FOOTBALL LEAGUE

Πιερικός - ΑΕΚ 1-3

Πιερικός - ΑΕΚ 1-3
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ κέρδισε 3-1 με τον Πιερικό σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στην Κατερίνη, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της Football League. (video)

Χωρίς να πιάσει υψηλούς ρυθμούς στην απόδοσή της αλλά με αιχμή του δόρατος την αποτελεσματικότητά της ειδικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η ΑΕΚ νίκησε με 3-1 τον Πιερικό στην Κατερίνη, στο τελευταίο τεστ των δύο ομάδων πριν από την έναρξη της σεζόν στη Football League, σκορπώντας πολλά χαμόγελα όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, αλλά εμφανίζοντας κάποια κενά όσον αφορά το αμυντικό τα οποία οφείλονται στις μαζεμένες αλλαγές που μετέβαλαν ολοκληρωτικά τη σύνθεση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κατερίνης και εμφάνισε ένα από τα στοιχεία που ο Τραϊανός Δέλλας θα θέλει να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές της, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στην πρώτη επίσκεψη στην εστία των γηπεδούχων ενάμιση λεπτό μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Μπαρμπόζα, που απέδειξε σε ένα ακόμη παιχνίδι ότι η απόδοσή του θα αποτελέσει βαρόμετρο και για την αντίστοιχη της ομάδας, με σέντρα θα βρει τον Πλατέλλα και αυτός δεν θα δυσκολευτεί να ανοίξει το σκορ.

Πιερικός - ΑΕΚ 1-3
INTIME SPORTS

Με τους Πλατέλλα, Μπαρμπόζα, Αραβίδη και Ντούνη να κινούνται συνεχώς μπερδεύοντας τους ποδοσφαιριστές του Πιερικού, η ΑΕΚ θα φτάσει στην επίτευξη του δευτέρου τέρματός της με τον Ντόυνη, δώδεκα μόλις λεπτά μετά από αυτή του πρώτου.

Αποδέκτης της βαθιάς μπαλιάς του Κορδέρο, ο Μπακάκης, θα πιάσει στον ύπνο τα (αργά) αντανακλαστικά της άμυνας του Πιερικού και θα δώσει ένα έτοιμο γκολ στον Ντούνη στο 14'.

Πιερικός - ΑΕΚ 1-3
INTIME SPORTS

Ο Πιερικός θα χρειαστεί 25 λεπτά για να φτάσει στην πρώτη του ευκαιρία, όταν ο Αλεξίου θα εκμεταλλευτεί ένα κενό στην άμυνα της "Ενωσης", αλλά το πλασέ που επιχείρησε στο τετ-α-τετ με τον Ανέστη θα περάσει άουτ.

Ο ρυθμός μετά την πρώτη μισή ώρα αγώνα έπεσε αισθητά, παρά μόνο όταν υπέπεφτε στη βούληση του Μπαρμπόζα, ο οποίος έδινε με τις εμπνεύσεις του μία διαφορετική χροιά σε κάθε επιθετική προσπάθεια της ΑΕΚ, ενώ το συρτό σουτ του Ντούνη στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου θα καταλήξει στην αγκαλιά του Παπατολίκα.

Πιερικός - ΑΕΚ 1-3
INTIME SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν του πρώτου και μάλιστα με τον ίδιο πρωταγωνιστή, αλλά αυτή τη φορά η κατάληξη να μην είναι η ίδια. Ο Πλατέλλας θα σουτάρει δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά ο τερματοφύλακας του Πιερικού δεν θα επιτρέψει να παραβιαστεί για τρίτη φορά η εστία του.

Και όχι μόνο απέφυγε το γκολ, αλλά στο 52΄ο Γιαννούλης θα εκμεταλλευτεί ένα ακόμη μεγάλο κενό στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και θα μειώσει για τη γηπεδούχο ομάδα, πλασάροντας με ιδανικό τρόπο τον Ανέστη.

Πιερικός - ΑΕΚ 1-3
INTIME SPORTS

Εν συνεχεία ο τεχνικός της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας, πραγματοποίησε δέκα αλλαγές μαζεμένες αφήνοντας μόνο τον Ντούνη που πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, να συνεχίζει στον αγωνιστικό χώρο από αυτούς που ξεκίνησαν στη βασική ενδεκάδα.

Πιερικός - ΑΕΚ 1-3
INTIME SPORTS

Τόσο οι αλλαγές της ΑΕΚ, όσο και αυτές του Πιερικού (οι οποίες έγιναν διάσπαρτες) έριξαν αρκετά το ρυθμό της αναμέτρησης μιας και οι ποδοσφαιριστές που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο δεν έβρισκαν την απαιτούμενη "χημεία" μεταξύ τους.

Μετά από αρκετά χαμένα (αγωνιστικά) λεπτά λόγω των ανακατατάξεων στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΚ ήρθε στο 76' να υπενθυμίσει την επιθετική της παρουσία, αλλά το σουτ του Βλαχομήτρου θα βρει πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Και μπορεί ο Ζόριτς να απέτυχε εις διπλούν να σκοράρει στο 81', αλλά το μομέντουμ της αναμέτρησης είχε γυρίσει και ως επιβεβαίωση αυτού θα έρθει το γκολ του Ντούνη ένα λεπτό αργότερα, μετά από σέντρα του Πεταυράκη.

Πιερικός - ΑΕΚ 1-3
INTIME SPORTS

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Κατερίνης

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Παπατολίκας (46' Πατσογιώργος), Νικολίτσης (90' Κοντούλης), Τσιάρας (68' Μπουζούκης), Σπάσιτς (72' Σεντεμέντες), Σίλβα (60' Κατσιαμήτρας), Σταματής (58' Μανίκας), Μυστακίδης (65' Κόιτς), Καρτσαμπάς (46' Κοντσίδης), Κρουσταλέλης (46' Γιαννούλης), Αλεξίου (46' Ντόσης), Γούτσιος (77' Παλάσιος)

ΑΕΚ: Ανέστης (53' Βούρας), Κολοβέτσιος (53' Φαγέ), Λαμπρόπουλος (53' Ζόριτς), Μπακάκης (53' Γεωργέας), Γροντής (53' Σαρρής), Ανάκογλου (53' Πεταυράκης), Κορδέρο (53' Βλαχομήτρος), Μπαρμπόσα (53' Ρόβας), Ντούνης, Πλατέλλας (53' Τζανετόπουλος), Αραβίδης (53' Σβάρνας)

ΓΚΟΛ: 52' Γιαννούλης / 2' Πλατέλλας, 14', 82' Ντούνης

Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης

TAGS FOOTBALL LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ