ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ξεχωριστό αντίο του Μαραντόνα στον Τζίτζια

Το ξεχωριστό αντίο του Μαραντόνα στον Τζίτζια

Ο Αλσίδες Τζίτζια άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα της 65ης επετείου από το ιστορικό γκολ του κόντρα στη Βραζιλία στον τελικό του Μουντιάλ του 1950 και ο Ντιέγκο Μαραντόνα τον αποχαιρέτησε μέσω μηνύματος στο Facebook.

Η 16η Ιουλίου 2015 θα μείνει στη μνήμη όλων των Ουρουγουανών ως μία θλιβερή ημερομηνία καθώς έφυγε από τη ζωή ο Αλσίδες Τζίτζια, ο σκόρερ του νικητήριου γκολ στο 2-1 της εθνικής Ουρουγουάης απέναντι στη Βραζιλία το οποίο χάρισε στη "σελέστε" το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της.

Μάλιστα άφησε την τελευταία του πνοή όχι μία οποιαδήποτε ημέρα αλλά ανήμερα της 65ης επετείου από εκείνο το γκολ που κάνει υπερήφανους τους Ουρουγουανούς ακόμα και σήμερα και εξακολουθεί να σκορπίζει θλίψη στους Βραζιλιάνους.

Ο Τζίτζια ήταν ο τελευταίος που είχε επιβιώσει από εκείνη τη θρυλική ομάδα της Ουρουγουάης και η είδηση του θανάτου του έκανε το γύρο του κόσμου, με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να του αποδίδει φόρο τιμής μέσω μηνύματος που ανέβασε στην επίσημη ιστοσελίδα του στο Facebook.

Το ξεχωριστό αντίο του Μαραντόνα στον Τζίτζια

"Το σεβασμό μου στον Ντον Αλσίδες Τζίτζια, που σκόραρε το νικητήριο γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1950. Ένας θρύλος του ποδοσφαίρου. Αναπαύσου εν ειρήνη, μαέστρο", ήταν το μήνυμα του "Πίμπε Ντ'Όρο", το οποίο συνοδεύεται και από μία φωτογραφία του Τζίτζια.

Castellano | Italiano | EnglishMis respetos a Don Alcides #Ghiggia, autor del gol de la victoria en aquél #Maracanazo...

Posted by Diego Maradona on Friday, July 17, 2015
TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ