προσπαθούν να καλύψουν αυτά τα κενά. Θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια.

Είναι σημαντικό που συνεχίσαμε και πετύχαμε αυτή τη νίκη. Πρέπει όμως να είμαστε προσγειωμένοι γιατί έχουμε δρόμο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον κόσμο μας που σήμερα ήταν πολύς, και ελπίζω στο μέλλον να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος στο γήπεδο".

- Ο Μανωλάς έμεινε εκτός αποστολής, θα επιστρέψει ή θα υπάρξει περαιτέρω τιμωρία;

"Έχω ξεκαθαρίσει στα παιδιά ότι δεν είμαι τιμωρός. Επιβάλλεται όμως να είμαι αυστηρός σε καταστάσεις που δημιουργούνται. Κάθε μου απόφαση έχουν ως στόχο το καλό της ΑΕΚ, αλλά και του κάθε παίκτη ατομικά. Μέσα από μία τιμωρία, που κι εμένα στεναχωρεί, μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Αυτός είναι ο στόχος της τιμωρίας. Όλους τους παίκτες τους βλέπω ίσους και όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά μου και φίλοι μου. Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Μακάρι να ήταν το τελευταίο".

- Από τους 14 που έπαιξαν οι 10 ήταν Έλληνες, είναι και αυτό ένα από τα μυστικά της φετινής ΑΕΚ;

"Είναι και αυτό ένα από τα μυστικά. Δεν διαχωρίζω όμως Έλληνες και ξένους. Όλοι είναι περιουσία της ΑΕΚ. Αυτό το υλικό προσπαθώ να το διαχειριστώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

- Θα μας πείτε και δύο λέξεις για το «φαινόμενο» του Γεωργέα; Θα τον βλέπουμε συχνά σε αυτή τη θέση;

"Ας μην κάνουμε σχέδια για το μέλλον. Είναι ευχάριστο που η εμφάνισή του ήταν ξανά ικανοποιητική. Είναι παράδειγμα ο Νίκος. Ας τον βλέπουν όλοι να τον ακολουθήσουν".

- Αυτό το υλικό με όλα τα νεαρά ελληνόπουλα μπορεί να αντέξει στο βάρος το πρωταγωνιστικό που βρίσκεται η ομάδα αυτή τη στγμή;

"Μία από τις βασικές μου σκέψεις είναι να δώσουμε κίνητρο και ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Αυτό που έχω στόχο είναι να προκαλέσω την εσωτερική παρεκκίνηση του κάθε παίκτη. Να έρχετε νωρίς και να φεύγει αργά από την προπόνηση. Τώρα είμαστε στο στάδιο του ενθουσιασμοί. Μπαίνουν οι νέοι, αλλά πρέπει να κάνουν κι άλμα μπροστά. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος, αλλά είμαι και απαιτητικός. Πρέπει να προσέξουν τη ζωή τους, για να μη γίνουν φαινόμενα «αστέρων» και «κομητών». Που θα λάμψουν και έπειτα θα σβήσουν".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ