ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αναστασίου: "Οι ποδοσφαιριστές μου έβγαλαν εγωισμό"

Αναστασίου: "Οι ποδοσφαιριστές μου έβγαλαν εγωισμό"
INTIME SPORTS

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν εγωισμό, πάλεψαν μέχρι τέλους το ματς με τον Εργοτέλη και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έβγαλαν εγωισμό, πάλεψαν μέχρι τέλους το ματς με τον Εργοτέλη και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, σύμφωνα με τον Γιάννη Αναστασίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι και το τελικό αποτέλεσμα: " Ένας αγώνας για το Κύπελλο πάντα κρύβει εκπλήξεις. Εμείς προσπαθήσαμε να τις αποφύγουμε για να μην έχουμε δυσάρεστα. Νομίζω ότι η εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλή, ειδικά μετά το 20’, όταν και βρήκαμε τα πατήματα μας.

Είχαμε 8 αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλάξαμε το σύστημα μας, αλλά παρόλα αυτά εκείνα τα 25 λεπτά ήταν εκπληκτικά. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, με συνδυασμούς, χαιρόσουν να μας βλέπεις. Στο δεύτερο μέρος, με έναν ανεξήγητο τρόπο, δείξαμε άλλο πρόσωπο. Αρχίσαμε φοβισμένα και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Το έχω συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές μου, αλλά δεν έχω εξήγηση να σας δώσω και με προβληματίζει αυτό το θέμα. Όμως στο τέλος, οι ποδοσφαιριστές μου έβγαλαν εγωισμό, πάλεψαν μέχρι τέλους και έδειξαν τρομερή διάθεση. Θέλαμε τη νίκη και την πήραμε. Σε κάθε περίπτωση, τώρα θα ασχοληθούμε ξανά με το Κύπελλο τον επόμενο μήνα".

Για την αλλαγή του Πράνιτς: " Για να αποφύγω τις ερωτήσεις ή τις περίεργες σκέψεις, πρέπει να ξέρετε ότι ο Πράνιτς δέχτηκε ένα χτύπημα στο μηρό και δεν ήθελα να ρισκάρω έναν τραυματισμό του. Είναι σημαντικός και τον χρειάζομαι την Κυριακή".

Για την αντικατάσταση του Κλωναρίδη: " Ο Κλωναρίδης μου ζήτησε να τον αλλάξω γιατί είχε μείνει από καύσιμα. Έκανε τα πάντα σήμερα και είχε καθοριστική συμβολή".

Για τις απότομες εναλλαγές στην εικόνα της ομάδας: " Προσπαθήσαμε με τις αλλαγές μας στο δεύτερο ημίχρονο να αξιοποιήσουμε τον Φιγκερόα, γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θέλει τη μπάλα στα πόδια. Για αυτό χρησιμοποίησα τον Μουζακίτη, έναν καθαρό εξτρέμ.

Τα παιδιά έδειξαν υπέρμετρο ζήλο και για αυτό μερικές φορές δεν έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν ένα παιχνίδια. Πρέπει να μάθουμε πότε ανεβάζουμε το ρυθμό και πότε κρατάμε τις δυνάμεις μας. Θέλουμε και τη βοήθεια των έμπειρων, την οποία δεν την είχαμε σήμερα. Όμως, κυνηγήσαμε ως το τέλος τη νίκη και δικαιωθήκαμε".

Για το περιστατικό με τον Ατζαγκούν: " Του συνέβη ένα δυσάρεστο και απρόσμενο γεγονός. Είναι άσχημο για αυτόν και για εμάς. Είναι κάτι ανθρώπινο, τον ενημερώσαμε να πάρει όσο χρόνο του χρειάζεται, εμείς θα τον στηρίξουμε ως ομάδα και θα τον κάνουμε να νιώσει καλύτερα".

Για το πειθαρχικό παράπτωμα του Αμπεΐντ: " Είχαμε ένα θέμα μαζί του επειδή άργησε. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα, όμως μία ομάδα λειτουργεί με κανόνες και κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να τους τηρεί.

Έχει υποχρεώσεις και ευθύνες. Ο Αμπεΐντ είναι νέος, θέλει καθοδήγηση, αλλά για το καλό της ομάδας έπρεπε να λάβουμε μία απόφαση. Το θέμα έχει λήξει και τον υπολογίζω κανονικά για την Κυριακή".

Για την κακή απόδοση του Μέντες και την καλή εμφάνιση του Χουχούμη: " Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα, στηρίζεται στο σύνολο και όχι στα άτομα. Η εικόνα από την αρχή του ματς αυτή είναι. Προσπαθώ να παρατάξω την καλύτερη ενδεκάδα ανεξάρτητα από ηλικίες και ονόματα και κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να γνωρίζει ότι είναι βασικός.

Δεν στέκομαι σε ονόματα, αλλά στην εικόνα της ομάδας. Στην αρχή της σεζόν παρακαλούσαμε τους ποδοσφαιριστές να μείνουν για να δουλέψουν στις αδυναμίες τους και τώρα μένουν 13-14 και ζητάνε έξτρα πρόγραμμα. Αυτό λέει πολλά".

Για τη χρησιμοποίηση του Φιγκερόα: " Ο Φιγκερόα βρίσκεται μαζί μας μόνο δύο εβδομάδες και είναι ανέτοιμος. Όμως είναι θετικό ότι έπαιξε και έδειξε ότι ξέρει τη θέση.

Ακόμα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση, χρειάζεται χρόνο για να γίνει ανταγωνιστικός και δουλεύουμε μαζί του με προσοχή, γιατί έχει μεγάλη ηλικία και ένα ιστορικό με τους τραυματισμούς.

Εάν τον πιέσουμε με ένταση θα βγάλει πρόβλημα, οπότε χτίζουμε τη φυσική του κατάσταση με μεθοδικότητα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ