ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πατσατζόγλου: ''70% - 30% Ολυμπιακός''

Πατσατζόγλου: ''70% - 30% Ολυμπιακός''
Πατσατζόγλου INTIME SPORTS

Έκανε το ''μπαμ'' στην Ξάνθη και το εξαργύρωσε με μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ο Χρήστος Πατσατζόγλου μιλάει στο Sport24.gr για τον αποψινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και δίνει την... ψήφο του στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο το 1995 στην Αγία Ελεούσα, στη Δ' Εθνική. Το 1996 εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ξάνθης και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα για τέσσερα χρόνια, από την περίοδο 1996-1997 μέχρι και το 1999-2000. Τότε έκανε το μεγάλο άλμα, παίρνοντας μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Εννέα ''ερυθρόλευκα'' χρόνια με πρωταθλήματα (8), κύπελλα (4), σούπερ καπ (1), ευρωπαϊκές νίκες και στο μεσοδιάστημα... Εθνική ομάδα (45 συμμετοχές).

Ο 36χρονος Αθηναίος μεσοαμυντικός, που έως σήμερα αγωνίζεται στη Football League με τον Ηρακλή Ψαχνών (έπαιξε και σε Ομόνοια, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα) μιλάει στο Sport24.gr για τον αποψινό τελικό (20.30) ανάμεσα σε Ξάνθη και Ολυμπιακό. Ανάμεσα στις δύο ομάδες που πέρασε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Ποια θα υποστηρίξει; ''Τον Ολυμπιακό. Είναι η ομάδα μου. Όμως και την Ξάνθη την αγαπώ γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω επαγγελματικά ποδόσφαιρο''. Ποια είναι τα ''δυνατά χαρτιά'' κάθε ''στρατοπέδου'', τι πρέπει να προσέξει κάθε πλευρά, ποιος ο τελικός που δεν θα ξεχάσει ποτέ και ο... γιατρός που δεν θέλει ούτε να θυμάται...

-Τι τελικό περιμένεις να δεις;

“Πιστεύω ότι θα γίνει καλό παιχνίδι. Θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα, έχει διαφορά από την Ξάνθη. Επειδή όμως είναι ένα ματς και μπορούν να συμβούν τα πάντα, η Ξάνθη έχει τις πιθανότητές της. Έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία φέτος, είναι δυνατό σύνολο, έχει διάρκεια στην απόδοσή της, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Και έναν που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος, τον Κλέιτον! Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια πάσα, ένα γκολ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον προσέξει. Είναι μονός τελικός και μπορούν να συμβούν τα πάντα''.

NEWSPORTS     13/2/2000
¥AN£H - O¼H.
NEWSPORTS 13/2/2000 ¥AN£H - O¼H. NEWSPORTS 13/2/2000 ¥AN£H - O¼H.

- Τι πιθανότητες δίνεις σε κάθε ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο;

''Δεν υπάρχει το 50-50%. Ξεκάθαρο προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός. Θα του έδινα 70% να πάρει το Κύπελλο. Είναι πολύ καλύτερη ομάδα. Η Ξάνθη είναι σοβαρή, με καλές εμφανίσεις όλη τη χρονιά, είναι μεγάλη επιτυχία εδώ που έφτασε. Και για την πόλη και για την ομάδα. Της αξίζουν συγχαρητήρια. Να το χαρούν, να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Το παν είναι να χαίρεσαι αυτό που κάνεις. Να βγαίνεις από τον αγωνιστικό χώρο και να πεις ότι ''έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό''. Και ας μην νικήσεις στο τέλος. Τρία αποτελέσματα έχει το ποδόσφαιρο, αλλά από τη στιγμή που μιλάμε για τελικό, πρόκειται για δύο. Ή νικάς ή χάνεις''.

Πατσατζόγλου: ''70% - 30% Ολυμπιακός''

-Η φετινή Ξάνθη θεωρείς ότι είναι μία από τις καλύτερες όλων των εποχών;

''Παλαιότερα η Ξάνθη είχε καλύτερους ποδοσφαιριστές, μεγαλύτερα ταλέντα, πολύ καλύτερο σύνολο. Όχι, δεν είναι η καλύτερη ομάδα. Δεν έπαιξε σε πολλά ματς εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, εφέτος, όχι όμως ότι δεν το έκανε σε ορισμένα παιχνίδια. Άλλες χρονιές είχε καλύτερους παίκτες. Φαντάσου ότι κάποτε έπαιζε στην Ξάνθη ο Βρύζας, ο Μαρσέλο, ο Μαχαιρίδης, ο Βενετίδης, ο Άντζας, ο Παπαδημητρίου, ο Ζήκος, ο Βιλανάκης ως δεκάρι. Είχε ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες. Ήταν γρήγοροι και έξυπνοι παίκτες''.

Πατσατζόγλου: ''70% - 30% Ολυμπιακός''

- Αυτή η ομάδα πώς και δεν κατάφερε μέχρι τώρα να φτάσει σε έναν τελικό Κυπέλλου;

''Τότε υπήρχαν πολλές πιο ισχυρές ομάδες. Η ΑΕΚ, ο Ηρακλής... Θυμάμαι όταν πρωτοπήγα στην Ξάνθη, το 1996, η πρώτη ομάδα που κληρωθήκαμε ήταν η ΑΕΚ. Αποκλειστήκαμε γρήγορα. Είναι και θέμα κλήρωσης. Αν στην Ξάνθη είχε πέσει νωρίτερα ο Ολυμπιακός, ίσως να είχε αποκλειστεί. Η κλήρωση ευνόησε την Ξάνθη εφέτος''.

Camera:   DCS520C
Serial #: K520C-02917
Width:    1728
Height:   1152
Date:  7-11-00
Time:   00:27:50
DCS5XX Image
FW Ver:   3.0.14
TIFF Image
Look:   Product
Antialiasing Filter:  Removed
Counter:    [93082]
ISO Speed:  800
Aperture:  f2.8
Shutter:  1/400
Max Aperture:  f2.8
Min Aperture:  f32
Exposure Mode:  Manual (M)
Compensation:  +0.0
Flash Compensation:  +0.0
Meter Mode:  Evaluative
Flash Mode:  No flash
Drive Mode:  Continuous
Focus Mode:  AI Servo
Focus Point:  --o--
Focal Length (mm):  200
White balance: Auto
Time: 00:27:50.785
Camera: DCS520C Serial #: K520C-02917 Width: 1728 Height: 1152 Date: 7-11-00 Time: 00:27:50 DCS5XX Image FW Ver: 3.0.14 TIFF Image Look: Product Antialiasing Filter: Removed Counter: [93082] ISO Speed: 800 Aperture: f2.8 Shutter: 1/400 Max Aperture: f2.8 Min Aperture: f32 Exposure Mode: Manual (M) Compensation: +0.0 Flash Compensation: +0.0 Meter Mode: Evaluative Flash Mode: No flash Drive Mode: Continuous Focus Mode: AI Servo Focus Point: --o-- Focal Length (mm): 200 White balance: Auto Time: 00:27:50.785 CAMERA: DCS520C SERIAL #: K520C-02917 WIDTH: 1728 HEIGHT: 1152 DATE: 7-11-00 TIME: 00:27:50 DCS5XX IMAGE FW VER: 3.0.14 TIFF IMAGE LOOK: PRODUCT ANTIALIASING FILTER: REMOVED COUNTER: [93082] ISO SPEED: 800 APERTURE: F2.8 SHUTTER: 1/400 MAX APERTURE: F2.8 MIN APERTURE: F32 EXPOSURE MODE: MANUAL (M) COMPENSATION: +0.0 FLASH COMPENSATION: +0.0 METER MODE: EVALUATIVE FLASH MODE: NO FLASH DRIVE MODE: CONTINUOUS FOCUS MODE: AI SERVO FOCUS POINT: --O-- FOCAL LENGTH (MM): 200 WHITE BALANCE: AUTO TIME: 00:27:50.785

-Ποια είναι η εικόνα σου για τον Ολυμπιακό;

''Μας εντυπωσίασε με τις νίκες του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μας εντυπωσίασε όλους και δεν το περιμέναμε, ακόμα και εμάς τους Ολυμπιακούς. Έπαιξε με πάθος, όρεξη, με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, με πολύ όμορφα γκολ, με θράσος. Τα παιδιά πίστευαν στα πόδια τους. Κάποια στιγμή έκανε... κοιλιά, κάτι πολύ λογικό για μια ομάδα μέσα σε μια σεζόν. Η «κοιλιά» που έκανε ο Ολυμπιακός, βέβαια, δεν άρεσε σε κανέναν. Είναι όμως μεγάλη ομάδα και θα βρει το δρόμο της. Θα πάρει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Έχει έναν σοβαρό προπονητή, που τα προηγούμενα χρόνια, στην Πόρτο, μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Μου αρέσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και το παρακολουθώ πολύ. Πάντως έκανε μερικές χειρονομίες που δεν άρεσαν σε κανέναν. Ο προπονητής πρέπει να είναι το κεφάλι της ομάδας. Να δίνει το καλό παράδειγμα. Ακόμα και σε εμένα που είμαι Ολυμπιακός, δεν μου άρεσε ο τρόπος του''.

NewSports          21/5/2001
¡¤ENTI O¤YM¦IAKOY ¡IA THN KATAKTHªH TOY ¦P¿TA£¤HMATOª.¦ATªATZO¡¤OY.
NewSports 21/5/2001 ¡¤ENTI O¤YM¦IAKOY ¡IA THN KATAKTHªH TOY ¦P¿TA£¤HMATOª.¦ATªATZO¡¤OY. INTIME SPORTS

-Ποια ομάδα θα υποστηρίξεις στον τελικό; Ξεκίνησες από την Ξάνθη, αλλά τα καλύτερα χρόνια της καριέρας σου ήταν στον Ολυμπιακό…

''Θέλω να το πάρει ο Ολυμπιακός. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο ξεκίνησα από την Ξάνθη, την αγαπάω πάρα πολύ. Αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν σου κρύβω ότι όποια ομάδα και αν το πάρει, δεν θα λυπηθώ. Και για τις δύο θα χαρώ. Προτιμώ, όμως, τον Ολυμπιακό''.

NewSports             20/4/2002
O¤YM¦IAKOª - AEK.
NewSports 20/4/2002 O¤YM¦IAKOª - AEK. INTIME SPORTS

-Τι πρέπει να κάνει η Ξάνθη για να κατακτήσει το Κύπελλο;

''Πρωτίστως να μη δεχτεί γκολ. Να προσέξει την άμυνά της και να μην σπαταλήσει τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει. Αν ο Ολυμπιακός βγει ψηλά και πρεσάρει την Ξάνθη, δεν θα της δοθούν πολλές ευκαιρίες. Έστω αυτή τη μισή ευκαιρία πρέπει να την εκμεταλλευτεί. Να περιορίσει τους επιθετικούς του Ολυμπιακού. Να κρατήσει μακριά τον Ολυμπιακό από την περιοχή. Έτσι δεν θα είναι επικίνδυνος. Έχει έναν ποδοσφαιριστή ο Ολυμπιακός που είναι ξεκάθαρα το βαρόμετρο, ο Ντομίνγκες. Η απόδοσή του είναι καθοριστική''.

Πατσατζόγλου: ''70% - 30% Ολυμπιακός''

-Ποια είναι τα ατού και τα μειονεκτήματα κάθε ομάδας;

''Το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού είναι ο Ντομίνγκες. Μπορεί να ''χτυπήσει'' κατά μέτωπο, συνεργάζεται άψογα με τους συμπαίκτες του, σουτάρει έξω από την περιοχή, πασάρει... Μια από τα ίδια και η Ξάνθη με τον Κλέιτον. Παίζει στην ίδια θέση με τον Ντομίνγκες.Θα περάσουν πολλές μπάλες από τον Κλέιτον. Μειονέκτημα της Ξάνθης είναι η άμυνα. Μπορεί να δεχτεί εύκολα γκολ από τον άξονα. Αν ξεκινήσει ο Μήτρογλου, είναι επικίνδυνος μέσα στην περιοχή. Έχει τρομερές ιδέες μέσα στην περιοχή. Μπορεί να νικήσει τους αμυντικούς της Ξάνθης. Αυτό τουλάχιστον έχει δείξει τα παλαιότερα χρόνια. Τώρα έχουν πέσει όλοι πάνω του, τον έχουν αγχώσει. Έχει κάνει μέτρια χρονιά, αλλά παραμένει ένας δεινός σκόρερ''.

Πατσατζόγλου: ''70% - 30% Ολυμπιακός''
INTIME SPORTS

- Σε τέτοια παιχνίδια, τι παίζει μεγαλύτερη σημασία; Σε τι μέρα θα βρεθούν τα ατού; Η συγκέντρωση; Η τύχη;

''Εννοείται. Σε τι μέρα θα βρεθούν οι καλοί παίκτες, τι πίεση θα έχουν, τι άγχος... Δεν ξέρεις πώς θα σου βγει η μέρα. Μπορεί να είναι αγχωμένος ο Ολυμπιακός. Για την Ξάνθη είναι εμπειρία ζωής. Πολλά παιδιά από την ομάδα της ίσως να μην ξαναβρεθούν σε τέτοιο ματς. Εγώ θα τους έλεγα να μπουν, να το χαρούν και να βγουν από το ματς χαρούμενοι. Αν το πράξουν αυτό, θα βγει κάτι καλό. Το άγχος θα το έχει ο Ολυμπιακός, το φαβορί. Όλη η Ελλάδα περιμένει από αυτόν να πάρει το Κύπελλο. Γιατί να μην το πάρει η Ξάνθη όμως; Μπορεί...''.

Πατσατζόγλου: ''70% - 30% Ολυμπιακός''
INTIME SPORTS

-Ποιος τελικός θα σου μείνει αξέχαστος;

''Αυτός με τα πέναλτι δεν θα ξεχαστεί ποτέ, με την ΑΕΚ. Δεν θα συμβεί ποτέ ξανά. Είναι χαραγμένο στο μυαλό όλων. Εγώ δεν είχα εκτελέσει πέναλτι, με είχε κάνει αλλαγή στο 45' ο Βαλβέρδε, αλλά ήμουν χαρούμενος γιατί νίκησε η ομάδα μου. Και πάντα έτσι λειτουργούσα. Έβαζα πάνω από όλα την ομάδα''.

Camera:   DCS520C
Serial #: K520C-02917
Width:    1728
Height:   1152
Date:  22-07-01
Time:   21:46:58
DCS5XX Image
FW Ver:   3.0.14
TIFF Image
Look:   Product
Antialiasing Filter:  Removed
Tagged
Counter:    [139189]
ISO Speed:  640
Aperture:  f2.8
Shutter:  1/250
Max Aperture:  f2.8
Min Aperture:  f32
Exposure Mode:  Manual (M)
Compensation:  +0.0
Flash Compensation:  +0.3
Meter Mode:  Evaluative
Flash Mode:  No flash
Drive Mode:  Continuous
Focus Mode:  AI Servo
Focus Point:  --o--
Focal Length (mm):  300
White balance: Preset (Flash)
Time: 21:46:58.882
Camera: DCS520C Serial #: K520C-02917 Width: 1728 Height: 1152 Date: 22-07-01 Time: 21:46:58 DCS5XX Image FW Ver: 3.0.14 TIFF Image Look: Product Antialiasing Filter: Removed Tagged Counter: [139189] ISO Speed: 640 Aperture: f2.8 Shutter: 1/250 Max Aperture: f2.8 Min Aperture: f32 Exposure Mode: Manual (M) Compensation: +0.0 Flash Compensation: +0.3 Meter Mode: Evaluative Flash Mode: No flash Drive Mode: Continuous Focus Mode: AI Servo Focus Point: --o-- Focal Length (mm): 300 White balance: Preset (Flash) Time: 21:46:58.882 INTIME SPORTS

-Ποια ήταν η πιο όμορφη ή η πιο άσχημη στιγμή σε Ξάνθη και Ολυμπιακό;

''Στην Ξάνθη δεν είχα άσχημες στιγμές. Πέρασα ωραία. Ήταν σοβαρή, νοικοκυρεμένη ομάδα και θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της που με δέχτηκαν σε μικρή ηλικία. Το ίδιο όμως και στον Ολυμπιακό. Πήρα κύπελλο, πρωτάθλημα, κάναμε μεγάλες νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέτυχα ένα φοβερό γκολ, που ακόμα και σήμερα το θυμάται ο κόσμος και μου το λέει. Η μόνη μου άσχημη στιγμή ήταν ο τραυματισμός μου. Για την ακρίβεια δεν τραυματίστηκα, με τραυμάτισε ο γιατρός. Δεν θέλω να αναφέρω πάλι το όνομά του''.

Follow me on Twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ