ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραδιά Κούπας σε Αγγλία και Γερμανία

Βραδιά Κούπας σε Αγγλία και Γερμανία

Δυο σπουδαίοι τελικοί Κυπέλλου διεξάγονται απόψε, όπου στις 19:00 η Άρσεναλ αναμετράται με την Χαλ και η Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη Μπάγερν Μονάχου στις 21:00.

Μπορεί να είναι ο δεύτερος τη τάξει θεσμός, αλλά έχει πάντα την δική του αίγλη και την δική του ιδιαιτερότητα. Για κάποιες ομάδες αποτελεί όνειρο να φτάσουν σε έναν τελικό και να διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου, ειδικά δε από την στιγμή που θεωρείται -και δικαιολογημένα- ο θεσμός των εκπλήξεων.

Απόψε, διεξάγονται δυο σημαντικοί τελικοί σε Αγγλία και Γερμανία. Και αν ο αρχαιότερος θεσμός του ποδοσφαιρικού πλανήτη, το FA Cup, έμεινε πιστό στην παράδοσή του και έχει ένα ισχυρό αουτσάιντερ να φτάνει μέχρι το φινάλε και να μάχεται απέναντι σε έναν εμφανώς ανώτερο αντίπαλο, το DFB-Pokal θα δει τις δυο κορυφαίες ομάδες της χώρας να μάχονται για το τρόπαιο.

Άρσεναλ - Χαλ (19:00)

Στο Γουέμπλεϊ, η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ είναι το απόλυτο φαβορί στην αναμέτρηση με τη Χαλ, η οποία διεκδικήσει την δική της πιθανότητα στο όνειρο. Για τους "κανονιέρηδες" όμως, αποτελεί ανάγκη να φτάσουν (επιτέλους) σε ένα εγχώριο τρόπαιο έπειτα από εννέα χρόνια, αφού τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν το 2005 και πάλι σηκώνοντας το Κύπελλο Αγγλίας.

Για την Άρσεναλ είναι ένα οριακό παιχνίδι, που αναλόγως με την εξέλιξή του θα ορίσει το αν η σεζόν κρίνεται επιτυχημένη ή αποτυχημένη. Ένας τίτλος και δη του Κυπέλλου σε συνδυασμό με την 4η θέση στο πρωτάθλημα, επαναφέρει τα χαμόγελα και την αυτοπεποίθηση στην ομάδα.

Σε περίπτωση νίκης, η ομάδα του Αλσατού τεχνικού θα ισοφαρίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους στους 11 τίτλους και ο Βενγκερ θα γίνει μαζί με τον Φέργκιουσον, ο πολυνίκης προπονητής με 5 τρόπαια.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Στιβ Μπρους ήταν τυχερή στον δρόμο για τον τελικό, παίζοντας μόνο μια φορά με ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, την Σάντερλαντ, ενώ στην 4άδα απέκλεισε την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ από την Γ' Κατηγορία.

Απόντες από τον τελικό για την Άρσεναλ θα είναι οι Θίο Γουόλκοτ και Σερζ Γκναμπρί και αμφίβολοι οι Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν και Βερμάελεν. Με τη Χαλ, δύσκολα θα προλάβουν οι ΜακΣέιν, Τσέστερ, Μπρέιντι και Αλούκο.

Μόλις 18 φορές έχουν αναμετρηθεί οι δύο φιναλίστ, με την Αρσεναλ να έχει 12 νίκες και τη Χαλ 3. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι "Τίγρεις" έχουν μόνο μία επιτυχία στο Κύπελλο επί της Άρσεναλ (1908) σε επαναληπτικό αγώνα για τον α΄ γύρο (4-1).

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μπάγερν Μονάχου (21:00)

Την... σκυτάλη θα πάρει ο τελικός του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Μπάγερν Μονάχου στο Βερολίνο.

Οι δυο κορυφαίες ομάδες της χώρας συγκρούονται με φόντο το Κύπελλο, με τους Βαυαρούς να στοχεύουν σε ένα ακόμη νταμπλ που θα σώσει για τα καλά την "παρτίδα" και τους Βεστφαλούς να θέλουν να τελειώσουν την σεζόν με ένα τρόπαιο που θα δώσει ώθηση για τη νέα σεζόν.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει τρία Κύπελλα σε πέντε τελικούς και φιλοδοξεί να τα κάνει τέσσερα και μάλιστα έχει ως... οδηγό το εμφατικό 5-2 απέναντι στον ίδιο αντίπαλο πριν δυο χρόνια.

Οι Γκουντογκάν, Σούμποτιτς, Μπέντερ και Μπλαστσικόφσκι αποτελούν τα προβλήματα της Ντόρτμουντ ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναμένεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Να πούμε πως κάθε παίκτης της Μπορούσια θα εισπράξει κοντά στις 100.000 ευρώ, αν πάρει η ομάδα το Κύπελλο.

Στον αντίποδα, η Μπάγερν είναι η πολυνίκης του θεσμού με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, την Βέρντερ Βρέμης. Μετράει 16 τρόπαια σε 19 τελικούς, την ώρα που η Βέρντερ έχει δέκα (!) λιγότερα.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα είναι εκτός τελικού, ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ είναι τραυματίας, ενώ δεν υπολογίζεται ο Μάριο Μάντζουκιτς, ο οποίος δεν είναι στα πλάνα του Πεπ Γουαρδιόλα.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ