ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τότεναμ και Ποτσετίνο τρέμουν την διακοπή

Τότεναμ και Ποτσετίνο τρέμουν την διακοπή
© BPI / KIERAN MCMANUS

Μετά την διακοπή του Οκτωβρίου για τις εθνικές ομάδες, η Τότεναμ δεν πήρε νίκη σε 7 ματς, ενώ επιστρέφοντας από την διακοπή του Νοεμβρίου ο Ποτσετίνο έχει 9 τραυματίες! Ο Αργεντινός "τρέμει" επανάληψη...

Τα πρωταθλήματα επιστρέφουν μετά την διακοπή για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 και τα διεθνή φιλικά, με την Τότεναμ να υποδέχεται την Γουέστ Χαμ, ματς πολύ κρίσιμο για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετσίνο.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς έναν μήνα πριν, στην αντίστοιχη διακοπή του Οκτωβρίου για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, η επιστροφή ήταν καταστροφική και δεν θέλει να ζήσει κάτι ανάλογο.

Η Τότεναμ, τον Σεπτέμβρη μέχρι τις 2 Οκτωβρίου που επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι, είχε 6 νίκες σε 7 ματς, με μοναδική αποτυχία την ήττα από τη Μονακό για το Champions League. "Είναι καλό, δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε χαρούμενοι, καθώς έχουμε χρόνο για κάποιους παίκτες να επανέλθουν, να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους", τόνιζε τότε ο Ποτσετίνο, καθώς είχε τραυματίες τους Μουσά Ντεμπελέ και Χάρι Κέιν. "Έχουμε πολλά ματς μπροστά μας, Οκτώβρης και Νοέμβρης είναι δύσκολοι. Χρειαζόμαστε τους πάντες, έτσι τώρα είναι καλό να ξεκουραστούν".

Δύο εβδομάδες όμως αργότερα, όταν θα άρχιζε και πάλι το πρωτάθλημα, ο Ποτσετίνο έκανε εντελώς διαφορετικές δηλώσεις: "Το πρόβλημα είναι πως 16-17 παίκτες έλειπαν για δύο εβδομάδες και είναι δύσκολο τώρα πάλι να βρούμε χημεία. Έχουμε 7 ματς σε 23 μέρες".

Έβλεπε την καταστροφή να έρχεται ο προπονητής των spurs και δικαιώθηκε, καθώς η Τότεναμ δεν κέρδισε ούτε ένα από αυτά τα 7 ματς. Ισοπαλίες με Γουέστ Μπρομ, Λεβερκούζεν, Μπόρνμουθ, Λέστερ και Άρσεναλ, ήττες από Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν.

Πριν την διακοπή του Οκτωβρίου ο Σον Χέουνγκ-Μιν ήταν εξαιρετικός, είχε πέντε γκολ, αλλά επιστρέφοντας από την Ασία ούτε σκόραρε, ούτε είχε ασίστ σε αυτά τα 7 ματς. Ο Ντάνι Ρόουζ με τη Σίτι είχε παίξει επιστρέφοντας από τραυματισμό, αλλά έπαιξε και στα δύο ματς της Αγγλίας, κάτι που μόνο καλό δεν του έκανε. Ο Λαμέλα πήγε Νότιο Αμερική για να μην παίξει λεπτό με την Αργεντινή και να γυρίσει τραυματίας.

Τότεναμ και Ποτσετίνο τρέμουν την διακοπή
Τότεναμ και Ποτσετίνο τρέμουν την διακοπή

Η διακοπή του Οκτωβρίου χάλασε τον ρυθμό και την ευφορία μετά τη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, ενώ πριν την διακοπή του Νοεμβρίου η Τότεναμ πήρε ισοπαλία στην έδρα της Άρσεναλ, αποτέλεσμα που δεν ήταν κακό, όπως κακή δεν ήταν και η εμφάνισή της.

Ο Ποτσετίνο φοβάται πως η ομάδα του και πάλι δεν θα έχει ρυθμό, όμως καλείται να αντεπεξέλθει, καθώς τα 3 του Νοεμβρίου (μέσα σε 8 μέρες) είναι κρισιμότατα. Δύο λονδρέζικα ντέρμπι με ματς στο Μονακό ενδιάμεσα για το Champions League.

Να θυμίσουμε πως η Τότεναμ είναι η μόνη αήττητη ομάδα στο αγγλικό πρωτάθλημα, με πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες, αλλά στο Champions League έχει δυο ήττες, αμφότερες στο Λονδίνο από Μονακό και Λεβερκούζεν.

Για το ματς με την Γουέστ Χαμ ο Ποτσετίνο έχει 9 προβλήματα τραυματισμών. Κρίστιαν Έρικσεν και Φίνσεντ Γιάνσεν, επέστρεψαν νωρίτερα από Δανία και Ολλανδία, λόγω τραυματισμού και διάσεισης, αντίστοιχα, ενώ υπόλοιποι με προβλήματα είναι οι Κέιν, Ντεμπελέ, Αλντερβάιρελντ, Λαμέλα, Γουανιάμα, Ντέλε Άλι και Μπεν Ντέιβις. Ο τελευταίος είναι αυτός που σίγουρα δεν θα παίξει με την Γουέστ Χαμ.

Τότεναμ και Ποτσετίνο τρέμουν την διακοπή
© SIMON STACPOOLE / OFFSIDE
Τότεναμ και Ποτσετίνο τρέμουν την διακοπή
© HOOGTE/REX/SHUTTERSTOCK
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ