Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Οι 10 ιστορικές ομάδες της Γ' Εθνικής

Οι 10 ιστορικές ομάδες της Γ' Εθνικής

Με αφορμή την συμμετοχή της ΑΕΚ και της ΑΕΛ στην Γ' Εθνική, το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις 10 ιστορικές ομάδες της Ελλάδας που βρίσκονται στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας τους αλλά έχουν ακόμα λίγο από την λάμψη του παρελθόντος (videos).

Τι θα λέγατε αν σας λέγαμε πως φέτος στην Γ' Εθνική, υπάρχουν 2 ομάδες που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας, 3 Κυπελλούχοι, ομάδες που υπήρξαν φιναλίστ σε τελικούς Κυπέλλου, ομάδες που έχουν αγωνιστεί στην Ευρώπη και ομάδες που έχουν αγωνιστεί απέναντι στην Μπλάκμπερν και την Λάτσιο. Τι λέτε; Πάμε να τις θυμηθούμε; Κάποιες θα μας απασχολήσουν πολύ δυνατά τα επόμενα χρόνια...

Εθνικός Αστέρας: Με τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες στην Α’ Εθνική από το 1998 ως το 2002 για τον Αστέρα της Καισαριανής. Φέτος δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τα τοπικά.

Τρίκαλα 1963: Τελευταία της εμφάνιση πριν από 13 χρόνια και συγκεκριμένα την σεζόν 1999-2000. Με επτά παρουσίες στα μεγάλα σαλόνια. Φέτος στην 5θέση του 3ου ομίλου, μακριά από την κορυφή.

Καλαμάτα: Η ιστορική «μαύρη θύελλα» με επτά συμμετοχές στην Α’ Εθνική και με πορεία ως τους "4" του κυπέλλου Ελλάδας το 2000. Μάλιστα έχει και "ευρωπαϊκή" εμφάνιση καθώς την ίδια χρονιά αγωνίστηκε στο τότε Ιντερτότο, διοργάνωση που οδηγούσε στο Κύπελλο UEFA . Στον 4όμιλο με έξι βαθμούς διαφορά από την κορυφή, δίνει μάχη για την επιστροφή στην Football league.

Καστοριά: Από το 1997 έχουμε να δούμε τους "γουναράδες" στα σαλόνια της Α' Εθνικής. Πρόκειται μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας μας με δέκα συμμετοχές στην μεγάλη κατηγορία και φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το 1980 με αντίπαλο στον τελικό τον Ηρακλή με 5-2. Φέτος δυστυχώς, βρίσκονται στον όμιλο της ΑΕΛ και η υπόθεση άνοδος ήταν πολύ δύσκολη εξ αρχής.

Προοδευτική: Αριθμεί 15 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με πάρα πολλούς παίκτες από τα σπλάχνα της και με ιστορικά αποτελέσματα στα μεγάλα σαλόνια, νικώντας ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Αποτελεί μάλιστα τον βασικό αντίπαλο των παλαιμάχων του Ολυμπιακού εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την αντίστοιχη ομάδα, στο ιστορικό "βραδυπωριακός - ταλαιπωριακός". Φέτος δύσκολα να κάνει την υπέρβαση.

Πανσερραϊκός: Αποτελεί μια από τις ομάδες φυτώρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου με 24 συμμετοχές στην Α' Εθνική και τελευταία χρονιά, μόλις πριν δύο χρόνια τη σεζόν 2010-2011. Φέτος έχει την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και αποτελεί το φαβορί για την άνοδο.

Ιωνικός: Η ιστορική ομάδα της Νίκαιας και του Ελληνικού ποδοσφαίρου, λίγα μέτρα πιο κάτω από την Προοδευτική στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι. Με έναν από τους ιστορικότερους προέδρους της Α' ΕΘνικής, τον Νίκο Κανελλάκη που δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή. Φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ και φυσικά ευρωπαϊκή συμμετοχή με αντίπαλο την Γαλλική Ναντ. Φέτος στον 5όμιλο, παλεύει με τον Πανελευσινιακό για την FootballLeague!

Αιγάλεω: Το Αιγάλεω της Ευρώπης με συμμετοχή στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, αποκλείοντας την Τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγί για να πάρει ιστορικό αποτέλεσμα με την Λάτσιο στους ομίλους, 2-2. Την φετινή σεζόν βρίσκεται στη μέση του 6ομίλου και λόγω... ΑΕΚ αποφασίστηκε να μην ενισχυθεί ιδιαίτερα!

ΑΕΛ: Κανονικά δεν θα έπρεπε να πούμε τίποτε άλλο για την ΑΕΛ, πέραν της κατάκτησης του πρωταθλήματος Ελλάδας το 1988. Η μοναδική επαρχιακή ομάδα που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα και έχει πάρει 2 κύπελλα το 1985 και το 2007. Το 1985 έφτασε μέχρι τους «8» του Κυπέλλου Κυπελλούχων και φυσικά έχει και συμμετοχές στο Κύπελλο UEFA όπου απέκλεισε την Μπλάκμπερν. Μοναδική ομάδα της χώρας που μπαίνει σφήνα στους μεγάλους. Η άνοδος της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΑΕΚ: Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αναφορά στο ποια είναι η ΑΕΚ και τι έχει κάνει στην Ελλάδα. Αποτελεί κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου ακόμα και με αυτά που αντιπροσωπεύει ως σύλλογος. Τα λάθη του παρελθόντος και η κακοδιαχείριση από... ερασιτεχνικές διοικήσεις, με την επιβράβευση από το κράτος, αφέθηκε στην τύχη της και τελικά υποβιβάστηκε αρχικά αγωνιστικά στην Β' Εθνική και εν συνεχεία στην Γ' προκειμένου να ξαναρχίσει από την αρχή χωρίς τα βάρη του παρελθόντος. Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη πλέον στο τιμόνι της, ο δικέφαλος έχει υπογράψει με την επιτυχία. Η άνοδος στην... Superleague είναι δεδομένη.

TAGS Γ' ΕΘΝΙΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ