ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ηρακλής - Ξάνθη 1-0

Ηρακλής - Ξάνθη 1-0
INTIME SPORTS

Ο Ηρακλής νίκησε 1-0 την Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού.

Με γκολ λίγο πριν την λήξη του αγώνα από τον Ζαχόρα, ο Ηρακλής έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με τη νίκη 1-0 επί της Ξάνθης.

Οι παίκτες του Σϊνισα Γκόγκιτς, στάθηκαν αξιοπρεπώς απέναντι στο φαβορί και δημιούργησαν ευκαιρίες για να σημειώσουν και άλλο γκολ αν και απειλήθηκαν από την Ξάνθη.

Σε πολύ καλή ημέρα βρέθηκε ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Χουάντερσον, που έδειξε ετοιμότητα σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ αντίθετα δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα οι επιθετικοί και οι μέσοι της Ξάνθης που έχασαν ευκαιρίες.

Πλέον, ο επαναληπτικός στα τέλη Οκτωβρίου θα είναι ανοιχτός και η Ξάνθη θα πρέπει να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που έχασε και ο Ηρακλής να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0.

Ηρακλής(Σίνισα Γκόγκιτς): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Κοντέων(40' Κραγιόπουλος), Σαββίδης, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Ματσούκας(62' Ονουάτσι), Κυριάκος, Γιάρολιμ(54' Στυλιανίδης)

Ξάνθη(Γιάννης Κεχαγιάς): Ζαρόπουλος, Βασιλακάκης, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Γούτας, Πάιτο, Χοσέμι (46' Βάλλας), Εστράδα, Μάνταλος, Σολτάνι(65' Τριάδης), Σολάρι(70' Ράνος)

Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Καραβασίλης, Λάζαρης (Καβάλας)

Κίτρινες: Σαββίδης, Γούτας, Μπαξεβανίδης

Το προφίλ του αγώνα

Στην πρώτη αμφισβητούμενη στιγμή του αγώνα, οι παίκτες του Ηρακλή ζήτησαν πέναλτι στο 20' σε μαρκάρισμα πάνω στον Ματσούκα. Ο διαιτητής Μάνταλος αρνήθηκε να καταλογίσει την παράβαση.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Ξάνθη απείλησε τρεις φορές του γηπεδούχους. Αρχικά με τον Σολτάνι στο 42', όταν πρόλαβε ο Χουάντερσον τον μέσο της ακριτικής ομάδας, πριν προλάβει να σουτάρει, ενώ στο 43' ο Σολάρι με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 45' και πάλι ο Σολάρι με δυνατό σουτ από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Βάλλας πέρασε στην θέση του Χοσέμι. Στο 48' ο Μάνταλος, έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα.

Ο νεαρός μέσος με σουτ μέσα από την περιοχή και διαγώνια έστειλε την μπάλα στην ρίζα του αριστερού δοκαριού του Χουάντερσον.

Ο Ηρακλής απείλησε σοβαρά την εστία του Ζαρόπουλου στο 63' όταν ο Ιντζόγλου απέναντι στον πορτιέρο της Ξάνθης δεν κατάφερε να τον περάσει και στην συνέχεια της προσπάθειας του το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα σώματα των φιλοξενούμενων αμυντικών και έφυγε κόρνερ.

Στο 74' σε αντεπίθεση της Ξάνθης ο Μάνταλος πάσαρε στον Ράνο, ο δεύτερος μπήκε στην μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Η άμυνα του Ηρακλή έμεινε και πάλι εκτεθειμένη στο 78' όταν ο Ράνος απέναντι στον Χουάντερσον και πιεζόμενος από τους αμυντικούς του Ηρακλή, πλάσαρε πάνω στο σώμα του τερματοφύλακα του Γηραιού.

Ο Ηρακλής απείλησε στο 80' με τον Ονουάτσι, το σουτ του Νιγηριανού από διαγώνια θέση βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτυών του Ζαρόπουλου.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα τελείωνε ισόπαλο ήρθε στο 86' το γκολ για τον Ηρακλή. Ο Καργιόπουλος με σέντρα λίγο πιο κάτω από το κέντρο βρήκε τον Ζαχόρα ξεμαρκάριστο στην μεγάλη περιοχή και ο Κροάτης με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ζαρόπουλου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ