ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-1

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-1
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας πολύ καλά για 65 λεπτά αλλά έχοντας και ένα κενό 25λεπτο κέρδισε τον Εργοτέλη με 2-1 χάρη σε γκολ των Κλωναρίδη και Σίλντενφελντ στο 90' ενώ για τους Κρητικούς είχε ισοφαρίσει ο Διαμαντάκος.

Την νίκη και το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε του Εργοτέλη με 2-1 στην Λεωφόρο μετά από ένα πολύ καλό ματς και φυσικά έχει το προβάδισμα.

Οι πράσινοι στο πρώτο μέρος και μετά το 70' έχασαν σωρεία ευκαιριών με τον Ντίνα και τον Καβουσάκη να αποδεικνύεται σε φύλακα άγγελο για την εστία του Εργοτέλη αλλά αν δεν ερχόταν το γκολ του Σίλντενφελντ στις καθυστερήσεις το ματς θα μπορούσε να λήξει ισόπαλο.

Ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε το πολύ καλό 25λεπτο με την έναρξη του δευτέρου μέρους, κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη και τελικά την πήρε. Οι πράσινοι άλλωστε έδωσαν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι έχοντας ως κορυφαίους τους Ντίνα, Κλωναρίδη και Σίλντενφελντ ενώ ανάσες έδωσε και ο Φιγκερόα.

Από την άλλη ο Εργοτέλης ήρθε για να παίξει ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκε πίσω και για αυτό και κατάφερε να σκοράρει και φυσικά με το εκτός έδρας γκολ διατηρεί και αυτός ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 30 Οκτωβρίου και στην ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην Κρήτη.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαϊδης

Καιρός:

Διαιτητές:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντεφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς (65' Λαγός), Κλωναρίδης (78' Μουζακίτης), Ντίνας, Καρέλης (69' Φιγκερόα).

Εργοτέλης (Πετράκης): Καβουσάκης, Κοιλιάρας, Πελέ (81' Ουέλινγκτον), Γιοβάνοβιτς, Βερπακόφσκις (83' Δωματάς), Διαμαντάκος, Χαλκιαδάκης, Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά (73' Ρομάνο), Ρέντζας, Σαρρής.

Γκολ: 41' Κλωναρίδης, 90' Σίλντενφελντ / 59' Διαμαντάκος

Δοκάρι:

Κίτρινες κάρτες: 57' Σίλντενφελντ/83' Κοιλιάρας, 87' Σαρρής

Κόκκινες κάρτες:

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 9' ο Χουχούμης από τα αριστερά γέμισε με το δεξί, ο Κλωναρίδης πρόλαβε την άμυνα, έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι πράσινοι έχασαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 18' και μάλιστα έχασαν διπλή ευκαιρία. Ο Κλωναρίδης έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, έκανε την κίνηση προς τα μέσα, σούταρε με τον Καβουσάκη να διώχνει σε πρώτο χρόνο. Η μπάλα έφτασε στον Ντίνα ο οποίος από πλάγια έκανε μια τρίπλα και σουτ με τον γκολκίπερ του Εργοτέλη να πιάνει την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 21' όταν μετά από φάουλ από τα δεξιά ο Διαμαντάκος έκανε την προβολή από κοντά με την μπάλα να περνάει σύριζα από το δοκάρι του Κοτσόλη. Ενώ στο 23' είχαμε σουτ του Ζέκα έξω από την μεγάλη περιοχή το οποίο έφυγε έξω.

Ο Παναθηναϊκός αναπτύχθηκε όμορφα στο 25' με τον Κλωναρίδη από τα αριστερά να ανοίγει απέναντι στον Καρέλη, αυτός έδωσε στον Πράνιτς που του την πάσαρε στον κενό χώρο με τον Καρέλη να γυρνάει παράλληλα και τον Ντίνα στην μεγαλύτερη στιγμή του Τριφυλλιού μέχρι εκείνη τη στιγμή να στέλνει την μπάλα μόλις πάνω από το δοκάρι του Καβουσάκη.

Πίεση και γκολ

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 36' ο Ντίνας πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή έκανε το 1-2 με Πράνιτς και Καρέλη μπήκε στην περιοχή σούταρε αλλά ο Καβουσάκης σωτήρια απέκρουσε και με διπλή επέμβαση μπλόκαρε την μπάλα.

Η πίεση του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε ένα πολύ ωραίο γκολ στο 41'. Ο Ντίνας από τα αριστερά έδωσε στον Πράνιτς, αυτός του την πάσαρε και πάλι σε σωστό χρόνο, ο Ντίνας έδειξε να χάνει το κοντρόλ κυνήγησε την φάση όμως και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κλωναρίδη ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0. Ντεμπούτο με το πρώτο γκολ με την πράσινη φανέλα για τον Κλωναρίδη.

Μπήκε καλύτερα ο Εργοτέλης

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 54' εκμεταλλεύτηκαν λάθος του Τριανταφυλλόπουλου υπό την πίεση του Διαμαντάκου με τον επιθετικό του Εργοτέλη να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια αλλά ο Κοτσόλης με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ σε μια πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

Η ισοφάριση ήρθε στο 59' όταν ο Χαλκιαδάκης έξω από την περιοχή πέρασε τον Μέντες έκανε την πάσα στον Διαμαντάκο ο οποίος σε δεύτερο χρόνο σούταρε και σκόραρε πανηγυρίζοντας έξαλλα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να τα έχει χαμένα μετά και με την είσοδο του Φιγκερόα και αφού συμπληρώθηκαν τα 70 λεπτά της αναμέτρησης άρχισε να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ

Στο 73' ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Οι πράσινοι αναπτύχθηκαν όμορφα γύρισαν την μπάλα με τον Λαγό να δίνει στον Ντίνα μέσα στην περιοχή, αυτός είχε το χρόνο έκανε κοντρόλ, αλλά το σουτ ήταν πάνω στον Καβουσάκη που έδιωξε σε κόρνερ.

Δυο λέπτα αργότερα νέα καλή ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Φιγκερόα από τα αριστερά να γυρνάει την μπάλα τον Ντίνα να κάνει την προβολή και τον Καβουσάκη να λέει και πάλι όχι.

"Σίφο" ο λυτρωτής

Η λύτρωση για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 90' με την πίεση των πράσινων να καρποφορεί. Οι πράσινοι γύρισαν και πάλι σωστά την μπάλα η οποία έφτασε δεξιά στον Σπυρόπουλο. Αυτός έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Σίλντενφελντ στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Καβουσάκη.


TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ